Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire tartjátok élhetetlenn...

Mennyire tartjátok élhetetlennek Magyarországot?

Figyelt kérdés
Ha elköltöztetek, miért, ha már külföldön vagytok, miért nem jönnétek haza?

2023. aug. 25. 00:40
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
100%
*nemzetközi relációkban
2023. aug. 26. 21:30
 52/58 anonim ***** válasza:
6%

"Putyini-modell szerint épülő feudálkapitalista rezsim"

#42 mit szívtál? Kaphatok?

Egyesével tudnám ódákat zengve cáfolni a szavakat, méghozzá normális érvekkel, nem úgy mint ti, ballibsik, de maradjunk annyiban, hogy ahol milliók anonim szavazatának jelentős többsége választ meg egy pártot, az korántsem "rezsim"...

2023. aug. 26. 21:40
 53/58 anonim ***** válasza:
63%

Nem én járatom le a kereszténységet, a kereszténység már éppen elég alkalommal lejáratta saját magát a történelem folyamán, és mégsem tanult semmit a múltban elkövetett bűneiből.

Ha tanult volna, akkor mindössze két évszázad leforgása alatt nem csökkent volna a kereszténység létszáma a töredékére, mint a középkorban volt mindaddig, amíg a világ, (és elsősorban Európa) társadalmait kataklizmaszerű megrázkódtatásként nem érte el a boszorkányüldözés szörnységei.

Több embert gyilkoltattak meg abban az időszakban a papok boszorkányságért, mint amennyi áldozatot követelt az első világháború!

Úgyhogy ez nem lejáratás a részemről, ez csupán a vegytiszta történelem, és annak is csak egy nagyon kicsiny -de mégis nagyon megrázó- szelete a papság által az emberiség ellen elkövetett bűnöknek, amiért soha és senki nem lett felelősségre vonva...

Gyerekként még úgy irányítod a saját gyerekeidet ahogy akarod, de egyszer ők is fel fognak nőni, remélhetőleg ők is tanult és értelmes emberek lesznek, és akkor már nem lesz hatásod rájuk.

De mire felnőnek, valószínűleg már még cikibb lesz kereszténynek lenni a mostaninál is, és valószínűleg idejük sem lesz olyan megfoghatatlan dolgokban hinni, mint az "Isten".

Engem az sem fog zavarni, ha a fidesznyikek ál-kereszténységével ellentétben ők már "jó keresztények" lesznek, mellesleg ez már egyébként is az ő saját döntésük lesz felnőttkorukban, nem az enyém, és nem is a tiéd...

2023. aug. 26. 21:40
 54/58 anonim ***** válasza:
92%

50/ "Talán soha nem volt távolabb a közösségi morál a keresztény elvektől, mint ma."

Tökéletes megfogalmazás.

2023. aug. 26. 22:02
 55/58 anonim ***** válasza:
100%

#52 (21:40)

Igen, Magyarország jelenleg egy Putyini-modell szerint épülő feudálkapitalista rezsim.

Ezen kár vitatkozni, erről már az EP is hozott két határozatot is. Egyet még a kondicionalitási (jogállamisági) eljárás megindítása előtt, a másikat pedig még nem is olyan rég, a legutóbbi jogállamisági (ország) vizsgálat után.

Nekem nem kell egyesével ódákat zengve cáfolnod "a szavakat" (bár itt konkrétan nem jelzed, hogy mely "szavakra" gondolsz), nekem annyi bőven elég lenne, ha az általad már többször is emlegetett, de még soha nem látott "normális érveidet" sorakoztatnád fel, ahogy "mi ballibsik" tesszük.

Egyébiránt, amikor tagadod az Orbán rezsim létezését, akkor nem csak velem, nem is csak a "libsikkel", de még csak nem is a magyar ellenzékkel, hanem az EU-val, és a teljes demokratikus világgal kerülsz szembe, és ellentmondásba...😉

2023. aug. 26. 22:25
 56/58 anonim ***** válasza:
5%

A Sargentini-szentírásotok, 55, aztán hiteles forrás...

Az egész demokratikus világ szembenáll Magyarországgal, így igaz, csakhogy ennek az oka az, hogy Magyarország meg akar őrizni egy olyan dolgot, ami ellen tűzzel-vassal küzd a Nyugat: a konzervatív kereszténységet.

2023. aug. 26. 22:34
 57/58 anonim ***** válasza:
78%

#56 (22:34)

Magyarországon nem létezik a politikai értelemben vett (jobboldali) konzervativizmus, és a valódi kereszténység is már csak nyomokban lelhető fel.

Ha a Nyugat akarná (de nem akarja) nincs is, nem is lenne mi ellen "tűzzel-vassal küzdeni".

A Sargentini nevével fémjelzett jelentést pedig megelőzte sok évvel a Tavares-jelentés, aminek sajnos még nem volt semmiféle következménye, és a Sargentini-jelentés óta is minden évben elkészül minden EU tagországról a jogállamisági jelentés. Tehát amit te egy jelentésnek tulajdonítasz, az valójában csak egy a sok közül, és csak azért van nagyobb jelentősége a többitől, mert annak hatására indította meg az EP a jogállamisági eljárást Magyarország ellen.

Ám, ha nem lennél egy felületes ember, azt is tudnod kellene, hogy milyen sok vizsgálatot kellett elvégezni, és azokat egyenként elfogadtatni több mint fél tucatnyi EP bizottsággal, mire az határozati javaslatként egyáltalán a parlament elé kerülhetett megtárgyalásra, és annak befejeztével végszavazásra.

Magyarország maffia kormánya nem értékeket kíván megőrizni, csupán a hatalmát szeretné megtartani bármi áron.

De ezt egy hozzád hasonló agymosott ál-keresztény birka nem látja, nem tudja, és nem is zavarja...

2023. aug. 27. 03:13
 58/58 anonim ***** válasza:
70%

Másrészről, nagyon rühellem, ha valaki szándékosan megpróbálja (hozzád hasonlóan) kiforgatni a szavaimat.

Én ilyet nem írtam sehol, amire te így hivatkozol: "az egész demokratikus világ szembenáll Magyarországgal".

Én azt írtam: "amikor tagadod az Orbán rezsim létezését, akkor nem csak velem, nem is csak a "libsikkel", de még csak nem is a magyar ellenzékkel, hanem az EU-val, és a teljes demokratikus világgal kerülsz szembe, és ellentmondásba."

Tehát a helyes szövegértés alapján ezt azt jelenti, hogy nem a demokratikus világ áll szemben Magyarországgal, hanem Magyarország megy szembe a demokratikus világgal.

A kettő nem ugyanaz, nem tudom érzed-e a különbséget?🤔

2023. aug. 27. 03:24
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!