Ha nekem szimplán csak úgy van a számlámom megtakarítás, az is meg lesz adóztatva?
Jelen állás szerint a kamat lesz megadóztatva, ha fizet rá a bankod.
A pénzed csak simán értéktelenedik az infláció mértékével.
Elveszik, menekülj...
Amúgy a folyószámlán tartott pénz a legnagyobb baromság!!!
Egy mostani egy éves fix kamatozású állampapír is 9 százalékot hoz, az infláció követőek jelenleg 12-14 százalékot, persze ha csökken az infláció majd kevesebbet, de pl tegnap fektettem 1,5 milliót vállalati kötvénybe, ott ugyan van kamatadó, de fix 11 százalékos a hozam 1ev alatt.
#6: tegye állampapírba az a pénzét, aki nem bánja, ha esetlegesen ellopják tőle. Ilyen kormánnyal az élen a korábban kiszámítható és megbízható állampapír ma már elvesztette ezen tulajdonságait. Egyik pillanatról a másikra bármit és annak ellenkezőjét is megtehetik orbánék.
Kérdező: a számládon lévő pénz után valamekkora összegű kamat jár általában (nagyon minimális összeg), na abból a jelenlegi 15%-on felül még levesz orbán bandája magának 13%-ot.
Állampapír és nem kormánypapír.
Vagyis az állam garantálja a visszafizetést nem a kormány. Az állam meg a magyar állam. Az volt Gyurcsány idején is, meg Horn idején is, meg előtte is.
Nekem van olyan gépkocsi nyereménybetétkönyvem, amit még a rendszerváltás előtt bocssátottak ki. Csak azért nem váltom vissza, mert ki tudja, hátha egyszer csak mégis autó lesz belőle.
A kötelezően önként jegyzett békekölcsönt is visszafizették az utolsó fillérig. Igaz akkor már a töredékét sem érte annak mint amikor kibocsátották.
7# ne beszélj baromságot;
Állampapírra pl nincs kamatadó, és nincs a mostani plusz 13 százalékos teher sem! Sőt a többire részvény, kötvény, stb esetén is csak akkor ha július 1 utáni....
Azért alapvető dolgokat illene tudni, nem burrogni a levegőbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!