Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az LMBTQ-k emberi méltósága...

Az LMBTQ-k emberi méltósága felette áll a szólásszabadságnak?

Figyelt kérdés

Utóbbi években azért lobbiznak LMBT-szervezetek, hogy kritikát, ellenvéleményeket lehessen szankcionálni pusztán arra hivatkozva, mert az szerintük sérti az ő emberi méltóságukat.

De ezzel nem pont annak a szabadságnak az eszményét tapossák lábbal, amiért elméletileg éppen ők küzdenek a legjobban? Hiszen még a ferencvárosi padra is felírták, hogy "szabadság".

Mert lehet mondani, hogy valami engem sért, de ameddig az fizikailag nem árt nekem (tehát nem konkrét bűncselekményre szólít fel), addig az csak egy vélemény, és a véleményt egy szabad társadalom maximálisan eltűri.

Vagy a melegek mégsem egy szabad társadalmat akarnak?

2023. aug. 2. 05:29
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
100%
#50 Nem én pontoztalak le, meg nem is velem vitázol, viszont nem értem, hogy miért ne lehetne pontozni válaszadás előtt, vagy akár nélkül? Nem létezik erre semmilyen írott vagy íratlan szabály.
2023. aug. 3. 19:51
 52/70 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
0%

Persze, csak mondom hogy ciki hogy egyesek előbb nyomják a pirost, mintsem válaszoljanak.

HA válaszolnak.

2023. aug. 3. 19:57
 53/70 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nem ciki. Mindenki úgy pontoz meg válaszol, ahogy akar. Ez kábé minden felületen így van, sehol nem elvárás, hogy megindokold a pontozásodat.
2023. aug. 3. 20:03
 54/70 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
36%
Ok.
2023. aug. 3. 20:12
 55/70 anonim ***** válasza:
84%

Drakula, nézzük más szempontból az egészet.

Egyáltalán miért mennél oda egy transz nőhöz közölni vele hogy ő férfi?

Csak azért hogy rosszul érezze magát? Hogy belé rúgj? Hogy jól megmutasd te milyen kicseszett bátor vagy hogy jól be mersz szólni?

Akkor mi vagy ha nem transzfób ha simán kötözködni akarsz?

Én sem közlöm anyámmal hogy kövér, pedig az, sem a szomszéddal hogy kopaszodik, pedig ez tény, sem a bajuszos kollégámmal hogy hülyén néz ki, pedig tény, sem pedig a közeli kisboltban az eladónővel hogy hiába festi a haját, attól még őszül. Pontosan azért mert nem akarom bántani őket,függetlenül attól mi a véleményem. És mert az én életem nem lesz jobb attól hogy elcsesztem valaki más napját.

Na és neked miért lesz jobb attól hogy belerúghatsz valakibe? Vagy ha neked jogod van szólásszabadság alapon beolvasni másnak miért zavar ha téged meg transzfóbnak neveznek?

2023. aug. 5. 13:04
 56/70 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
0%

Nem megyek oda. Csak ha kérdezik hogy mi erről a véleményem, vagy ha előkerül a téma akkor maradnék az álláspontomnál, illetve elvárom hogy másokat is békén hagyjanak ha az övék is hasonló álláspont mint az enyém, de ön magában nem sértő. Ahelyet hogy konkrétan olyan szintű gyülölködés indulna, mint a J.K Rowling ellen, akinek ELÉGETTÉK A KÖNYVEIT.

Meg azt is szeretném, ha normális hangvételi beszélgetés lenne az ilyen téma. És nem az hogy "Degenált identitás zavaros"" és "transzofob náci!" szövegek repkednének innen onnan.

Mint mondjuk az olyanoktol mint te, vagy a kérdező.

2023. aug. 5. 13:44
 57/70 anonim ***** válasza:
64%

"Ahelyet hogy konkrétan olyan szintű gyülölködés indulna, mint a J.K Rowling ellen, akinek ELÉGETTÉK A KÖNYVEIT."

Esetleg ha előtte, közben és utána nem támogatott volna nyíltan fasisztákat, talán nem égtek volna a könyvei.

"Csak ha kérdezik hogy mi erről a véleményem, vagy ha előkerül a téma akkor maradnék az álláspontomnál, illetve elvárom hogy másokat is békén hagyjanak ha az övék is hasonló álláspont mint az enyém, de ön magában nem sértő."

Azért értelmetlen ez a vita, mert nem vagy képes felfogni, hogy már önmagában sértő a valóságtagadó véleményed.

És ha transzfób vagy, akkor transzfób vagy. Mégis minek nevezzünk ha transzfób vagy, villamosnak?

2023. aug. 5. 13:48
 58/70 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
0%

"Esetleg ha előtte, közben és utána nem támogatott volna nyíltan fasisztákat, talán nem égtek volna a könyvei."

Dehát most így elfogadod a könyvégetést? Neked normális?

És milyen fasisztákat támaogatott? A könyveket akkor kezdték elégetni, amikor kirakott egy kommentet egy facebook poszt alá.

Köze nem volt semmilyen fasiszta barátságnak a könyv égetéseknek.

"Azért értelmetlen ez a vita, mert nem vagy képes felfogni, hogy már önmagában sértő a valóságtagadó véleményed."

Már meg bocsáss, de hol valóság tagadás az, hogy egy férfit nem tartok nőnek, csak azért mert ő annak tartja magát?

"Azért értelmetlen ez a vita, mert nem vagy képes felfogni, hogy már önmagában sértő a valóságtagadó véleményed."

Ha egy vélemény diktatúrát támogató, könyv égetést legitimáló fasiszta vagy beszűkült látó körrel, akkor minek hívjunk téged?

2023. aug. 5. 14:02
 59/70 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
0%

Egyébként meg pontosan erről beszéltem.

Meg sem érted amit mondok, csak is úgy tudsz elképzelni mint egy transzofobot.

2023. aug. 5. 14:03
 60/70 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
34%
Várjál már, te ilyen fasiszta barátokrol beszélsz?: [link]
2023. aug. 5. 14:07
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!