Miért nem vezetik be most a tömegközlekedési eszközökön és a zárt helyiségekben a kötelező maszkhasználatot?
“ Alap járványügyi tény az hogy az a maszk nem véd meg a vírusoktól. A baktériumoktól igen mert az jóval nagyobb”
Huu hogy lehet ilyen baromságot leírni tényként, istenem ide bármi barom kommentelhet… ha tisztában lennél mondjuk a biológiával, akkor tudhatnád, hogy alap járványügyi tény, hogy sok vírus (köztük a Covid is) nem önmagukban terjednek, hanem vízcseppek, vizpermetek közvetítésével, amit már megfog a maszk.
Bocs a nyers stílus miatt, de utálom mikor leír valaki egy baromságot és elkezdi “alap tényként” beállítani.
Öcsém, amíg nem volt ez a hülye kovid, addig fogalmatok nem volt róla, mi az a maszkhasználat.
Amúgy ha ennyire ver a víz a maszkért kérdező, senki nem tíltja, hogy felhúzd.
Ez a baj a maszkellenes propagandával, olyan elvárásokat adtok hozzá, ami nyilván teljesíthetetlen, aztán mikor az nem következik be, okoskodtok, hogy na nem ért semmit a maszk.
Senki nem mondta, hogy megszűnik a Covid mert maszkhasználatra köteleznek, de biztosan lassította annak terjedését, és ezt mondta az összes virológus, hamár alapvető járványügyi tényekkel jössz.
Én már előtte is tiszteltem a keleti népeket, amiért van annyi intelligenciájuk, hogy göthősen nem mennek fel a buszra mindenkit szarrá köhögni. Megértem a kérdező mérgét, engem is felidegesít rohadtul, mikor a buszon a mögöttem ülő már a fél tüdejét rám köhögte, meg hallani, hogy már a saját taknyában fullad meg, azt nem képes egyk kicsit tenni azért, hogy csökkenjen az esélye, hogy másokat összefertőz.
"Hamarosan újra hordani kell a maszkokat, mert erősödik a járvány.
ma 13:26"
Közben viszont jön a tavasz, úgyhogy ezt már megúsztuk. :)
Bizony, nem azt mondták, hogy a vírusokat kiszűrik a maszkok, és ezáltal mechanikus védelmet okoznak, ami által senki nem kapja el...
Amúgy is ott van még az, hogy a mancsot is összevírusozta az ember, és az emberek nem voltak olyan kézmosósak, pláne nem kézfertőtlenítősek, pláne nem vírusölő kézfertőtlenítősek, ugyanis sok fertőtlenítő csak a baktériumtól véd.
A maszkokat is szarul hordtuk, már ha: a textilmaszk nem nyújtotta a totális védelmet, csak némit, az orvosi maszkot kellett volna hordani, de kb. háromóránként cserélni, hogy valóban sokkal jobban hasson, de hát ugye azt senki nem tartotta be, nem is volt annyi. Nem is javasolták, mert a készlethiány iszonyatos krízist okozott volna a valóban kritikus helyeken.
Plusz aki hordta a maszkot, gyakran azok is hogy hordták? Helyes maszkviselés: orr, száj eltakarása úgy, hogy oldalt, stb. nincs rés. Sokan viszont csak a tokájukat tartották vele, esetleg szájkosárként hordták.
Na meg ha orrot fújtak, akkor nyilván levették a maszkot, és akkor öntötték telibe a világot a vírussal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!