Melyik állítással értesz egyet az alábbiak közül?
A válaszlehetőségekben "baloldali kormány" alatt azt értem, hogy egy olyan párt v. pártszövettség kerülne kormányra, ami benne volt a 2022-es ellenzéki összefogásban; Jakab Péter és Márki-Zay Péter pártjait is idevéve.
A Fidesz alatt meg a KDNP-t is értem mindig.
8-as,
te (ferdített) ok-okozati összefüggéseken alapuló mondatokkal példálózol, miközben az én válaszlehetőségeimben nincsen sehol ok-okozati összefüggés, csak opciók összehasonlítása van, amelyek minden esetben abból indulnak ki, hogy a 2 nagy politikai tömb egyaránt rossz, tehát rendszerkritikus alapállásból.
De szerintem a te igazi bajod az, hogy nincs a válaszlehetőségek közt az, hogy "A Fidesz kormánynál jobb sem történhetett volna az országgal"...
#11 "Az hazugság, hogy a Fidesz nem kormányoz éppen jól? "
Nincs ilyen opció a válaszokban. Pont ez a lényeg, hogy minden válaszlehetőség alapvető hülyeséget tartalmaz. A válaszok egyik felét nem választhatod el a másik felétől, hogy az elejével félig egyetértek, a többi részével meg nem, akkor én csak harmadban szavazok erre. A teljes válaszok együtt értékelhetőek és így mind szélsőséges és alapvetően butaságot tartalmaznak.
"stabil, kiforrott, jól berendezkedett párt míg az Ellenzék egy darab csonton is egymás torkának ugrik"
Csak ezt úgy adod elő, mintha az előbbi jó lenne és az utóbbi rossz. Miközben az előbbi kizárólag diktatórikusan működő rendszerekben vagy pártokban teljesül.
Míg normális esetben 1-1 párt szövetség bizony 1-1 téma miatt bizony egymás ellen tudnak fordulni demokráciában.
"Mindenki a másikra mutogatott. Akik nem tudják kezelni a vereséget, azoknak nem való a győzelem."
Ha el kell fogadni egy elcsalt választás eredményét, akkor ott nem a pártok a fogyatékosok, hanem a választók, akik ezt elvárják.
"A kisebb rossz a Fidesz."
Az objektív bizonyítékok viszont pont azt mutatják, hogy nem. Az MSZP, akármennyire rossz volt, annyi kárt nem okozott mint a fidesz.
" Szerintem a Fidesz nem vezeti jól az országot, a pártot és a párttagokat tartja előrébb a Nép és az Országgal szemben" "A Fidesz szar, de egy rendezett szar," Ezeket valahogy nem emelted ki, vagy ezekkel is úgy adom elő a történetet, hogy a Fidesz jó lenne?
Miért volt elcsalva a választás? Hány ember szavazott az Ellenzékre és mennyi a Fideszre? Mert tudtommal a többség szavazott a Fideszre, és a demokrácia alapja, hogy a többség akarata dönt. Vagy az csak akkor jó, ha a saját pártunk nyeri a választást, de ha a másik párt kap több szavazatot, akkor már nem kell tisztelni a többség akaratát, akkor csalást kell kiáltani? Hogy lehet ezt elcsalni? Van bármiféle bizonyíték, vagy ez csak ilyen bemondás alapú? (( Megjegyzem zárójelben, Én el sem mentem szavazni, ennyire tartom jónak a Fideszt. ))
Ha meg az objektív bizonyítékokat nézzük, Gyurcsány vezetése alatti 2006-os kormányellenes megmozduláshoz volt bármilyen hasonló fogható a Fidesz kormányzása alatt? Ha demokráciáról beszélünk ahol a Nép hangja a szent, akkor az MSZP ideje alatt, Gyurcsány ellen nagyon-nagyon hangosan ordított a Nép, Orbán ellen meg inkább csak felemeli a hangját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!