Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azok az idősebb emberek, akik...

D-Mano kérdése:

Azok az idősebb emberek, akik eredetileg Fideszesek voltak, mennyire jellemző, hogy kiábrándulnak a pártból, ha gyerekeik külföldre kényszerülnek, hogy értelmes életszínvonalon vagy "egyáltalán" meg tudjanak élni, lehessen értelmes jövőjük??

Figyelt kérdés

Mik a tapasztalataitok rokoni, ismerősi körben?

Abban a faluban, ahol éltem sokan felébredtek és kiábrándultak a Fideszből ezután. De sajnos nem elegen ahhoz, hogy számottevően változzanak az arányok. 😕

2023. júl. 21. 06:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
93%
Csak tudnám mit imádnak egyesek a Fideszben. Lehet hogy két ajándék golyóstollat is kaptak választás előtt?
2023. júl. 22. 12:54
 12/18 anonim ***** válasza:
91%
Az idősebb generáció xy évet/évtizedet élt a szocializmusban, sőt valójában egész életében rendszerben élt. A rendszerváltáskor vett egy nagy levegőt s megtanulta, hogy a balosok mind mocskos kommunisták akiktől nehéz volt megszabadulni- meg is kell akadályozni, hogy visszatérjenek-; s most újra számukra komfortos és ismerős (nosztalgikus) rendszerben élnek (bár sokan úgy gondolják, hogy a jobboldali liberális Fidesz van hatalmon, hiszen a rendszerváltás után úgy gondolják politikailag már nem lehet visszasüllyedni a rendszerbe:D), ahonnan a veszélyes ,,kommunisták" és a ,,b_zi lobbista zsidó elit" ki vannak szorítva- maga az ellátószektorok sokat nem változtak (hát ez Mo, fel sem tűnik vagy merül, hogy lehetne jobb is..), viszont nekik vannak saját minifesztiváljaik, utazási kedvezményeik, közösségépítő programjaik, szocellátásuk (ebben a fidesz nagyon ügyes, hiszen azért ad is, csak nem a fiatal értelmiségi középosztálynak, hanem a nyugdíjasoknak, a nagycsaládos kisebbségnek, a tőkés haveroknak és a fiatal családosoknak) ill. 13.havi nyugdíj, rendszeresen megkapják a korrekciókat és Orbán szerelmesen prédikál a ,,régi magyar florklórról" is-amely hozzájuk szociokulturálisan is sokkal közelebb van, mint a 90-es és milleniumi korosztályhoz. Szóval a legtöbb idős számára- akik egyébként is azon vannak bepukkadva, hogy a családtagjaik nem nyalják ki a feneküket, pedig ,,milyen sokkal tartoznak nekik ezek a hálátlanok"- bármennyire is szeressék az unokáikat vagy épp a gyermekeiket, valójában a saját életük, jólétük és boldogulásuk a legfontosabb- ennek a biztosításához pedig az kell, hogy legyen egy merev,konzervatív, stagnáló rendszer amely atyáskodva szereti és a szavazataiért szolgálja ki őket- néha anyagilag, néha intézkedésekben, de leginkább ékes retorikában.. Mivel ők már passzív állampolgárok, így nekik a stabilitás, biztonság s a nacionalizmus a legfontosabb hívószó- a vezető lehet ugyan autoriter, ha azt csinos fotókkal és atyáskodó propagandával adják el, már akár el is lehet tekinteni attól, hogy az infláció a nyugdíjas kosarat is húzza. Hátugye, arról meg nem a magyar tehet, hogy mindig őt bántották a nemzetek, rajta nyerészkedtek idegenek és hogy még a háborúkba is bele próbálják kergetni őket.. Szóval nem jutnak el odaáig a legtöbben -szeretet ide vagy oda-, hogy mi az a gazdaságpolitika, miért kerül az import tej annyiba az xy hipermarketbe, mit jelent a társadalom tagjának lenni (hogyan hatnak a subrétegek egymásra stb), miért fontos a környezetvédelem vagy éppen, hogy a demográfiai fogyás hogyan befolyásolja majd az ország, a következő generációk megélhetését, szockulturális hagyatékát és egyébként is a nyugdíját. Ő nekik ami most van, az jó/elégséges/hasznos és leginkább kényelmes: a fiatalok mindig lázadnak,érthetetlen hülyeségeket csinálnak- nem kell velük foglalkozni; aki elmegy majd hazamászik -és örüljön neki, hogy egyáltalán visszafogadják; a balosok meg ne legyenek hatalmon mert kommunisták és kész. Egyébként is, nekik van a legnagyobb élettapasztalat a hátuk mögött, ők mindent is átéltek, mindent is jól ismernek, még arra is hajlandóak, hogy ,,irányítsák az elrévedt fiatalokat"-és egyébként is 10millió ember 2/3-a nem tévedhet könyörgöm. Arról meg, amiről a fiatalok sírva szeretnék őket meggyőzni, releváns fingjuk sincs: tv/rádió propagandát visszamondják, épül-szépül minden, azokat a szavakat/terminusokat amiket használ a rendszerváltó generáció és a még fiatalabb korosztály - azokról fingjuk sincs (zömében azért 6-8 elemi végzettségűek a legidősebbek, talán