Miért nem vezetik be most a tömegközlekedési eszközökön és a zárt helyiségekben a kötelező maszkhasználatot?
És is meg vagyok fázva, ez 2-3 napos nátha… folyik “ólyom” aztán ennyi…
Ha akarod te hord a szájkosarat 7/24.-ben…
11:49
Mi van a tünetmentesekkel, akik ha levegőt kifújják, azoktól is elkapod, csak nem krákog…
Akkor egész évben mindenkinek hordania kéne…mint Kínában…
"igazán a betegnek kell hordania a maszkot Ez egy alap járványügyi tény"
És? Járvány van? Nem. Vagy legalábbis messze nem olyan, mint akkor, amikor kötelező volt.
Egyébként meg a "járványügyi tények" nem ott kezdődnek, hogy ki vegyen fel maszkot, hanem ott, hogy aki fertőző beteg, az - járványtól függetlenül! - maradjon otthon és előbb gyógyuljon meg, aztán buszozzon!
Fertőző beteg elvileg nem is szállhatna közösségi közlekedésre. Ha bizonytalan, akkor illik maszkot hordani.
A maszk valólyában védi valamennyire az egészségeset is, ha ő veszi fel, de ez a hatás nagyon kicsi, nekik nagyobb védelem a plexi arc takaró maszk, ami a képébe tüsszentéstől véd. Nyilván nem hermetikus védelem ez se, de a nagy fertőző taknyos nyálcseppektől véd, ami a legnagyobb veszélyforrás.
Az orvosi maszk véd igazán a betegnél, de az is kb. egyszer használatos, ill. max pár óráig hatékony, de abból is mindenki hónapokig hordott egyet.
"Én hiába hordom, ha a fertőző beteg nem veszi fel attól még én is elkaphatom mert igazán a betegnek kell hordania a maszkot Ez egy alap járványügyi tény"
Alap járványügyi tény az hogy az a maszk nem véd meg a vírusoktól. A baktériumoktól igen mert az jóval nagyobb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!