Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted manapság vagy...

Szerinted manapság vagy Gyurcsány idején volt megfizethetőbb a tömegközlekedés?

Figyelt kérdés

2023. aug. 13. 20:05
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:

Igen, éretelmeztem. Mit számít? Így hogy ott van az a leírás, akkor már nincs is reálkereset növekedést, vagy mit akarsz vele bizonygatni?

2023. aug. 13. 22:07
 22/44 anonim ***** válasza:
Teljesen hiába magyarázok neked bármit is, úgysem fogod fel, ennyi erővel több sikerrel járna megtanítanom integrálni egy óvodást.
2023. aug. 13. 22:18
 23/44 anonim ***** válasza:
0%

15! Nézd először is, ma mindenki jobban él, mint élt 2012-ben, ez gyakorlatilag egy olyan tény, mait senki sem vitat politikai oldaltól függetlenül. Tehát kvázi azt város el, hogy bizonyítsam azt, mai nyilvánvaló...de tessék belinkelte valaki a reálkeresetek alakulását. Ott látod, hogy 2013-óta 2020-ig folyamatosan nőtt.

Pont most volt egy komoly megtorpanás 2023-ban, de az pont nem látszik ezen, de az sem "ette meg" az elmúlt időszak növekedését.

Ha csak a tömegközlekedést nézzük, ma a bérekhez arányosan két és félszer többet ér a fizetésed, tehát ha a béred növekedése követte az átlagot akkor ma két és félszer annyit utazhatsz belőle mint 2012-ben.

2023. aug. 13. 22:18
 24/44 anonim ***** válasza:
52%
Persze... Csak az arányok nem stimmelnek. Ma sem keresek annyit, hogy nyugodt szívvel fizessek ezer forintot egy kiló kenyérért. Az inflációról nem is beszélve, amit nyilván a háború okozott, és véletlenül sem az elb*szott intézkedések a kormány és az mnb részéről.
2023. aug. 13. 22:25
 25/44 anonim ***** válasza:

Azért próbáld már meg. Mert én nagyon úgy látom, hogy nem tudod bizonyítani az igazad, ezért helyette fellengzősködsz.

2023. aug. 13. 22:26
 26/44 anonim ***** válasza:

"Persze... Csak az arányok nem stimmelnek"

Hoppá! Ezek szerint képes vagy beismerni, hogy mégiscsak növekedett a reálkereset?

"Az inflációról nem is beszélve..."

Mit akarsz az inflációval, mikor az bele van kalkulálva a reálkeresetbe?

2023. aug. 13. 22:28
 27/44 anonim ***** válasza:
Mivel képtelen vagy felfogni az átlagkereset és a reálbér között tátongó szakadékot, azt sem tudod, hogy mit jelent az infláció, és ezt már sokszor bizonyítottad is, így értelmes vitára képtelen vagy. Csak agyatlanul nyomod, amit beléd tápláltak, és megpróbálsz okoskodni, mert ez így jó.
2023. aug. 13. 22:40
 28/44 anonim ***** válasza:
51%

Én teljesen képben vagyok az átlagkereset, reálbér, infláció fogalmakkal.

És értelmes vitát szeretnék folytatni veled a reálbért illetően.

Hoztál egy statisztikát róla, mely szerint a reálbérek az elmúlt 13 évben növekedtek Magyarországon.

Nyilván te ezt a statisztika alapján nem így látod, máskülönben nem hoztad volna érvként. Meg tudnád mondani a táblázatod alapján, hogy mennyivel növekedtek/csökkentek a reálbérek 2010 óta?

(Kíváncsi vagyok, hogy ki tudja-e kiszámolni egyáltalán.)

2023. aug. 13. 22:52
 29/44 anonim ***** válasza:

23 Ez hazug állítás nem tény. Minden téren jobban nőttek az árak mint a bérek és mint írtam a KSH kosárhoz mérik a reálbér alakulását is, pedig az otthon vagy az autó ugyanúgy a része kellene legyen.

Annyi új adót hoztak be, baleseti adó, 27% áfa, útdíjak, az autópályadíjak mészáros kezében surván emelkedtek, az élelmiszerek adója (chips adó), gyakorlatilag minden durván drágult. 2009-ben pesten még 149-ért is volt kilo kenyér akcióban. Ma mennyi?

És ne felejtsük el, hogy a KSH amit lehet próbál csúsztatni

2023. aug. 13. 22:54
 30/44 anonim ***** válasza:

"Minden téren jobban nőttek az árak..."

Ez kapásból könnyen megcáfolható, pl.: üzemanyagárak.

"és mint írtam a KSH kosárhoz mérik a reálbér alakulását is"

A KSH az inflációt az uniós előírásoknak megfelelően számítja.

"Annyi új adót hoztak be, baleseti adó, 27% áfa, útdíjak..."

De összességében mégis kisebb az adóteher. Nem az adók száma számít, hanem hogy azok együttesen mennyivel terhelik a bért.

"2009-ben pesten még 149-ért is volt kilo kenyér akcióban"

Ne csak a kenyérrel gyere. Csirkemell most akciósan 1399. 2010-ben 1000 alatt nem volt gyakran.

2023. aug. 13. 23:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!