Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok az idősebb emberek, akik...

D-Mano kérdése:

Azok az idősebb emberek, akik eredetileg Fideszesek voltak, mennyire jellemző, hogy kiábrándulnak a pártból, ha gyerekeik külföldre kényszerülnek, hogy értelmes életszínvonalon vagy "egyáltalán" meg tudjanak élni, lehessen értelmes jövőjük??

Figyelt kérdés

Mik a tapasztalataitok rokoni, ismerősi körben?

Abban a faluban, ahol éltem sokan felébredtek és kiábrándultak a Fideszből ezután. De sajnos nem elegen ahhoz, hogy számottevően változzanak az arányok. 😕

2023. júl. 21. 06:31
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
12%
Először elgondolkodnak, mit qrtak el nevelés terén, ha tojnak a továbbiakban nagy ívben a szülőkre a kölkök, illetve itthon nem tudnak boldogulni...
2023. júl. 21. 06:39
 2/18 anonim ***** válasza:
88%
Attól, hogy a kölykeik kimentek, ettől még "ezek" nem fognak elszakadni a Szent Vezértől. "Ezeknek" a nemgondolkodása már úgyis mindegy, mert sokuk a '90-es évek előtt 100, hogy párttitkár, KISZ-titkár, tanácselnök, és tsi. voltak: tehát a szélkakasság már nem fog nagyon működni, mert Viktorta megadja nekik a farhátesélyt, ami nekik most elég:).
2023. júl. 21. 07:00
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
Ez nagyon függ az egyéntől. Nekem a mélyen vallásos 80+ nagymamám lett Fidesz fanatikus, és nem érti, nekem mi a problémám velük.
2023. júl. 21. 09:01
 4/18 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos simán még ilyenkor is védik. Azt mondják külföldön sem jobb. (mert az M1 szerint nyugaton megfagynak az emberek, ezek az idős emberek meg elhiszik, mert nem jártak ott személyesen)

Meg elhiszik, hogy mindig más a hibás, Brüsszel, Soros, háború, Gyurcsány stb, mindig van kire fogni.

2023. júl. 21. 09:14
 5/18 A kérdező kommentje:

4-es,

azt értem, ha valakinek nincs közeli ismerőse, rokona, és úgy elhiszi az M1 propagandát. De akinek a saját gyereke testközelből mondja neki, hogy sokkal nagyobb a létbiztonság kint, mint itt, az hogy hiheti el?

Tudom, kint sincs kolbászból a kerítés, ott is létezik a mélyszegénység, de aki akar az sokkal könnyebben talál olyan munkát, ami rendes fizetést is ad. S ha jól tudom, kint sokkal rövidebbek az egészségügyi várólisták is (kivéve gondolom, a spéci beavatkozásokat)

2023. júl. 21. 09:23
 6/18 anonim ***** válasza:
88%
5: én ismerek ilyet,fideszrajongó, a gyereke külföldön él, és nem érti, miért nem jön haza
2023. júl. 21. 09:56
 7/18 anonim ***** válasza:
90%
Aki már kiábrándult a Fideszből és elhagyta, az megtette az elmúlt 13 évben. A fanatikus keménymag maradni fog, a többi meg vagy azért szavaz rájuk, mert elhitte valamelyik ígéretüket, vagy a kisebb rossz elve alapján.
2023. júl. 21. 11:50
 8/18 anonim ***** válasza:
88%
Illetve van egy remény (előző vagyok): mivel ma a Fideszt legnagyobb részt az idősek támogatják, úgy fog járni, mint az MSZP: ahogy kihal a szavazótábor nagy része, lehanyatlik maga a párt is. Orbán halála is szétzilálhatja a Fideszt, mert eléggé az ő személyére épül az egész.
2023. júl. 21. 12:01
 9/18 anonim ***** válasza:
96%

8: éppen ezért hajtott most rá a fidesz a cigányokra jobban, cigány celebekkel fotózkodnak a fideszpolitikusok, stb.

Pontosan tudják, hogy csökken a szavazótábor, ezért a cigányokat célozzák meg, akik sokkal többen lesznek idővel, könnyű a szavaztukat megvenni, propagandával manipulálni őket.

2023. júl. 21. 13:01
 10/18 anonim ***** válasza:
95%
9-es, igazad van. Ez nekem is feltűnt. Mivel egyre több a c., ez bevált stratégia lesz.
2023. júl. 21. 13:15
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!