Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed Medgyessy...

Mi a véleményed Medgyessy ezen kijelentéséről ami annak nyelvtani és szemantikai aspektusát illeti?

Figyelt kérdés

Az idézet magától M.-től való:

"Valójában a baloldalnak az az érdeke, hogy ebből a sokfajta irányzatból kibontakozzon egy olyan képesség, amivel egy választást meg lehet nyerni, tehát hogy optimalizálják valójában a választói közösséget”

Azért gondoltam, hogy felteszem e kérdést, mert sokan - a többség - azt írta egy korábbi kérdésemre válaszolva, hogy Medgyessy jobb szónok mint Orbán. Szóval elsősorban ezek véleménye érdekelne az idézett Medgyessy - megnyilvánulás nyelvi-logikai színvonaláról ill. értelméről.

Komoly, érdemi válaszokat várok, nem olyanokat, hogy M. szimpatikus.

2010. okt. 15. 21:47
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:

"Sosem vitattam, és ma is azt mondom, hogy ez egy tehetséges ember, azt gondolom, hogy nem hiteles, a hitelességét vissza kell szerezni, meg tudja tenni, de ehhez sokéves, nagyon-nagyon kemény munka kell, és akkor lehet ő is egyfajta irányzata ennek a pártnak."

Ehhez is háromszor kellett nekifutnom, de láttam már ennél rosszabbat is. Igazából szerintem így lenne jó:

"Sosem vitattam, és ma is azt mondom, hogy ez egy tehetséges ember, UGYANAKKOR azt gondolom, hogy nem hiteles, a hitelességét vissza kell szerezniE, EZT meg IS tudja (esetleg tudná) tenni, de ehhez sokéves, nagyon-nagyon kemény munka kell, és akkor lehet (esetleg lehetNE, de nem ez muszáj) ő is egyfajta irányzata ennek a pártnak."

2010. okt. 15. 22:22
 12/31 anonim ***** válasza:
Egyébként nem vagyok nyelvész, és a Linux óra teljesen elbontotta az agyam, ezért elsőre talán nem tűnik fel.
2010. okt. 15. 22:24
 13/31 A kérdező kommentje:
Utolsó: így van. Jól látod. Szaporodnak az értelmes emberek.. :)
2010. okt. 15. 22:25
 14/31 A kérdező kommentje:

Még annyit, hogy személy NEM LEHET irányzata eg ypártnak. ezt úgy hívják, hogy KÉPZAVAR.

Medgyessy szeret képzavarosan beszélni... :)

De nagy szónok, tudjuk...

2010. okt. 15. 22:29
 15/31 A kérdező kommentje:

Várom azon balosok jelentkezését, akik más kérdésekre válaszolva kutyahűséggel álltak ki amellett, hogy Medgyessy jó szónak, sőt jobb mint Orbán.

Hol vannak most ezek az emberek ?

2010. okt. 15. 22:31
 16/31 A kérdező kommentje:

Elsőnek:

Nézd meg újra vitát. Pont fordítva történt: M. mondott orbitális frázisokat és Orbán mondott tényalapú, koherens gondolatokat.

Szóval, PONT FORDÍTVA VOLT.

2010. okt. 15. 22:37
 17/31 anonim ***** válasza:
7%
Nem tudom, ismeritek-e azt a kis könyvecskét, amit még ha jól emlékszem, 2005-ben adtak ki, és az a címe, hogy medgyessyzmusok. Tele van ilyen és még ilyenebb mondatokkal. Sajnos, szokás szerint kölcsönadtam valakinek, és sose kaptam vissza. Pedig most betennék még ide egy pár mondatot. Egyet talán fejből, nem szó szerint: Apám Pestre költözött, majd mi anyámmal, aki már velem terhes volt, utána mentünk. Én csapkodtam a térdemet a röhögéstől. De akinek ilyen semmitmondók és kuszák a mondatai, annak vajon lehetnek ésszerűek a gondolatai, az vajon tud kormányozni, ésszerűen cselekedni? Hát ez már nem annyira mulatságos, mivel ő volt több évig Magyarország miniszterelnöke. Azóta is azt nyögjük.
2010. okt. 15. 22:41
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Medgyessy úgy beszél, ahogy az egyetemen tanították neki: sokat beszélni, de közben keveset mondani, azt is homályosan.

Viktor Császár úgy beszél, ahogy a kommunikációs szakemberek tanították neki: hatalmas meggyőzőerővel beszél sokat úgy, hogy közben semmit sem mond.

2010. okt. 15. 22:43
 19/31 anonim ***** válasza:
57%

Nekem a kedvenc aranyköpésem nem Medgyessytől származik, egy repülős újságban olvastam. A Holdraszállásról és annak tagadásáról volt benne szó. Nem tudom szó szerint idézni, de remélem a lényeg átjön.

"A Holdon számtalan bizonyítékot hagytak hátra az asztronauták, szerszámokat, a holdkompok teljes alsó részét, a holdautókat, műszereket, ezek mind a mai napig a Hold felszínén megtekinthetők."

Én pro-holdraszállásos vagyok, de ezen beszartam. Én nagyon szívesen megtekinteném, csak nem tudom, melyik Volánbuszra száljak fel. Esetleg menjek gyalog?

2010. okt. 15. 22:49
 20/31 A kérdező kommentje:

"De akinek ilyen semmitmondók és kuszák a mondatai, annak vajon lehetnek ésszerűek a gondolatai, az vajon tud kormányozni, ésszerűen cselekedni?"

Ez a lényeges kérdés. Már láttuk a választ: egy vértelen, teszetosza, dilettáns (még saját terepén is dilettáns !), buta ember esetlen dervistáncát 2002-től GYF színrelépéséig.

2010. okt. 15. 22:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!