Mi a véleményed Medgyessy ezen kijelentéséről ami annak nyelvtani és szemantikai aspektusát illeti?
Az idézet magától M.-től való:
"Valójában a baloldalnak az az érdeke, hogy ebből a sokfajta irányzatból kibontakozzon egy olyan képesség, amivel egy választást meg lehet nyerni, tehát hogy optimalizálják valójában a választói közösséget”
Azért gondoltam, hogy felteszem e kérdést, mert sokan - a többség - azt írta egy korábbi kérdésemre válaszolva, hogy Medgyessy jobb szónok mint Orbán. Szóval elsősorban ezek véleménye érdekelne az idézett Medgyessy - megnyilvánulás nyelvi-logikai színvonaláról ill. értelméről.
Komoly, érdemi válaszokat várok, nem olyanokat, hogy M. szimpatikus.
"Sosem vitattam, és ma is azt mondom, hogy ez egy tehetséges ember, azt gondolom, hogy nem hiteles, a hitelességét vissza kell szerezni, meg tudja tenni, de ehhez sokéves, nagyon-nagyon kemény munka kell, és akkor lehet ő is egyfajta irányzata ennek a pártnak."
Ehhez is háromszor kellett nekifutnom, de láttam már ennél rosszabbat is. Igazából szerintem így lenne jó:
"Sosem vitattam, és ma is azt mondom, hogy ez egy tehetséges ember, UGYANAKKOR azt gondolom, hogy nem hiteles, a hitelességét vissza kell szerezniE, EZT meg IS tudja (esetleg tudná) tenni, de ehhez sokéves, nagyon-nagyon kemény munka kell, és akkor lehet (esetleg lehetNE, de nem ez muszáj) ő is egyfajta irányzata ennek a pártnak."
Még annyit, hogy személy NEM LEHET irányzata eg ypártnak. ezt úgy hívják, hogy KÉPZAVAR.
Medgyessy szeret képzavarosan beszélni... :)
De nagy szónok, tudjuk...
Várom azon balosok jelentkezését, akik más kérdésekre válaszolva kutyahűséggel álltak ki amellett, hogy Medgyessy jó szónak, sőt jobb mint Orbán.
Hol vannak most ezek az emberek ?
Elsőnek:
Nézd meg újra vitát. Pont fordítva történt: M. mondott orbitális frázisokat és Orbán mondott tényalapú, koherens gondolatokat.
Szóval, PONT FORDÍTVA VOLT.
Medgyessy úgy beszél, ahogy az egyetemen tanították neki: sokat beszélni, de közben keveset mondani, azt is homályosan.
Viktor Császár úgy beszél, ahogy a kommunikációs szakemberek tanították neki: hatalmas meggyőzőerővel beszél sokat úgy, hogy közben semmit sem mond.
Nekem a kedvenc aranyköpésem nem Medgyessytől származik, egy repülős újságban olvastam. A Holdraszállásról és annak tagadásáról volt benne szó. Nem tudom szó szerint idézni, de remélem a lényeg átjön.
"A Holdon számtalan bizonyítékot hagytak hátra az asztronauták, szerszámokat, a holdkompok teljes alsó részét, a holdautókat, műszereket, ezek mind a mai napig a Hold felszínén megtekinthetők."
Én pro-holdraszállásos vagyok, de ezen beszartam. Én nagyon szívesen megtekinteném, csak nem tudom, melyik Volánbuszra száljak fel. Esetleg menjek gyalog?
"De akinek ilyen semmitmondók és kuszák a mondatai, annak vajon lehetnek ésszerűek a gondolatai, az vajon tud kormányozni, ésszerűen cselekedni?"
Ez a lényeges kérdés. Már láttuk a választ: egy vértelen, teszetosza, dilettáns (még saját terepén is dilettáns !), buta ember esetlen dervistáncát 2002-től GYF színrelépéséig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!