Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Hogyan lehet kilépni a TB-ből?

Hogyan lehet kilépni a TB-ből?

Figyelt kérdés

Nem szeretném fizetni, főleg fölöslegesen. Amúgy sem vagyok beteges, kb. ötévente egyszer dőlök ágynak pár napra. De ha be kellene menni a kórházba, akkor sem látnának el, csak kapnék valami két évvel későbbi időpontot valamiféle vizsgálatra, addig meg úgyis meghalok. Tehát úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen fizetem azt a rengeteg TB-t, mert úgysem kapok cserébe semmit se. Akkor meg minek fizessem?

Szóval hogyan lehet felmondani a TB-t? Mi a módja, menete ennek?

2023. aug. 2. 14:04
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 anonim ***** válasza:
100%

17, nagyanyám 2 éve úgy halt meg egy megyeri korhában, hogy azóta sem tudjuk, mibe hallt bele, annyi volt a papirra irva, hogy leállt a szive, viszont előtte 2x kiengedték úgy, hogy azt mondták semmi baja, de lábra nem birt állni, még korábban önállóan sétált.

Apám 4 hónapja vár egy sima szemvizsgálatra. Nagybátyámat 4 orvos diagnosztizálta félre, mire kiderült, mi a baja. Anyám mamográf vizsgálatáról ne is beszéljek, 1 évre előre kap csak időpontot.

Ez Budapest, Budapest környéki, Fejér megyei és Balaton környéki korházakról való tapasztalat.

2023. aug. 2. 14:38
 22/67 anonim ***** válasza:
100%

19, olvasd el az előző hozzászólásomat, ez nem hazugság, hanem csak a családban átélt tapasztalataink.

És nem beszéltem az ismerősök, barátok storyjairól, ami szintén megérne egy misét. Összedőlt a magyar egészségügy, akár gondolod hazugságnak, akár nem. A valóság más.

2023. aug. 2. 14:40
 23/67 anonim ***** válasza:
100%
Elhunysz vagy katapultálsz az országból.
2023. aug. 2. 14:40
 24/67 anonim ***** válasza:
13%

18 "Írtam, hogy nem sokat járok orvoshoz, még valamikor a múlt évtized elején voltam utoljára."

Nem számít. A jövőben biztosan nagyon sokat fogsz járni!! A környezeti tényezők ugyanis sokkal rosszabbak, mint korábban az emberiség történelmében : stressz, sok munka, globális felemelegedés, elhízés, népbetegségek,. Egy kezelésért is kiszámláézhatnak százezreket. Mindenért amiért orvoshoz mész, pl nátha, alkalmassági is bizony igen sokba kerülne

" Ma már ha elmennék sem látnának el, csak hozzám vágnának egy másfél évvel későbbi időpontot"

Ha nem lenne TB-éd még időpontot sem kapnál. Na akkor mi lenne? Maradna a gyógynövény terépia

2023. aug. 2. 14:41
 25/67 anonim ***** válasza:
7%

"olvasd el az előző hozzászólásomat, ez nem hazugság, hanem csak a családban átélt tapasztalataink."

Olvastam. Abból is az derül ki, hogy létezik, csak gyatrán működik. Tehát aki azt állította, hogy megszűnt létezni, simán hazudott, ahogy ezt pont az eggyel korábbi kommented is bizonyítja.

2023. aug. 2. 14:42
 26/67 anonim ***** válasza:
12%

Bírom hogy egyébként olyanok vonyítanak, akik ha bármi bajuk van, akkor az általuk "nemlétezőnek" beállított közegészségügybe rohannak. Mert ugye arra nincs pénzük hogy minden bajukat magánúton láttassák el. Valamint addig se jut el az agyuk, hogy ha mindent magánba kéne fizetniük, a gatyájuk is rámenne. Hiába nem fizetnének tv-t, az onnan megmaradó összeget úgy is elköltenék ugyan úgy baromságokra.

Ez a kötelező tb egyfajta atyáskodás a hülye plebejus állampolgárok velett, akik ha nem kéne tb-t fizetni, azt a pénzt is beletolnák az ájfón 60 havi törlesztőjébe, aztán ha bármi bajuk lenne azon menne a vértyogás, hogy a magánklinikán hagyták a váróterembe megdögleni, mert nem volt pénze az ellátásra. Vagy egy akkora fizetési követeléssel távozna onnan, hogy pár hónap múlva árvereznék a házat a feje fölül.

2023. aug. 2. 14:44
 27/67 anonim ***** válasza:
12%

"17, nagyanyám 2 éve úgy halt meg egy megyeri korhában, hogy azóta sem tudjuk, mibe hallt bele, annyi volt a papirra irva, hogy leállt a szive, viszont előtte 2x kiengedték úgy, hogy azt mondták semmi baja, de lábra nem birt állni, még korábban önállóan sétált"

És ilyesmi például hogy történhetett volna meg, ha megszűnt volna létezni a közegészségügy?

A nagymamád ezzel pont annak bizonyítéka, hogy nagyon is létezik a közegészsegügy. Csak ezek szerint pocsék lehetett a kezelőorvosa.

2023. aug. 2. 14:49
 28/67 A kérdező kommentje:

"Egy kezelésért is kiszámláézhatnak százezreket. "

Írtam már, hogy inkább kifizetem 10 évente azt a néhány százezret, amiért azonnal megvizsgálnak, minthogy 10 év alatt befizetek 3 milliót, amiért meg semmit sem kapok, legjobb esetben is egy évvel későbbre adnak időpontot, vagy azt mondják, hogy menjek fizetősbe ha azonnali vizsgálatot szeretnék. Miért éri meg jobban szerinted 10 év alatt befizetni 3 milliót, és elmenni a fizetősbe ha valami bajom lesz, mint 10 évente egyszer kifizetni az azonnali párszázezres kezelést.

"Ha nem lenne TB-éd még időpontot sem kapnál. Na akkor mi lenne?"

Akkor elmennék fizetősbe, és töredék áron azonnal kezelnének is, időpont nélkül. Nem úgy mint most, hogy befizetek sokszorannyi pénzt TB-re, cserébe meg nem látnak el, hanem mehetek fizetősbe, amikor szükség van rá.

Így is úgy is a fizetősbe kötök ki a végén, csak így nem kellene még milliókat is befizetni a semmire.

2023. aug. 2. 14:50
 29/67 anonim ***** válasza:
75%

25, azt hiszem ez már nyelvtani értelmezés, hogy kimeriti-e a megszűnés fogalmát, ha az ember semmilyen szolgáltatást sem kap a befizetett pénzéért.

Szerintem igen, de, hogy egy ilyen környezetben meg hazugozzanak másokat, az kiváltképp kérdőjeles.

2023. aug. 2. 14:52
 30/67 anonim ***** válasza:
100%
27es, te minek hivsz egy olyan intézményt, amibe nem kapsz olyan ellátást, amire az hivatott? Működőnek?
2023. aug. 2. 14:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!