Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi az oka annak, hogy a...

Mi az oka annak, hogy a magyarok nem mennek a Balatonra? Mi a fő oka az idei brutális forgalom visszaesésnek?

Figyelt kérdés
Szó szerint megfeleződött a "magyar tenger" látogatottsága, és az a kevés ember aki van, az is nagyrészt külföldi. A magyarok miért fordítottak hátat a Balatonnak? Netán politikai okokból? (Köztudott, hogy a NER oligarchák felvásároltak ott mindent). Vagy nincs pénzük az embereknek nyaralni? Vagy pénz az lenne, csak ár/érték arányban már ennyire szar a Balaton?

2023. júl. 24. 01:05
A kérdező szavazást indított:
Politikai okokból nem megyek, csak azért sem fogom a NER zsebét tömni
Nincs pénzem a jelenlegi helyzetben nyaralni
Máshova megyek nyaralni, mert a Balaton az ár/érték arányban szar a többi nyaralási lehetőség közül
31 szavazat
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
86%
Én azért nem, mert gagyi, és túlárazott. Utoljára gyerekkoromban (30 éve) tűnt nagy dolognak
2023. júl. 24. 01:16
 2/20 anonim ***** válasza:
89%
Amilyen kilátása van az országnak épp felelős ember nem költi a pénzt feleslegesen. A Balaton pedig nem olcsó. Sokan lehetnek, akik megtehetnék, hogy elmenjenek, de inkább a jövőtől félve nem teszik, érthető módon.
2023. júl. 24. 01:18
 3/20 anonim ***** válasza:
57%
Én soha életemben nem vágytam oda. Nagyon kicsi koromban voltam ott, és csak arra emlékszem, hogy a lábamra tekeredett a hínár, és annyira undorító volt. Nyaralás = tenger, nem magyar pocsolya.
2023. júl. 24. 02:18
 4/20 anonim ***** válasza:
89%

1: tudatosan élnek az emberek, sokaknak kedve sincs nyaralni.

2: nyaralás egyre inkább december környékén divat, valamerre délre.

3: túlárazott.

4: a túrázás lett a menö nyáron itthon, nem a balatonban fürdeni

5: pénz sincs túl sok, így olyan dolgokra költik, ami megéri vagy ingyen van, mint a túra.

2023. júl. 24. 04:58
 5/20 anonim ***** válasza:
9%
Kamu kérdés, mennek a Balatonra.
2023. júl. 24. 05:23
 6/20 Demion ***** válasza:
30%

[link]

2023. júl. 24. 05:42
 7/20 anonim ***** válasza:
81%
A magyarok rosszabbul élnek, mint 4 éve. Ezért ma Horvátország-, Tenerife-, A maldív-, vagy a Shechelles-szigetek lettek a Balaton megfelelő verziói.
2023. júl. 24. 06:02
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
20 évig folyamatosan jártam. Egyrészt meguntam, másrészt elvi okokból nem fogok erte annyit fizetni mintha nyugaton tengerparta mennék.
2023. júl. 24. 06:08
 9/20 anonim ***** válasza:
90%

Azért, mert válság van, ennyire egyszerű a magyarázat.

Annyira drága lett a kaja meg a lakhatás, hogy arányaiban jóval nagyobb részét költik az emberek a fizetésüknek puszta megélhetésre, mint mondjuk 3 évvel ezelőtt, így logikus, hogy jóval kevesebb marad minden másra.

Aki 3 éve megtehette, hogy eltölt 2 hetet a Balatonon, az mára már legfeljebb egy hetet tud kiköhögni.

Aki 3 éve megtehette, hogy eltölt 1 hetet a Balatonon, az mára már legfeljebb egy hosszú hétvégét tud kiköhögni.

Akinek pedig 3 éve is csak egy hosszú hétvégére telt, az idén már egyáltalán nem megy oda.

És még akik oda is mennek, azok is spórolnak, ahogy tudnak, a szendvicset meg az üdítőt meg a sört viszik magukkal a strandra, nem a büfében esznek-isznak, meg anyuka megfőzi még otthon előre az ebédet arra az X napra, és mikróban melegítik a szálláson, nem az éttermekbe ülnek be, max. egész nyaralás alatt egyszer mennek el étterembe.

2023. júl. 24. 07:38
 10/20 anonim ***** válasza:
82%
Túlárazot azért nem megy oda senki a világba ner világon kivül piac digtál.Ha nem vagy versenyképes be zár az üzlet ennyi.Ott lángos példának 2000 ft olajban sütik ki ami egézségtelen.A mekibe 1500 ft egy hamburger az is egézségtelen de 500 ft olcsob ezért ők fen maradnak.Egyszerün magyarországon nem nézik még szomszédos árakat se kereskedök ezért nem versenyképesek.Ezért nincs magyar multi sehol se világba.
2023. júl. 24. 07:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!