Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek szerint rendben...

A fideszesek szerint rendben van a 1700 milliárdos költségvetési hiány?

Figyelt kérdés
Ez a GDP 10%-ka, csak engem zavar, hogy mindjárt becsődöl ez a szar ország?

2023. júl. 7. 12:16
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
20%
A csődtől messze van. A költségvetési hiány és az államadósság nem ugyanaz.
2023. júl. 7. 12:18
 2/43 anonim ***** válasza:
80%
Bár nem vagyok fideszes: az a 10% nem jön ki. A GDP 10%-a 6000 mrd körül van.
2023. júl. 7. 12:19
 3/43 anonim ***** válasza:
81%
A fideszesek szerint minden rendben van, amit a nagy ember hoz létre. Ha valaki szerint nincs rendben, az már nem fideszes.
2023. júl. 7. 12:20
 4/43 anonim ***** válasza:
75%
1, ha egy közgazdászhoz van szerencsénk, én szeretném megkérdezni, hogy mikor vagyunk közel egy államcsődhöz? A baloldal/Gyurcsány alatt, jóval alacsonyabb volt az államadóságunk
2023. júl. 7. 12:22
 5/43 anonim ***** válasza:
77%

Óriási lyuk van a költségvetésben ez tény, a 2022-as választási pénz osztogatás SZJA visszatérítés, rendszeres nyugdíjemelések és prémiumok osztogatása...stb. és a többi rendszeresen fenntartott támogatások a ludas a lyukban.

Ha a Fidesz vezetésnek van egy kis esze, megszünteti a 25 év alattiak SZJA mentességet, erősen korlátozzák a Babaváró és a többi család és lakhatással járó támogatásokat, mivel ezek viszik nagy tételben a pénzt ki a költségvetésből, ezek sem oldják meg teljesen a helyzetet, de legalább valamelyest javítanak rajta.

2023. júl. 7. 12:25
 6/43 anonim ***** válasza:
84%
5, egy ilyen időszak után, ha a fidesznek esze van, lemond és feloszlatja magát.
2023. júl. 7. 12:28
 7/43 anonim ***** válasza:
36%

Ha a gdp arányos államadósság megközelíti a 200%-ot

2023. júl. 7. 12:33
 8/43 anonim ***** válasza:
2023. júl. 7. 12:35
 9/43 anonim ***** válasza:
90%
Nem érnek rá ilyen aprópénzekkel foglalkozni, amíg karigeri 500millióján kell csámcsogni éjjel-nappal.
2023. júl. 7. 12:36
 10/43 anonim ***** válasza:
87%

7, én elhiszem, hogy közgazdásznak teccik lenni, de sehol sem találtam, arra vonatkozóan adatot, hogy 200% az szentirás lenne, mindenhol ezt találtam definiciónak, mint államcsődöt:

Ha egy állam, gazdasági okokból kifolyólag fizetésképtelenné válik, nem képes többé törleszteni adósságait, pénzbeli kötelezettségeit sem tudja teljesíteni államcsőddel áll szemben. Egy állam akkor is bejelenthet fizetésképtelenséget, ha tartozásainak/kiadásainak csak egy részét képes fedezni.

2023. júl. 7. 12:37
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!