Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Cigánykérdés! Ez megoldás lenne?

Cigánykérdés! Ez megoldás lenne?

Figyelt kérdés

A cigányok rohamos szaporodása nem tesz jót az országnak.A segélyek csak serkentik szaporodásukat.

Olyan alkotmányos törvény kéne,amely kimondaná,hogy azok akik nem dolgoznak nem cak segélyt nem kapnak,hanem gyereket se vállalhanak.Sőt,aki segélyből él,gyereket nem vállalhat!És tudjuk ki éll segélyből!Ha viszont dolgoznának,mint mi,akkor már nem szaporodnának ennyire!

2010. okt. 13. 08:27
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
18%
Elmebeteg vagy kérdező.
2010. okt. 17. 00:10
 42/48 anonim ***** válasza:
56%

Elolvastam a válaszokat és kommenteket, igaz a linkeket nem néztem meg, sok olyan válasz van, amelyekkel többé-kevésbé egyetértek. De szerintem elég nehéz (majdhogynem lehetetlen emberséges, igazságos és eredményes) megoldást találni!

Ukrajnában élek. Nálunk az állam a népesség létszámának növelése érdekében szintén segíti a szülő nőket, 1. gyerekre 15e, 2.-ra 25e, 3.-ra és attól fölfelé 50e hrivnyát fizet az anyának!

Nem írok forint-hrivnya arányt, mert nem értékarányos az átváltási arány, csak megjegyzem, a minimálbér 720 hrivnya, 800 hrivnyás nyugdíjból pedig (igaz szűkösen) meg lehet élni. (50 ezer már egy kisebb vagyon!)

Amikor beindult ez az "akció", a szülészetek tele lettek cigányokkal! Viszont amióta feltételekhez kötik az "akciót", azóta kicsit megcsappant a cigány-születések száma:

Minimum 1 éves igazolt munkahellyel kell rendelkeznie az anyának vagy a TÖRVÉNYES(!) férjnek !

Az anyának rendszeresen kell járnia a terhesgondozásra min. a 8. héttől!

A gyermeket 3 éves koráig havonta egyszer látnia kell az orvosnak!

Nálunk nagy divat, hogy a cigány asszonyok kisgyerekkel a karjukon koldulnak! Ha rajtakapják őket, (igaz a rend "éber" őrei nem nagyon foglalkoznak velük), szintén szankciókat vonhat maga után! (ugyanis szülés után csak a fele összeget fizetik ki, a többit 36 hónapra elosztva kapják meg!)

Ha van állami gondozásban levő gyereke, nem kaphat pénzt!

Ha a gyermek állami gondozásba kerül, a pénzt vissza kell fizetnie!

Ha már "díjazott" gyereke van, nem kérhet (a három év letelte után sem segélyt (az államtól!)! (igaz, hogy a Holland és egyéb missziók így is nagyon támogatják őket, csak azt nem értem, hogy ha annyira a szívükön viselik a sorsukat, miért nem viszik ki őket magukhoz?)

A szigorítások ellenére nem csökkent látványosan a (cigány) születések száma.

2010. okt. 17. 06:30
 43/48 anonim ***** válasza:

most már dolgozhatnak

egy fillér adót nem kell fizetniük

2010. okt. 17. 12:58
 44/48 anonim ***** válasza:
88%

Ez sajnos egy olyan kérdéskör amely mellett nem lehet elmenni sokáig. 2 konkrét példa. Pár hete a családdal autóval jártunk falunk rokonlátogatóba. Megláttam egy rokonom háza mellett egy igen takaros kis házat, nagyon szép volt. Mondom magamban -én egy pont ilyennel tökéletesen meg lennék elégedve- mivel panelból kis családi házba vágyunk. Aztán jobban megnéztem és látom, hogy milyen sok ember ácsorog csak úgy van a ház és az udvar mellett. láthatóan semmit sem csináltak céltudatosan csak voltak, gyerekek, idősebb tinik, fiatalok. Nos a család nevezetesen egy cigány család volt és egy tipp topp kis házikóban laktak. A szomszéd néni kérdezte, hogy mit szólok. Azt válaszoltam neki, hogy szóhoz sem tudok jutni. Szoc segély-szocpol (még kifogták) van egy vadi új családi házuk. Konkrétan tudom, hogy egy fillérjükbe sem került. Ez csupán ott zavar, hogy ha az összes vagyonunkat, amit pénzé tehetünk eladnánk, sem haladná meg a 7-7.5 millát és ebből a legjobb tudomásom szerint "olyan" családi házikónk nem lehet. Nincs semmi esélyünk, semmi realitása, hogy valaha tisztes úton legyen egy korrekt családi házam. Hogy zavar e a dolog? Igen. Miért? Mert igencsak szép szakmáim vannak, 16 éve dolgozom, fizetem az adót, nem lopok, nem fenyegetek meg senkit sem stb és álmodozhatom egy olyan házról, amit ők megkaptak csak úgy, mert kisebbség. Nos én a feleségemmel magyar létemre vagyok a kisebbség, akik 1 gyerekkel rendelkezünk így 33 évesen.

2. Kaposváron soha nem látott mértékben sétálnak az utcán a fiatal cigány srácokból álló hordák.Adidas, Nike, ilyen olyan drága cuccokban, nemócsó telefonokkal járnak. (merj mondani nekik akármit is, ha törvénybe ütköző dolgokat látsz, vagy kötekednek veled) Emlékszem, hogy 20-25 éve ilyen nem volt. Volt egy mihez tartás és bizonyos dolgokat nem szabadott tenni. A kórház tele van cigányokkal, ott és azt üvöltöznek amit csak akarnak. Senki nem szólhat nekik. Hogy mindezen pozitív diszkriminációk, fogd be az arcodat ha jót akarsz hozzáállás meddig fog menni, azt én nem tudom. De ennek nem lehet jó vége. A gyerekeik nagyon nagy része szociálatlan, erőszakos. Ezek tények. És az a baj, hogy ezekről a tényekről nem szabad nyíltan beszélni, mert lenáciznak azonnal.Csak mert zavar sokakat, hogy munkával semmire sem lehet menni még sorozatszülésekkel, kivételezésekkel lelakják az országunkat. Valami olyan megoldás kellene, ami önként vet véget ennek az élősdi életmódnak, mert ha ez így megy tovább az durva leamortizálódást jelent mindannyiunk számára. És, hogy sajnálom e valahol a kis cigánygyerekeket? Igen. Mert talán lehetne sokukból értékes ember, de azt az erőszakosságot, linkséget viszi tovább, amit lát. Kutyából nem lesz szalonna. Nem véletlenül van ez a régi, tapasztalatokon alapuló mondás. ezt a fajta élősködősdi, erőszakoskodó ÉLETMÓDOT kell kiírtani a társadalmakból. Akkor nem lesz többé értleme ennek a cigányozósdinak sem. Egy állam, társadalom így nem fenntartható. Mikor mernek már hozzányúlni komolyan a témához. Nagyon lezüllödtünk sok tekintetben.

2010. okt. 17. 17:10
 45/48 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem az lenne a megoldás, ha először is tartanának egy népszámlálást, ahol NEM önbevallás alapján felmérnék név szerint, ki cigány és ki nem.

Ezután már csak egy olyan törvény kell, hogy azok a cigányok, akiknek nincs egy gyerekük sem, azok kapnak valami minimális juttatást, akik viszont akár egy gyereket is vállalnak, különadót kell fizetniük, a gyerek számával arányosan növekedő mennyiségűt. A putriban élő, különadót fizetni képteleneken közmunkával kell behajtani. Közmunka megtagadásért pedig értelemszerűen börtön járna.

