Hogyan lehet kilépni a TB-ből?
Nem szeretném fizetni, főleg fölöslegesen. Amúgy sem vagyok beteges, kb. ötévente egyszer dőlök ágynak pár napra. De ha be kellene menni a kórházba, akkor sem látnának el, csak kapnék valami két évvel későbbi időpontot valamiféle vizsgálatra, addig meg úgyis meghalok. Tehát úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen fizetem azt a rengeteg TB-t, mert úgysem kapok cserébe semmit se. Akkor meg minek fizessem?
Szóval hogyan lehet felmondani a TB-t? Mi a módja, menete ennek?
"én fizetem"
Mindenki fizeti.
"Havi 30.000 Ft"
Ha te fizeted magadnak, akkor jelenleg 9600.
Nagyon nem vagy képben...
A tb teszi lehetove hogy te is pl a gyogyszerek tobbseget kedvezmennyel vehesd meg.
Egy sulyosabb mutettel mar abbol a 15milliobol a nagy resze elmegy.
Amugy meg tappenz mond neked valamit?
Amugy rendszeresen jon egy hozzad hasonlo idiota aki itt karog a tb miatt. Tudod mit? Ne fizess. Menjel feketen dolgozni, aztan kesz. Azt a 9000et se fizesd. Aztan ne csodalkozz ha kiszamlazzak a milliokat amikor valamilyen ellatasra szorulsz. Mert ne aggodj, nem fognak az ut szelen hagyni. Bevisznek aztan el is latnak. Aztan szamlaznak.
Tudom tudom, te egeszseges vagy.
A kerdes az hogy meddig..
Majd te is leszel nyugdijas, talan, amikor nem fizetsz kozterheket. Akkor gondolom jol fog jonni hogy masok meg igen, igy mondjuk olcson kapsz szivgyogyszert meg nehanyat a vernyomasodra.. a TARSADALOMBIZTOSITAS miatt
Először is a tb sajnos adó és nem jár csak adható érte magyarországon bármi is.
Jó példa, a 100milliós kezeléseket nem állja azt old meg magad vagy koldulj a neten.
Ismerősöm rák műtét után 3 havonta járt ct-re, nem-e újult ki 9 hónap után kiderült hogy igen, sőt, az is, hogy az előző felvételeken is látszott az elemző el is küldte de valahogy 2x is elakadt a rendszerben.
Az a baj, hogy mindenkinek van a szűk környezetében ilyen tapasztalat ez nem egyedi.
Koronavírus helyzetben lélegeztető gépen a túlélés arány volt 5%.
Meg is halt 3x annyi ember népesség arányosan mint Ausztriában.
Ezt nem nevezném egészségügynek sem szolgáltatásnak.
Van sajat durva tapasztalatom is nem fejtem ki az agyatlan ugyse fogja a lényeget többiek meg értik.
54
De, pont 9000-et ér a szolgáltatás többet nem :D
54 tb nelkul meg ilyen egeszsegugy sem lenne. Nem hogy nem latnanak el de tappenzt sem kapnal ha mondjuk eltorod a labad es nem tudsz dolgozni.
Sehol a vilagban nincs ingyenes egeszsegugyi ellatas, alanyi jogon ingyen sehol sem jar. Foleg nem a dolgozo retegnek.
Az meg hogy a tb jarulek vagy ado, teljesen mindegy. Soha egyetlen politikai part sem fogja meglepni hogy nem fog kozellatast biztositani azoknak akiktol elvon.
Vagy te komolyan elhiszed hogy lesz majd valaki aki azt mondja hogy vege. Mindenki lassa el magat, a korhazak helyere stadiont epitunk, az orvosokbol meg rendort kepzunk? Ugyanez a nyugdijjal. Soha senki nem fogja elengedni, ha kell akkor a koltsegvetesbol foltozgatjak a lyukakat majd lesz valami cimszoval. De ezeket senki nem meri meglepni. Az oszodi beszed ezekhez kepest semmi nem lenne.
57 Hol írtam hogy elvennék vagy akarnák?
Tényt közöltem miszerint nem követelhetsz semmit. Köszönjük Orbán Viktor miniszterelnök úr, köszönjük fidesz kdnp!
Sok hazai multi magán kórházak részére fizet extra biztosítást a dolgozóinak. Cserébe ha bajod van mindent megkapsz színvonalas ellátásban.
Nyilvan arra utaltal hogy elvennek ezert emelted ki a jarulek es ado kozti lenyegi kulonbseget. Ne nezz madarnak. Ha megsem, akkor mit izgat hogy ado bagy jarulek amit levonnak toled?
Az a multis biztositas egy bizonyos reszet fedezi. Tevedesben vagy ha azt hiszed hogy az a biztositas arra van hogy korlatlanul kihasznaljak. Es sokra nem mennel vele raknal, ahogy korabban mar kifejtettem.
59
Hát odaírtam hogy a drága kezeléseket nem állják :)) ezért hoztam fel :))
A multis biztosítás extra mert a tb-t kötelező fizetni. Szerintem ez is logikus hogy így mindkettő jár a magán ráadásul soron kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!