Miért van az, hogy egyes homofóbok csak bizonyos esetekben tartanák elfogadhatónak, hogy a melegek is örökbefogadhassanak? Ez náluk miért van rendben?
Tehát amikor így leírja a kis butus(szépen szólva), hogy én nem támogatom, mert nincs anya-apa kép, ha egy melegpár neveli a gyereket (nem mintha egy intézetben lenne...), meg jujj de rossz, szokásos okok, vágja mindenki, majd odaírja nagy kegyesen, hogy jó, legyen, had fogadhassanak örökbe gyereket, DE csak beteget vagy cigányt.
Ergo kijelenti, hogy a beteg gyerek, vagy a cigány gyerek nem lenne teljesértékű, ilyen kb. "jó, legyen, a selejtet megkaphatják a bzik". Mert ez tulajdonképpen ezt jelenti az ő nézőpontukból. Meleg párok=rossz szülők=nem való oda gyerek. Akkor mégis mi a fittyfenéért adna oda beteg/cigány gyerekei? Az ilyenek nem érdemelnek jó szülőt, hanem "elég lesz nekik a két bzi", vagy úgy mi jár a fejükben az ilyen okos embereknek?
Gondolom az, hogy a legtöbb hetero pár nem szeretne cigány/beteg gyereket örökbefogadni, ezáltal azok kisebb eséllyel kerülnek ki az intézetből.
Illetve az, hogy nagyon sok hetero pár vár arra, hogy örökbefogadhasson.
Lényegében tehát 2 elv érvényesül:
1) Hetero párok előtérbe helyezése (ezzel nincs is baj)
2) Ha a heteroknak nem kellene a cigány/beteg gyerek, de mondjuk a meleg párnak igen, vihessék.
Melegpárti libsiként mondom, hogy szerintem is a hagyományos anya-apa felállás az ideális a gyereknek. És nem csak ez a fontos. A panelben lakó láncohányos alkesz hetero párnál szívesebben adnék egy rózsadombi, diplomás, káros szenvedélyektől mentes meleg párnak gyereket. De mondjuk egy panelben lakó, 8 általánost végzett, józan életű, gyerekcentrikus hetero párnak, meg még náluk is szívesebben.
Beteg, cigány, stb gyereket meg az fogadjon örökbe, aki készen áll az extra nehézségekre. Ne az, akinek "más nem jut".
Azért mert ezek a gyökerek mellé valszeg rasszisták is. Meleg=rósz, cigány=rósz, beteg gyereket meg ugye ki akar. Egyikért sem kár. Legalábbis szerintük.
#4-gyel én nagyon nem érdek egyet abban, hogy inkább egy panelben lakó, 8 általánost végzett, józan életű, gyerekcentrikus hetero pár, mintsem egy rózsadombi, diplomás, káros szenvedélyektől mentes meleg pár. Alapvetően gyereket nevelni nem annyi, hogy szereted. Pénzbe kerül. Alapvető minimumokat(és itt nem a törvénybefoglalt, etetlek, itatlak, jársz iskolába tankötelesen dologra gondolok) meg kell tudnod adni, ilyenek, hogy magánszvéra, tehát saját szoba neki, ami a mai ingatlanárak mellett..., fizetni a hobbiját, ha mondjuk sportolni, zenélni, olvasni szeretne, korrepetálások, felvételifelkészítő, ha kell, zsebpénz, akár nyáritábor, továbbtanulással járó minden szutyok... És persze, nem azt mondom, hogy vegyük el a gyereket attól, akinek tönkrement az anyagi helyzete, és vissza kell fogni az ilyen kiadásokat, vagy épp nem fér bele, DE ne úgy menjünk már bele, hogy alapból nincsenek meg a lehetőségei az előrelépésre, és az ilyen hozzáállás elég baj, hogy megakadályozhatatlan, ha valaki szül, de ne tegyük már megakadályozhatatlanná az örökbefogadásnál is, ahol amúgy megoldható lenne.
Plusz ha mondjuk a beszédfejlődés kezdeti szakaszában van a gyerek, akkor még abból a szempontból sem jó a 8 általánost végzett szülő. Szociolingvisztikai visgálatok szerint az alacsonyabb végzettségű, hátrányos helyzetű emberek gyerekei rosszabbul fejlődnek a beszédben, ami később az iskolában hátrány. Tehát még kitörni is nehezebb lesz neki az oktatás által.
Én speciel azt gondolom az itthoni viszonyokat elnézve, hogy fogadhassanak örökbe a melegpárok, de legyenek hátrányban a heterókhoz képest. De nem azért gondolom ezt, mert a melegek rosszabbak, hanem mert ez egy túl nagy társadalmi változás, nem lehet ezt egyben átnyomni, sok a homofób faxfej, akik átadják a gyereküknek, és atrocitás érheti a gyereket, ezért kell egyfajta fokozatosság, akár több generáción át, hogy ezt az aberrált gyűlölködő hozzáállást gyökerestül megszüntessük.
6: Ma, amikor egy panel 30 milliónál kezdődik, a "panellakó" nem azt jelenti, hogy nincs pénze. Szóval szerintem egyetértünk a "lehessen melegnek is, viszont legyen előnyben a hetero" dologban.
Annyi különbség van viszont, hogy szülőként látom, hogy vannak esetek, amikor nagyon kell az anya a gyereknek, és vannak esetek, amikor nagyon kell az apa. Szerintem egy meleg párnál sokkal kisebb az esélye, hogy ez a fajta felosztás/diverzitás meglegyen, és kicsit olyan módon nőne fel, mintha csak egy szülője lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!