nagyobb városokban sikerült mellé szakiskolákat elvégezni, vagy igazi komcsi egyetemet..) te meg (kisrokon) azért vagy lelkibeteg meg mindenféle, mert az internetet nyomogatod meg Nyugati trendeket nyomatsz. Az idősek tehát elnézik ezt a tudatatlanságot a fiatalok felé, mert családban marad: egészen addig, míg azok a mocskos fiatalok nem akarják az egész országot a hólyeségeikkel tönkretenni- hát azt, azt nem hagyhatják szó nélkül! Egyébként elképesztő undorító ahogy ezek az ál-patrióta férgek kihasználják a nyugdíjasokat- az a néni, aki az orbánt dicsőítő szentmisére (!!!!) is vajazókést vitt, majd remegő szottyadt kézzel féldemensen a templomkapuba megpróbálta a kommunista hazaáruló ellenzéki aktivistákat megfenyegetni.. ill. minden ami ma Mo-n a társadalom, a szociokultura színjén történik (agymosás, átnevelés (CÖF,MCC, Petőfi Ir), az egy full szomorú tragédia- amiért emberek konkrétan családi/baráti/jószomszédi kapcsolatokkal is fizetnek, miközben teljesen elidegenednek egymástól. Nekem is egyébként vegyes tapasztalataim vannak: 1.akikkel a szülőfaluban beszéltem az utóbbi 1-2 évben azok rendre 3 csopiba tartoznak: idősek akik azt se tudják kire szavaznak ha egyáltalán elmennek szavazni, sőt a pártokról sincs semmi infójuk és csak a fidesz médiából fidesz retorikát értik (abból is azt ami nincs túlbonyolítva és/vagy refelektál a saját véleményükre/tapasztalataikra> legitimizálva azt), ami még nagyon él az a pletyka (abból is a kesmából eredő fos) ill. összegyűlnek nyugdíjkor az utca mellett és megbeszélik, hogy mire költenék a 14.havit..( az nem számít, hogy nincs aki kitermelje, hogy a NER alig oszt valamit a közösbe vissza amiből a nyugdíjasak is ugyanúgy kivesznek és hogy egy év 12 hónapből áll..) ; 40-65 év közöttiek akik akkor szidják a rendszert amikor csak lehet- kivéve ha a felajánlott kedvezményekből több felvételre is jogosultak és emiatt valóban jobban élnek, mintha ezek a kedvezmények nem lennének-és egyébként meg nem érdekli őket, hogy ki hogyan és milyen előnyhöz jut; 40 év alattiak akik zömében apolitikusak, vagy radikálisak (mindkét oldalra inkább szélsőséges kitolódás). Saját példám, mint elvándorló 30-as: 6 elemis nagyanyám szerint- aki nem értette, hogy miért szállt el az agyam ano a valutaváltásnál és az ő életébe az infláció hogyan jelenik meg úgyis, hogy az országban él- egy 3 diplomás idióta vagyok aki nem bír magával, s mivel a magánéletemen nem lehet csámcsogni, inkább más unokájával van elfoglalva, a többi meg nem érdekli. Amit mondok az úgyse úgy van, fárassza is, rángatózik is mellé pökhendien- így legyűrtem a lelkifurkámat, s leminimalizáltam a kötelező körök számát az utóbbi években. A közvetlen családtagjaim mind nagy szocdemesek voltak és sokat önkénteskedtek is, ill. magasabban kvalifikáltak- teljesen készen vannak már 10+ éve, a fateromék non official alapítottak is egy férfi klubbot ahol havonta szidják a narancs elit patkányokat mint a fene (nem is szavaznak sose rájuk-mondjuk az elit ellenzékről is megvan a véleményük:D)- de ha rákérdeznék, akkor nekik se feltétlen az lenne velük a gondjuk mint pl. nekem-és nyilván nekem sem feltétlen az a gondom velük, mint egy most tízen-huszonévesnek. Ugyanakkor -a szavazómagra visszatérve-a hírfogyasztás mellett az egyéni hiedelmek, a személyiségvonások, az edukáció és a morál is nagymértékben hozzájárul szerintem ahhoz, hogy idősebb korában kinek hogyan változik a preferenciája (ha változik)- mert aki világ életébe gyűlölte a hipokrata hazudozókat és a kizsákmányolókat, annak teljesen mindegy hogy 40 év múlva milyen néven/színen lesznek hatalmon, akkor is rájuk ismer és utálni fogja őket is mint a sz_rt, s ezen semmiféle ,,megvesztegetés" nem fog változtatni. Csakhát ebből a típusból van a magyar társadalomban kevesebb és ha olvasol Adyt (+ Kosztolányi/Babits/Móricz stb.)- rájössz, hogy ez mindig is így volt... Kutyákból nőtt ki a kutyák társadalma és csak nagyon kevés farkas keveredett közéjük.. S ahogy kutyának,úgy farkasnak is születni kell- azt nem lehet menetközben le/fölvedleni. Jó lenne, ha sokan ébredeznének egyébként a kövi 3-4 évben, de vajon ez mire lesz elég a jelenlegi ellenzéki képviselettel (akik nem engedik új, nem polelit részét képezők felemelkedését) és a vaskosan kiépült kéder-NER gazdasági szöveteivel szemben? :/
2023. júl. 22. 19:07
 13/18 anonim ***** válasza:
92%

