A magyar néplélekben miért van ekkora autópártiság?
A nép szó nélkül elfogadja, hogy ha egy közterület az autók számára épült ki, akkor ott csak autók mehetnek. Sokan még akkor is ki akarják onnan rekeszteni a bicikliseket, ha be szabad hajtaniuk. De a gyalogosokat is ugyanígy ki akarják rekeszteni mindenhonnan; tele van az ország olyan felüljárókkal, ahol nincs járda. Meg manapság már a gyalogos helyeken is az autóknak van elsőbbsége. Kilépsz a Corvin plázából hátul és a gyalogosoknak fenntartott helyen az autónak van elsőbbsége. Vagy ha valaki keresztben átszalad az autópályán, akkor az el lesz könyvelve, mint felelőtlen hülye. A társadalom kollektív gondolkodása ezt mégis hogyan gondolja? Kerüljön valaki gyalog 3-4-5 km-t csak azért, hogy ne szaladjon át az autópályán? Nulla beleélése van a magyar embernek más helyzetébe? Ilyen kollektív gondolkodással már az is csoda, hogy nem a középkorban ragadt Magyarország.
(Igen, kollektív gondolkodásról van szó. Az autópályán átrohangálókról sose olvastam még olyan hozzászólást, hogy érthető, amit csinálnak.)
Ja hogy ez nem autópártiság. Akkor bocs.
A másik felvetésedre az autópályán rohangáló gyalogosokról nincs értelme beszélni mert egy f,szság.
6. "Az ilyeneknek valóban nulla tapasztalatuk lehet arról, hogy kirándulás közben egy autópálya állta útjukat."
Szerintem te még sosem voltál kirándulni. Most tényleg azt akarod elhitetni, hogy nem lehet normálisan kirándulni, mert autópályák keresztezik a kirándulóutakat? Itthon csak kéktúraútvonal 1100 km hosszúságú és nem kell életveszélyesen átszaladgálni autópályán ahhoz, hogy végigmenjél rajta. Vagy mit szeretnél? Az M7-esen, M3-ason kétkilométerenként gyalogátkelőhelyet? Ott nemcsak mezei autósok járnak, hanem országos teherforgalom is azon megy keresztül. Azért is épültek. [link]
Egyáltalán nem ezt akarom mondani. Azt akarom mondani, hogy az a kevéske eset, amikor autópályát kereszteznek gyalogosok, bőven magyarázható megfelelő indokkal, és nem azért csinálják, mert az autópályán szaladgálás a hobbijuk.
"azt akarod elhitetni, hogy nem lehet normálisan kirándulni, mert autópályák keresztezik a kirándulóutakat?"
Visszaolvasva a kommentjeimet, nem is írtam semmi hasonlót. Azt írtam, hogy akik még életükben nem kirándultak 5 km-t, azok értelemszerűen nem is kerülhettek olyan helyzetbe, hogy autópályát kelljen kirándulás közben keresztezni. Nekem volt már, hogy kellett, de az szándékos félreértelmezés, ha valaki ezt úgy értelmezni, hogy nekem minden kirándulásom ilyen, vagy hogy szerintem lehetetlenség máshogy kirándulni.
"A nép szó nélkül elfogadja, hogy ha egy közterület az autók számára épült ki, akkor ott csak autók mehetnek."
Hát ha egyszer autók számára épült... Te is azt írod...
"tele van az ország olyan felüljárókkal, ahol nincs járda"
Mert szökőévente egy gyalogos használná. Akkor minek? Szerintem egy csomó olyan átjáró van, akár alul, akár felül, ami autóval nem is használható.
"Vagy ha valaki keresztben átszalad az autópályán, akkor az el lesz könyvelve, mint felelőtlen hülye."
Miért, nem az? De most őszintén... Az autópálya végképp nem az a hely, ahol gyalogosokra kell számítani.
"Kerüljön valaki gyalog 3-4-5 km-t csak azért, hogy ne szaladjon át az autópályán?"
Azért az autópályák elég gyakran a kietelen puszta közepén vannak. Ahol meg nem annyira, ott vannak átjárók. Gyalogosoknak több is, mint autósoknak.
"Nulla beleélése van a magyar embernek más helyzetébe?"
Értelmes emberekkel tudok együtt gondolkodni. De aki egy alternatív univerzumba képzeli magát azzal nem. Bocs.
"Az autópályán átrohangálókról sose olvastam még olyan hozzászólást, hogy érthető, amit csinálnak."
És akkor vajon most mindenki hülye, csak te vagy helikopter?
Tudsz mutatni egyetlen olyan választ tőled, ahol egyetértettél valakivel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!