Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire tartjátok élhetetlenn...

Mennyire tartjátok élhetetlennek Magyarországot?

Figyelt kérdés
Ha elköltöztetek, miért, ha már külföldön vagytok, miért nem jönnétek haza?

2023. aug. 25. 00:40
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
18%

Magyarország csodálatos ország.

Semmi szín alatt nem hagynám el.

Tudom, hogy a közérzetem elsősorban rajtam múlik.

2023. aug. 25. 00:44
 2/58 anonim ***** válasza:
16%
Teljesen élhető ország. Aki itt nem boldogul, az máshol sem nagyon fog, az élhetetlen.
2023. aug. 25. 00:50
 3/58 anonim ***** válasza:
94%
Nem gondolom, hogy élhetetlen lenne. A közhangulat viszont kicsit mérgező, amiben nagyon nagy a kormány felelőssége is.
2023. aug. 25. 01:31
 4/58 anonim ***** válasza:
9%
3: Rossz hangulatot egyértelműn az ellenzék és a libsi sajtó generál.
2023. aug. 25. 01:35
 5/58 anonim ***** válasza:
6%
Semennyire. Egyedül Németországot tartom élhetetlennek.
2023. aug. 25. 01:41
 6/58 anonim ***** válasza:
90%

Magyarország nem élhetetlen, csak nagyon rossz pályán van.

Inkább az a gond vele, hogy a jövője nagyon bizonytalan, emiatt idehaza gyereket vállalni vagy 20-30 éves korban perspektívát látni nagyon nehéz.

Nem kezdtünk még kijönni a gödörből, amit a politikusok gyártottak nekünk, és ebből a kilábalás is évtizedek alatt valószínű, de a kezdetére is még minimum éveket kell várni.

...szóval, aki most 20-30 éves, az joggal remélheti, hogy 40-50, de inkább 50-60 éves korára sokkal jobb lesz a helyzet itthon... sokkal jobb reményt nehéz fűzni hozzá.

Jelenleg még az ország lezüllesztése folyik, most kezd kritikus lenni az oktatás problémája is (a mostani gyerekek fognak felnőni, és 10-15-20 év múlva dolgozni), tanárok utánpótlása nem igazán működik, most mennek el sokan, akiknek ott kellene maradnia még évtizedekig, magánintézményeket kifizetni pedig csak a gazdagok tudják.

Ez elég sötét jövőt vetít elénk, és valami megoldás biztosan lesz, de fel kellene építeni egy szakma megbecsültségét, rá kellene venni fiatalokat, hogy ezt a pályát válasszák (bizalom hiánya miatt nehéz lesz), és meg kellene változnia az emberek fejében nagyon sok tévképzetnek.

Nem tudom, a jelenlegi állapothoz képest az oktatás szignifikáns romlása nélkül ez megállítható-e, de az oktatás javulásához biztosan idő kell, és ez mindennek az alapja.

Enélkül nincsenek nagyobb tudású emberek, akik előre vinnék az országot.

Most nagyot lépve előre ezen a téren is már késő lenne, tehát nem "holnap" kell lépni és halogatni még az intézkedéseket.

Tehát az ország jelenleg élhető, csak jövőkép az, ami pillanatnyilag nincs előttünk.

2023. aug. 25. 01:55
 7/58 anonim ***** válasza:
89%

3/10, elég putri.

Szétbaszták a KATA-mat, 25% infláció és reálbér csökkenés, letargikus hangulat, agymosás a tv-ben, plakátokon, mindenhol.

2023. aug. 25. 06:19
 8/58 anonim ***** válasza:
90%

Mióta leléptem az országból önfenntartóvá váltam, ezt otthon 30 év alatt nem tudtam elérni, külhonban 1 év alatt sikerült olyan munkát és fizetést szerezni, amivel működik.

Egyénfüggő, hogy kinek, mi az élhetetlen, egy észak-kóreainak ez lehet, hogy már maga lenne a földi paradicsom, de egy európai ember számára valami, ahová max születni tudsz, de élni már nem.

2023. aug. 25. 06:45
 9/58 anonim ***** válasza:
81%
Nem Magyarország élhetetlen, hanem az a nagyjából 3 millió szavazóképes állampolgár.
2023. aug. 25. 07:09
 10/58 anonim ***** válasza:
92%

Annyira király hely az ország, hogy a nyuggerek "önként" besegitenek a gazdaságba:

[link]

2023. aug. 25. 07:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!