Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha nekem szimplán csak úgy...

Ha nekem szimplán csak úgy van a számlámom megtakarítás, az is meg lesz adóztatva?

Figyelt kérdés
Még tavaly javasolták a bankba, hogy kössek le x összeget vagy micsoda. Mondtam, hogy én ilyenekkel nem foglalkozom.

2023. jún. 7. 11:30
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
84%

#8: és ki a magyar állam jelenlegi "megbízott" vezetője? Orbán és társai. Bármit megtehetnek. Alkotmányt is módosítottak már hányszor...nem véletlenül terelik az állampapírok felé az embereket most. Hatalmas a költségvetési hiány és évről évre egyre jobban nő. Emellett eléggé csődszélén van az ország, amióta nem jön pénz az Uniótól, azóta még jobban.

Mi a garancia rá, hogy nem lesz olyan, hogy egyik éjjel "megálmodják", holnaptól meg már nem is lesz hozama az értékpapírnak vagy akármilyen (pl. háborús) veszélyhelyzetre hivatkozva sosem lát belőle senki, semmit (vagy csak töredékét)?

Eljátszották már a magánnyugdíjpénztárnál, de a lakástakarékot is szétbarmolták és még lehetne sorolni...

2023. jún. 7. 13:58
 12/17 anonim ***** válasza:
39%
#10: te meg tanulj meg olvasni. Hol állítottam olyat, hogy van rajta? Azt mondtam, hogy bármikor megtehetnek bármit az állampapírokkal is...
2023. jún. 7. 14:00
 13/17 anonim ***** válasza:
46%

12# nem, nem tehetnek.

Az állampapír mögött az állam a garancia, ez azért is fontos, mert az ún belső piaci finanszírozás előnyeit hülye lenne "eljátszani" még ágy ballibernyák kormány is, ugyanis rengeteg előnye van, csak érteni kellene kicsit a pénzügyi piachoz.

Éppen most tereli az állam a befektetőket erre, meg a megtakarítások birtokosait, és nem azért, hogy elvegye.

2023. jún. 7. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
41%
#13: nagyon naív vagy. Alapesetben igaz lenne amit írsz (van pénzügyi végzettségem is - bár nem abban dolgozom), de ismerve a jelen kormányt (és látom fideszes vagy - mihazánk is fidesz) én nem látom jó ötletnek. Független attól, hogy milyen "oldal" "kormányoz", aki ilyeneket megtesz, megtehet bármikor, bármit, bárkivel, bárhol. Ha gyurcsány vagy bármely más baloldali vezető lenne hatalmon és ilyeneket vinné végbe, mint ezek, akkor ugyanígy vélekednék. (Mielőtt rám aggatod, hogy baloldali vagyok, nem, nem vagyok, utálom a jelenlegi palettát, balról jobbra végig - 1-1 értelmesebb képviselőnk van csak max).
2023. jún. 7. 14:19
 15/17 A kérdező kommentje:
Semmilyen kamatot nem kapok rá. Infláció nem érdekel. Én nem spekulálok, foglalkozom ilyenekkel.
2023. jún. 7. 22:42
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ha legfeljebb pár hónapra elegendő pénz van a számládon, akkor lényegében mindegy, mert nem sokat oszt szoroz a dolog. Annyi pénzt mindegy hova teszel, mert a nyereség és a veszteség elhanyagolható.

Viszont néhány millió esetében már nem mindegy, hogy a a bank ingyen használja-e a pénzed, esetleg ha kamatot is fizet, akkor abból még adóznod is kell, vagy van olyan opció, ami nyereséget hoz. És az sem mindegy mennyit. Az meg pláne nem, hogy ebből kell-e adót fizetned és ha igen mennyit.

2023. jún. 8. 07:24
 17/17 anonim ***** válasza:
17%
Igen.
2023. jún. 8. 07:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!