Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem vezetik be most a...

Miért nem vezetik be most a tömegközlekedési eszközökön és a zárt helyiségekben a kötelező maszkhasználatot?

Figyelt kérdés
Utazok a buszon, vonaton és olyan sokan köhögnek... Hát nem most lettem beteg magaslázzal Otthon fekszem... Szerintem a fertőzést lehetne csökkenteni ha ismét bevezetnék a kötelező maszkhasználatot
2023. márc. 5. 11:45
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tilos maszkot hordani. Vedd fel, ha akarod. Én örülök, hogy nem kötelező.
2023. márc. 5. 11:47
 2/19 anonim ***** válasza:
87%

És is meg vagyok fázva, ez 2-3 napos nátha… folyik “ólyom” aztán ennyi…

Ha akarod te hord a szájkosarat 7/24.-ben…

2023. márc. 5. 11:47
 3/19 A kérdező kommentje:
Én hiába hordom, ha a fertőző beteg nem veszi fel attól még én is elkaphatom mert igazán a betegnek kell hordania a maszkot Ez egy alap járványügyi tény
2023. márc. 5. 11:49
 4/19 anonim ***** válasza:
90%

11:49

Mi van a tünetmentesekkel, akik ha levegőt kifújják, azoktól is elkapod, csak nem krákog…

Akkor egész évben mindenkinek hordania kéne…mint Kínában…

2023. márc. 5. 11:53
 5/19 anonim ***** válasza:
79%
Amikor kötelező volt a maszk akkor is terjedt a vírus.Ausztriában az elvileg magasabb védettséget adó FFP2 maszk volt kötelező mégis terjedt a vírus.Miért is kellene újra ezt bevezetni?
2023. márc. 5. 12:00
 6/19 anonim ***** válasza:
61%
3# tévedés amit írsz. Veszel egy FFP3 vagy FFP4 maszkot és máris meg van oldva a probléma. Ezek a maszkok téged védenek.
2023. márc. 5. 12:08
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

"igazán a betegnek kell hordania a maszkot Ez egy alap járványügyi tény"

És? Járvány van? Nem. Vagy legalábbis messze nem olyan, mint akkor, amikor kötelező volt.

Egyébként meg a "járványügyi tények" nem ott kezdődnek, hogy ki vegyen fel maszkot, hanem ott, hogy aki fertőző beteg, az - járványtól függetlenül! - maradjon otthon és előbb gyógyuljon meg, aztán buszozzon!

2023. márc. 5. 12:14
 8/19 anonim ***** válasza:
10%

Fertőző beteg elvileg nem is szállhatna közösségi közlekedésre. Ha bizonytalan, akkor illik maszkot hordani.

A maszk valólyában védi valamennyire az egészségeset is, ha ő veszi fel, de ez a hatás nagyon kicsi, nekik nagyobb védelem a plexi arc takaró maszk, ami a képébe tüsszentéstől véd. Nyilván nem hermetikus védelem ez se, de a nagy fertőző taknyos nyálcseppektől véd, ami a legnagyobb veszélyforrás.

Az orvosi maszk véd igazán a betegnél, de az is kb. egyszer használatos, ill. max pár óráig hatékony, de abból is mindenki hónapokig hordott egyet.

2023. márc. 5. 12:15
 9/19 Dzsonszi ***** válasza:
74%
Nem lehet mindent leszabályozni, az utazók többsége amúgy sem beteg. A gondolkodásmódot kene átalakítani, érdekes a kínaiak, japánok eljutottak odáig hogy ha valaki beteg, akkor mindenképp felveszi a maszkot. Nem is értem aki lázasan, orra szája tele takonnyal, köhögve felmegy a tömegközlekedési eszközre az miért nem húz automatikusan maszkot. Ennek tök alapnak kéne lennie, hogy nem fertőzöl össze mindenkit aki veled utazik.
2023. márc. 5. 12:20
 10/19 anonim ***** válasza:

"Én hiába hordom, ha a fertőző beteg nem veszi fel attól még én is elkaphatom mert igazán a betegnek kell hordania a maszkot Ez egy alap járványügyi tény"

Alap járványügyi tény az hogy az a maszk nem véd meg a vírusoktól. A baktériumoktól igen mert az jóval nagyobb

2023. márc. 5. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!