Anyámat sikerült meggyőznöm, hogy ne a Fideszre szavazzon.

Meg kérdezte miért?

És akkor ecsetelte neki az ő múltját.

Egyedül nevelt minket mégis megvolt minden.

Házat tudott venni stb stb.

Meg mutattam neki mennyibe kerülne egy normálisabb házikó falun ha lenne rá pénzünk.

Aztán el mondtam neki, hogy mennyi adót kell fizessünk csak mert nem jött még össze egy gyerek sem.

Lehet sose nem is lesz gyerekünk.

De ha lenne sem lenne sokkal könnyebb csak egy csomó hitelt kapnánk.

Babaváró, csok.

Aztán el kezdtem neki ecsetelni a nagy rezsicsökkentés mekkora egy átbaxás, mármint nekünk, dolgozóknak.

Ha valaki képes 10-nél tovább számolni akkor egyből megláthatja, hogy az évi 5000 Ft rezsisegítség mennyibe is kerül neki ha 33%szja.

Így aztán azt mondta igazam van.

Ebbe ő bele sem gondolt.

Amúgy szépül-épül valamennyire az országunk de nem olyan ütemben ahogyan az elvárható lenne.

Nemrégiben felhívtak és faggatóztak arról mennyire vagyok elégedett a kormány intézkedéseivel, illetve, hogy kire, mire szavaztam, szavaznék, fogok szavazni.

Remélem, hogy megreccsen a Fidesz.

2023. júl. 22. 19:48
 14/18 anonim ***** válasza:
71%
Akiket én ismerek azok szerint minden rendben van. Ezt nyomja a média amit néznek, ők meg elhiszik. Azt is elhiszik hogy mindenhol máshol sokkal rosszabb mint itt, és mi vagyunk Európa utolsó, mindenki más által támadott mentsvára. Durva.
2023. júl. 23. 04:57
 15/18 anonim ***** válasza:
93%

A nyugdíjasok többségének fogalma sincs a mai világról, nem világlátott emberek. Így nem látják mennyivel van lemaradva az ország akár csak a környező országoktól.

Pár napra visszatenném őket a start mezőre, hogy rácsodálkozzanak az árakra, adókra, euró árfolyamra meg egy kicsit járják az országot világot.

Csak azt nem értem ezek az emberek miért nem beszélgetnek a gyerekeikkel vagy azok miért nem beszélnek a szüleikkel.

2023. júl. 23. 10:56
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Én nagyanyámmal hiába próbáltam beszélni, elkezdett gyurcsányozni.
2023. júl. 23. 18:54
 17/18 anonim ***** válasza:
0%
Én már 2010 óta vagyok fidesz szavazó és azt kell hogy nagyon meg vagyok elégedve a fidesz munkájával és itthon találtam meg a számitásaimat.
2023. aug. 8. 16:42
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen korban az ember már nem változik. Fideszesek lesznek a sírig (a külhoni azután is).
2023. aug. 28. 20:46
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!