A fideszesek szerint rendben van a 1700 milliárdos költségvetési hiány?
Óriási lyuk van a költségvetésben ez tény, a 2022-as választási pénz osztogatás SZJA visszatérítés, rendszeres nyugdíjemelések és prémiumok osztogatása...stb. és a többi rendszeresen fenntartott támogatások a ludas a lyukban.
Ha a Fidesz vezetésnek van egy kis esze, megszünteti a 25 év alattiak SZJA mentességet, erősen korlátozzák a Babaváró és a többi család és lakhatással járó támogatásokat, mivel ezek viszik nagy tételben a pénzt ki a költségvetésből, ezek sem oldják meg teljesen a helyzetet, de legalább valamelyest javítanak rajta.
Ha a gdp arányos államadósság megközelíti a 200%-ot
7, én elhiszem, hogy közgazdásznak teccik lenni, de sehol sem találtam, arra vonatkozóan adatot, hogy 200% az szentirás lenne, mindenhol ezt találtam definiciónak, mint államcsődöt:
Ha egy állam, gazdasági okokból kifolyólag fizetésképtelenné válik, nem képes többé törleszteni adósságait, pénzbeli kötelezettségeit sem tudja teljesíteni államcsőddel áll szemben. Egy állam akkor is bejelenthet fizetésképtelenséget, ha tartozásainak/kiadásainak csak egy részét képes fedezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!