Mennyire tartjátok élhetetlennek Magyarországot?
Magyarország csodálatos ország.
Semmi szín alatt nem hagynám el.
Tudom, hogy a közérzetem elsősorban rajtam múlik.
Magyarország nem élhetetlen, csak nagyon rossz pályán van.
Inkább az a gond vele, hogy a jövője nagyon bizonytalan, emiatt idehaza gyereket vállalni vagy 20-30 éves korban perspektívát látni nagyon nehéz.
Nem kezdtünk még kijönni a gödörből, amit a politikusok gyártottak nekünk, és ebből a kilábalás is évtizedek alatt valószínű, de a kezdetére is még minimum éveket kell várni.
...szóval, aki most 20-30 éves, az joggal remélheti, hogy 40-50, de inkább 50-60 éves korára sokkal jobb lesz a helyzet itthon... sokkal jobb reményt nehéz fűzni hozzá.
Jelenleg még az ország lezüllesztése folyik, most kezd kritikus lenni az oktatás problémája is (a mostani gyerekek fognak felnőni, és 10-15-20 év múlva dolgozni), tanárok utánpótlása nem igazán működik, most mennek el sokan, akiknek ott kellene maradnia még évtizedekig, magánintézményeket kifizetni pedig csak a gazdagok tudják.
Ez elég sötét jövőt vetít elénk, és valami megoldás biztosan lesz, de fel kellene építeni egy szakma megbecsültségét, rá kellene venni fiatalokat, hogy ezt a pályát válasszák (bizalom hiánya miatt nehéz lesz), és meg kellene változnia az emberek fejében nagyon sok tévképzetnek.
Nem tudom, a jelenlegi állapothoz képest az oktatás szignifikáns romlása nélkül ez megállítható-e, de az oktatás javulásához biztosan idő kell, és ez mindennek az alapja.
Enélkül nincsenek nagyobb tudású emberek, akik előre vinnék az országot.
Most nagyot lépve előre ezen a téren is már késő lenne, tehát nem "holnap" kell lépni és halogatni még az intézkedéseket.
Tehát az ország jelenleg élhető, csak jövőkép az, ami pillanatnyilag nincs előttünk.
3/10, elég putri.
Szétbaszták a KATA-mat, 25% infláció és reálbér csökkenés, letargikus hangulat, agymosás a tv-ben, plakátokon, mindenhol.
Mióta leléptem az országból önfenntartóvá váltam, ezt otthon 30 év alatt nem tudtam elérni, külhonban 1 év alatt sikerült olyan munkát és fizetést szerezni, amivel működik.
Egyénfüggő, hogy kinek, mi az élhetetlen, egy észak-kóreainak ez lehet, hogy már maga lenne a földi paradicsom, de egy európai ember számára valami, ahová max születni tudsz, de élni már nem.
Annyira király hely az ország, hogy a nyuggerek "önként" besegitenek a gazdaságba:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!