Emellé a rendszer mellé még be kéne vezetni a tisztességkártyát, vagy nevezzük ahogy akarjuk. Ez azt jelentené, hogy azok a cigányok, akik legalább 10 éve folyamatosan bejelentett munkahelyen dolgoznak (nem közmunka keretében), vagy felsőoktatási intézményben tanulnak, és nem volt ügyük a rendvédelmi szervekkel, mentesülnének a különadó alól. Így csak a tisztességtelen, a társadalom számára haszontalan rétege tűnne el Magyarországról max 100 éven belül.

2010. okt. 18. 10:50
 46/48 anonim válasza:

Ez a segélyezési rend minden társadalmi réteget kiszolgál.

-A vállalkozó minimálbéren van bejelentve, vagy még annál is kevesebb a jövedelme az adóbevallásban- így jogosult a gyermeke a rendszeres gyermekvédelmi támogatásban( ingyen kaja, ingyen tankönyv stb. ), a lakás fenntartási támogatásban- de legalább 2 autóval szaladgál

-Sok házaspár vagy hivatalosan elválik, vagy csak az egyik fél módosítja a bejelentett lakcímét- így egyedül nevelő szülővé válik ( bár továbbra is együtt él a család) - megkapja az előzőeket ő is + emelt családit is kap.

-Egyik ismerősöm( magyar )4 éve itthon van, ma már szociális segélyen. Még egyetlen egyszer hívták be közmunkára. Inkább elment arra a 2 hónapra sepregetni, csak nehogy megvonják a segélyét(varrónő, érettségi, boltvezetői és számítógép kezelői végzettségekkel )- 1 gyermeke van, minden kedvezményt megkap, és elmondása alapján esze ágában sincs elmenni 35 évesen dolgozni.

Mi elég kis város vagyunk (12 000 lakos ) - nagyjából ismerik az emberek egymást- a hivatalban is tudják az emberekről a viszonylagos életkörülményeiket. A magán benzinkutas pl. rendszeres gyermekvédelmi támogatásra szorul "szegény". Amíg ezekhez a dolgokhoz asszisztál az állam és a hivatal, addig nincs mit tenni.

2010. okt. 19. 13:43
 47/48 anonim ***** válasza:
Igen előző igazad van, de vannak olyan segélyek, amik kifejezetten a cigányságra húzhatóak. Pl. az kaphat, akinek a szülei 8 általánost, vagy még annyit sem végeztek el. Na ez kikre jellemző általában?
2010. okt. 19. 14:02
 48/48 anonim ***** válasza:

Szerintem a szavazók már eldöntötték a cigánykérdést azzal, hogy a Fidesz került hatalomra 2/3-al. Innentől biztos, hogy nem lesz javulás még 4 évig, csak romlás.

Lehet itt mindenféle szociális reformokról meg kitelepítésekről ábrándozni, lehet felemlegetni a különféle sérelmeket és tapasztalatokat, de ettől még semmi sem fog változni. Pont ez a baj itthon. Ha valakinek nincsen közvetlenül baja valamivel, akkor azt úgy veszi, mintha nem is létezne a gond. Hiába szenvednek százezrek a cigány pestistől, attól még azok, akik sosem kerülnek kapcsolatba egy ilyen koszos patkánnyal sem, azt fogják vallani, hogy nincs itt semmiféle cigánybűnözés.

Viszont itt egy jó kis jövőkép: A magyarok fogynak, a cigányok száma nő, és máris jöhet az első cigány miniszterelnök, a cigány párt élén.

Ha megismétlődik a 1998-as OGY képviselői választási arány(56%, 4,5millió), akkor onnantól nem nehéz kisakkozni, hogy ha az összes cigányt mozgósítják, akkor elég egyszerű elérni egy cigány győzelmet. Akkor mi lesz?

Részemről nem érdekel, hogy mennyire hurcolnak meg a hatóságok, ha önvédekezni merek. Mindent megteszek, hogy a családomat, életemet, és az életem munkáját megvédjem egy olyan betegséggel szemben, ami az egész országot érinti attól függetlenül, hogy éppen van kapcsolata vele vagy nincs. Majd lesz.

2010. okt. 19. 14:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!