Hogyan lehet kilépni a TB-ből?
Nem szeretném fizetni, főleg fölöslegesen. Amúgy sem vagyok beteges, kb. ötévente egyszer dőlök ágynak pár napra. De ha be kellene menni a kórházba, akkor sem látnának el, csak kapnék valami két évvel későbbi időpontot valamiféle vizsgálatra, addig meg úgyis meghalok. Tehát úgy érzem, hogy teljesen feleslegesen fizetem azt a rengeteg TB-t, mert úgysem kapok cserébe semmit se. Akkor meg minek fizessem?
Szóval hogyan lehet felmondani a TB-t? Mi a módja, menete ennek?
28 "Írtam már, hogy inkább kifizetem 10 évente azt a néhány százezret, amiért azonnal megvizsgálnak,"
Elnézést, de igen lassú felfogású vagy. Ad 1. rengeteg beteg van. Nem kapnál hamarabb sem orvost. Ad 2. Ugyanazt a minőséget kapnád százezrekért, mert ennyibe kerülne
Ad 3. Nehéz megérteni, hogy azért mert most fiatalon nem jársz orvohoz még később nem így lesz?
"te minek hivsz egy olyan intézményt, amibe nem kapsz olyan ellátást, amire az hivatott? Működőnek?"
Rosszul működőnek, nem elég hatékonynak. De az intézmények fizikailag ott vannak, a dolgozók, a felszerelések fizikailag ott vannak, betegeket látnak el nap mint nap. Csak nincsenek elegen és nem eleg korszerűek, ezért a várólisták hosszúak, az ellátás pedig sokszor nem elég jó. Te ezt miért is hívnád nem létezőnek?
Egyebkent fogalmad sincs mennyibe kerulne egy szimpla toreskezelese maganuton. Ha meg muteni is kell akkor oriasi tevedesben vagy hogy szazezrek..
Vagy ha rakos leszel, van fogalmad mibe kerulne a kezeles? Az hogy rakos leszel vagy sem, teljesen fuggetlen toled, barmikor kialakulhat.. azzal aztan mehetsz maganba. Maximum az mrt es a pet ctt csinaljak meg, de semmilyen kezelest nem kapsz maganuton..
33, azért, mert nincs orvos és nincs nővér. Attól, hogy ott van egy épület, amire rá van irva, hogy korház, még nem lesz az.
Ezt a kutyaólammal is megtudom csinálni, ki tudom rakni az utcára és ugyanaz a vége, aki bemegy a kutyaólba, ott döglik meg.
Egyebkent meg a miert kellre a helyes valasz a tarsadalmi felelossegvallas. A milliardos is fizet nyugdijjarulekot pedig pont leszarja hogy mennyi lesz a nyugdija ha lesz 30milliardja addigra.
Elsosorban nem magad miatt fizeted a tbt. Szerintem az ertelmesebbek atlatjak hogy jobb fizetni es soha nem igenybe venni, ami azt jelenti egeszsegesen leelsz egy eletet mint nem fizetni es ne legyen kozegeszsegugy de veletlenul valami orult mondjuk elut a zebran, megut es eltorik az allkapcsod stbstb.
Te ostoba modon azt varnad hogy mindenki mas birka modon fizesse a kozterheket, amibol felepitik, fenntartjak a korhazakat, kikepzik es fizetik az orvosokat es apolokat, de te nem. Majd amikor szukseged van ra te csak a gogyszerert vagy ellatasert fizetsz.. szep is lenne.
"mert nincs orvos és nincs nővér"
Hogyne lenne? Sok ezer nővér és orvos dolgozik az egészségügyben.
A nem elég nem a nincs szinonimája.
"Elnézést, de igen lassú felfogású vagy. Ad 1. rengeteg beteg van. Nem kapnál hamarabb sem orvost."
Azt mondod, hogy szerinted magánban sem lehet azonnal vizsgálathoz jutni?
"Ad 2. Ugyanazt a minőséget kapnád százezrekért, mert ennyibe kerülne"
Amennyiben a minőségbe az éves várakozási időt nem számoljuk bele, úgy még akár igazad is lehetne. Bár a magánellátás azért lényegesen jobb minőségű még úgy is.
"Ad 3. Nehéz megérteni, hogy azért mert most fiatalon nem jársz orvohoz még később nem így lesz?"
Ki mondta neked, hogy fiatal vagyok? Lassan már 50 leszek, de jól esik, hogy látatlanban is fiatalnak saccolsz, köszi :)
"Remelem eltorik a kezed vagy labad es nem latnak el.. mert nem akarod fizetni a tbt. Aztán megdoglesz a fajdalomban es a fertozesben.."
Ez igen. Ez igazán konzervatív keresztényi megnyilvánulás volt részedről. Hasonló jókat neked is :)
"Egyebkent fogalmad sincs mennyibe kerulne egy szimpla toreskezelese maganuton. Ha meg muteni is kell akkor oriasi tevedesben vagy hogy szazezrek.."
Feljebb írta valaki a százezrekbe kerülő kezelést, én az ő infójára támaszkodtam. Mint írtam, több mint 10 éve voltam utljára dokinál, fogalmam sincs, mi mennyibe kerül.
"Vagy ha rakos leszel, van fogalmad mibe kerulne a kezeles?"
Nem, nincs. De ha drága, még mindig jobb, mint a jelenlegi semmilyen. Jelenleg hamarabb zabálna fel a rák, mint amennyi idő alatt egyáltalán kivizsgálásra időpontot kapnék.
"Az hogy rakos leszel vagy sem, teljesen fuggetlen toled, barmikor kialakulhat.. azzal aztan mehetsz maganba. Maximum az mrt es a pet ctt csinaljak meg, de semmilyen kezelest nem kapsz maganuton.."
Tehát azt írod, hogy Magyarországon jelenleg kizárólag TB-re kezelik a rákot, magánban nem? Akkor még rosszabb a helyzet, mint amilyennek ismertem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!