Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A magyar néplélekben miért...

A magyar néplélekben miért van ekkora autópártiság?

Figyelt kérdés

A nép szó nélkül elfogadja, hogy ha egy közterület az autók számára épült ki, akkor ott csak autók mehetnek. Sokan még akkor is ki akarják onnan rekeszteni a bicikliseket, ha be szabad hajtaniuk. De a gyalogosokat is ugyanígy ki akarják rekeszteni mindenhonnan; tele van az ország olyan felüljárókkal, ahol nincs járda. Meg manapság már a gyalogos helyeken is az autóknak van elsőbbsége. Kilépsz a Corvin plázából hátul és a gyalogosoknak fenntartott helyen az autónak van elsőbbsége. Vagy ha valaki keresztben átszalad az autópályán, akkor az el lesz könyvelve, mint felelőtlen hülye. A társadalom kollektív gondolkodása ezt mégis hogyan gondolja? Kerüljön valaki gyalog 3-4-5 km-t csak azért, hogy ne szaladjon át az autópályán? Nulla beleélése van a magyar embernek más helyzetébe? Ilyen kollektív gondolkodással már az is csoda, hogy nem a középkorban ragadt Magyarország.

(Igen, kollektív gondolkodásról van szó. Az autópályán átrohangálókról sose olvastam még olyan hozzászólást, hogy érthető, amit csinálnak.)

2023. júl. 14. 21:14
1 2 3 4 5
 41/46 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Jó, hát akkor tagadj le mindent."

Bocs, de tényeket közöltem. Sajnálom, ha az álomvilágodban még ezeket is képtelen vagy felfogni. Szerintem erről nem én tehetek. Ahogy nézem, ebben azért elég nagy itt az egyetértés.

"Ezért nem fogok vitázni, hogy bármit írok, leírd az ellenkezőjét."

Bocs, de a vita nem az, hogy ugyanazt mondjuk mindketten. A vita éppen az, hogy egymással szemben álló vélemények vannak (és ugyebár ismét ellentmondtam neked, bocsánat, hogy egyértelmű baromságra veled ellentétben én képtelen vagyok bólogatni). Tehát te nem vitázni nem akarsz, egyszerűen csak nem akarsz ellenvéleményt elfogadni, főleg akkor, ha azok tények. Lásd: egyértelműen cáfoltam azt, hogy az autósok lennének többségben, egyértelműen cáfoltam azt, hogy az autósokra NE vonatkoznának szabályok, és egyértelműen cáfoltam azt, hogy az autósok ne lennének korlátozva. Te ezeket vagy el sem olvastad, vagy mivel egyszerűen nem fér bele a képzelgéseidbe, ignorálod őket. Ismételni tudom magam: szerintem nem velem van a baj :)

2023. júl. 15. 11:09
 42/46 A kérdező kommentje:
Semmit nem cáfoltál, egyszerűen átértelmezted úgy a mondanivalómat, hogy neked legyen igazad. Erre szokták mondani, hogy hülyék szerencséje. Te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy gyalogosnak hívhatod azt is, aki elmegy a foteltől a wc-ig, mert nyelvtanilag ő is gyalogol. Ott kezdődne az értelmes vita, hogy te kontextusában értelmeznéd a mondanivalómat, és nem hívnád ezeket az embereket gyalogosnak.
2023. júl. 15. 11:16
 43/46 Koplárovics Béci ***** válasza:
100%

"Te abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy gyalogosnak hívhatod azt is, aki elmegy a foteltől a wc-ig, mert nyelvtanilag ő is gyalogol."

Tehát még csak arról sincs fogalmad, hogy mi az az autó és mi az a gyalogos. Mert szerintem nem ez, dehát ezt te írtad le, ez a te egyedüli véleményed. Ha BÁRHOL kiszállok az autóból és onnantól kezdve akár 5m-enek, akár 500m-en keresztül GYALOG közlekedek, onnantól kezdve gyalogos vagyok. Értem én, hogy neked ez a dolog nem tetszik, mert ezzel végképp eltörlődne az a tévképzeted, hogy az autósok vannak többen, de ez így van. Gyalogos nem attól lesz valaki, hogy 5m-t tesz meg vagy 5000km-t. Miért nem vagy tisztában még alapvető fogalmakkal sem?

"Ott kezdődne az értelmes vita, hogy te kontextusában értelmeznéd a mondanivalómat, és nem hívnád ezeket az embereket gyalogosnak."

Bocs, de a mondandódnak egyetlen kontextusa van: fogalmad sincs a világról. Próbáltalak felvilágosítani, hátha. Sajnos ismét egy olyan bolond emberbe futottam bele, aki csak pampogni tudja a saját, valóságtól nagyon messzire elrugaszkodott kényszerképzetét.

"Semmit nem cáfoltál, egyszerűen átértelmezted úgy a mondanivalómat, hogy neked legyen igazad."

Nézd, te itt állítottál néhány óriási baromságot. Én ezekre adatokkal válaszoltam. Sajnálom, hogy nem tudtam a baromságodat segíteni ezzel. Azt azért remélem, hogy nem vagy olyan hülye, hogy autópályán fogsz rohangálni. Nem sajnálnálak, csak nem szeretek a dugóban állni valami idióta miatt.

2023. júl. 15. 12:15
 44/46 A kérdező kommentje:

"neked ez a dolog nem tetszik, mert ezzel végképp eltörlődne az a tévképzeted, hogy az autósok vannak többen, de ez így van"

Jah, persze. Szerinted kizárólag azért nem hívom gyalogosnak a szemetet (utcára) levivő nyanyát, mert nem lenne igazam. Fel se merül benned, hogy egyéb oka van. Ezen tényleg csak röhögni lehet.

2023. júl. 15. 12:57
 45/46 Koplárovics Béci ***** válasza:
72%

"Szerinted kizárólag azért nem hívom gyalogosnak a szemetet (utcára) levivő nyanyát, mert nem lenne igazam. Fel se merül benned, hogy egyéb oka van. Ezen tényleg csak röhögni lehet."

Jó nagy paraszt vagy, pedig biztos nem annak születtél. Tessék, egyetértek: rajtad csak röhögni lehet.

2023. júl. 16. 12:02
 46/46 anonim ***** válasza:
72%

Azért van ez, mert csak Budapesten van olyan tömegközlekedés amit megéri használni az autó helyett. De az ország összes többi részén ahol a lakosság legnagyobb része lakik NEM ez a helyzet.

Erre ennyire egyszerű a válasz, nem kell ezt túl gondolni és nem is olvastam el a hosszas beszélgetéseket itt, mert nincs értelme. Persze az más kérdés, hogy Bp-n miért járnak sokan autóval azok közül akik a városban laknak, de ők nincsenek olyan sokan, akikkel te találkozol azok agglomerációból vannak általában. Nyílván tesconal fogsz látni Bp lakost kocsival, mert bevásárolni kényelmesebb, de most nem ez a lényeg.

2023. júl. 22. 19:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!