Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Làzàr szàndèkosan csinàltat a...

Làzàr szàndèkosan csinàltat a MÀV-val szar menetrendet,hogy ne legyen utas ès így lehessen indokot talàlni a vonalakak bezàràsàra?

Figyelt kérdés
Sok mellèkvonalon eleve olyan időpontokban közlekednek a vonatok,ami kedvezőtlen a legtöbb embernek,nem azon időpontokhoz passzol amikor többnyire munkàba mennek az emberek vagy jönnek,plusz a csatlakozàsok se passzolnak.Plusz ott vannak az elavut motorvonatok.A MÀV-nak àt kellett volna venni a GYSEV kiselejtezett osztrak motorvonatait plusz kikerni az emberek vèlemènyèt a menetrendről ès mindjàrt kihasznàltak lennènek a vonalak.
2023. aug. 10. 12:52
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:

#20 Nézd meg a vasúthálózatot!

[link]

[link]

2023. aug. 10. 14:42
 22/42 anonim ***** válasza:
Ismerem a vasúthálózatot, nincsenek 10-20 km-es megállóközök Magyarországon.
2023. aug. 10. 14:45
 23/42 anonim ***** válasza:

Már hogy a fenébe ne lennének. Direkt megnéztem az észak-alföldi térképen, az egyik legtávolabbi állomás Sáp és Berettyóújfalu, az 19 km.

A téma pedig a mellékvonalakról szól, nem a fővonalakról nagyobb városok között.

2023. aug. 10. 14:50
 24/42 anonim ***** válasza:
22) nézz meg egy Szeged-Békéscsaba vonalat hogy hány helyen áll meg a vonat.illetve állt, mert már több helyet kihagy.
2023. aug. 10. 14:51
 25/42 A kérdező kommentje:
17)A buszoknak se rövidebb osö mer gtenni az utat,sőt inkabb hosszabb,gyakran feloraval tovabb tart busszal ugyanat az ut,meg ígyis,hogy 30-al mennek a vonatol,mert a közurgalozattal nehezebb etwket a falvakat megközeliten7
2023. aug. 10. 14:52
 26/42 anonim ***** válasza:

Sáp Berettyóújfalu szelvényszám szerint 14km és van egy köztes megálló.

Kevered az állomásközt a megállóközzel.

2023. aug. 10. 14:57
 27/42 anonim ***** válasza:

#26 Most akkor te nem azt állítod hogy nincs olyan NAGY távolság állomások között hanem sokkal kisebb van, mint 10-20km?

Én is ezt mondtam. Egy példát mondtam amit megnéztem mert a legnagyobbak közé soroltam. Ezek szerint még ott is kisebb a távolság.

AKkor minek akarsz te a mellékvonalakra 120km/h sebességet?

2023. aug. 10. 15:04
 28/42 A kérdező kommentje:
27)Hollandiàban nagyobb a települèshàlòzat mègis 120-al mennek a mellèkvonalakon a vonatok.
2023. aug. 10. 15:08
 29/42 anonim ***** válasza:

#28 gy kezdődik a wikipédián:

"Az alig Dunántúlnyi területű Hollandia vasúthálózata nem sűrűbb, mint a magyar, de annál jóval nagyobb forgalmat bonyolít le. Az ország népsűrűsége nagy, területének egésze sík (leszámítva néhány kisebb dombocskát az ország egyik szegletében, Maastricht térségében). Az óceáni éghajlatú országban elég gyakran esik az eső, és ritkán haladja meg a 25 Celsius-fokot a hőmérséklet. A vasútvonalak teljes hossza 2896 km, amely normál nyomtávolságú, és 2064 km hosszan villamosított."

A mienk meg így:

"Magyarország vasútvonalai fontos átmenő forgalmat bonyolítanak le mind észak–déli, mind kelet–nyugati irányban. Az ország kis mérete ellenére hét országgal is szomszédos, valamennyivel van vasúti kapcsolata. A 8057 km[2] hosszú hálózat viszonylag elavult, egyes helyeken igen sok a sebességkorlátozás. A kétvágányú vonalak és a villamosított vonalak aránya alacsony. A járműállomány elöregedett, átlagéletkoruk meghaladja a 30 évet. A fejlesztés csak lassan halad, nem tart lépést az amortizációval."

Na, ez a különbség. A hollandoknál nem hagyták évtizedekig leromlani és nem egy pár év alatt kellene helyrehozni, mint nálunk.

2023. aug. 10. 15:14
 30/42 anonim ***** válasza:

"#26 Most akkor te nem azt állítod hogy nincs olyan NAGY távolság állomások között hanem sokkal kisebb van, mint 10-20km?"

Igen. Lehet félreérthető volt, de nálunk a fővonalakon sincs 5-7km-nél hosszabb megállóköz, a sűrűbben lakott részeken pedig ennél is rövidebb. Ritkán előfordul 7-10 kmes távolság két megálló között, de ez leginkább ott jellemző ahol a korábbi köztes megállók megszűntek ( mint pl Nyékládháza-Miskolc Tiszai között ).

2023. aug. 10. 15:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!