Ha megkérdezik tőletek, hová valók vagytok, azt mondjátok inkább, hogy európai?
A magyar identitasomra kicsit sem vagyok büszke. Utálatos, homofób, rasszista, műveletlen az átlag magyar. És sajnos egyre többször tapasztalom azt. Akikkel beszélgettem külföldiek, nem voltak jó véleménnyel a magyarokról, és persze mindig megkérdezik, hogy egy 56-ban az oroszok ellen harcoló magyarok hogyan tudják Orbánt újraválasztani, és Putyin se*gét nyalni.
Így többnyire azt mondom, hogy budapesti vagy európai vagyok.
Ha így magyarul kérdezik, akkor a várost, falut vag, környéket mondom.
Ha "Where are you from?" vagy hasonlók, akkor egyértelműen először "Hungary", vagy "Hungary in Europe" ha mondjuk egy másik földrészen lennék.
De ilyesmit nem igazán kérdeztek még tőlem külföldiek. A magyar kérdezőnek meg nem kell magyarázni, hogy magyar vagyok, őt a város érdekli.
Neked az a bajod,hogy libsi vagy.
Ilyen körökben persze,hogy probléma a magyar,de szinte akármilyen identitás.
"Ha "Where are you from?" vagy hasonlók, akkor egyértelműen először "Hungary" ... "
Ezzel az a gond, hogy kiváló akcentusunkkal félre értik, "hungry" -nak. 😅
Aztán már értik ezt az éhes hordát... 🤣
Érdekes, soha a büdös életben nem kaptam még megjegyzést meg semmit a származásomra, sem a rokonaim, akik kint élnek.
Az meg igazán haladó és komoly intelligenciára vall (meg csöppet sem xenofób), ha egy darab embert a származása alapján ítélnek meg (már ha egyáltalán valakinek tényleg baja van a magyarokkal).
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!