Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történne az országgal, ha...

Mi történne az országgal, ha kikerülnénk az Atlanti szövetségi rendszerből (EU/NNATO), de időközben Anyácska is összeomlásra kerülne?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti, nem jósokat keresek, akik tuti biztosra tudják, hogy mi nem fog megtörténni.

2023. jún. 2. 07:07
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
28%

#30 Jobb lett itt bármi attól, hogy csatlakoztunk az EU-hoz? Szerintem nem. Sőt, azóta még inkább kizsákmányolnak minket a nyugati multik, és rengeteg pénzt kivisznek az országból. Semmi előnye nem származik számunkra az EU-tagságnak.

Az EU-ban is gyűlölnek minket, és nem vagyunk egyenrangúak a nyugati tagállamokkal.

A hadsereget nem kellett volna leépíteni, de ez más tészta. A NATO egy esetleges román vagy ukrán támadással szemben nem védene meg minket, arra mérget vehetsz. Sőt, még azt hoznák ki, hogy mi vagyunk az agresszor, és az ellenséget támogatnák. Az ok egyszerű: a ma alkalmazott fajelméletben a lista alja környékén vagyunk, csak az oroszokat előzzük meg.

2023. jún. 3. 08:24
 32/59 A kérdező kommentje:

31, szerinted. Viszont egy generációnyi ember éli meg, milyen külföldön munkát vállalni, szabadon, ott és úgy, ahogy akarsz, milyen úgy élni Európában bárhol, ahol akarsz, milyen határok nélkül utazni, milyen úgy vállalkozni, amit korábban sosem tudtál. Milyen úgy kereskedni Európán belül, mintha otthon lennél. Én elhiszem, hogy ez büdös pár embernek, de az a helyzet, hogy több százezer ember éli ezt meg napi szinten.

Jobb lett, igen, sokkal jobb.

2023. jún. 3. 08:28
 33/59 anonim ***** válasza:
22%

31 - Minden jobb lett az EU-s csatlakozással!

"Sőt, azóta még inkább kizsákmányolnak minket a nyugati multik, és rengeteg pénzt kivisznek az országból." - Ugyan mivel zsákmányolnak ki? Annyit "zsákmányolnak" amennyit az aktuális kormányunk megenged nekik! Nem ők a hibásak azért, mert a kormányaink nem a magyar emberek érdekeit helyezik (helyezték) előtérbe! Szerinted kik visznek ki több pénzt az országból? A milliárdokat itt befektető, és munkát adó multik, vagy a magyar "elit" az ellopott nemzeti pénzeket?!

"Semmi előnye nem származik számunkra az EU-tagságnak." - Szinte nincs nagy beruházás, ahol ne látnád a kiíráson: ez is az EU pénzéből épült!

Most is az EU-tól várjuk, hogy a pedagógusok normális fizetését finanszírozza, holott ez nemzeti feladat (lenne)!

"Az EU-ban is gyűlölnek minket, és nem vagyunk egyenrangúak a nyugati tagállamokkal." Erős tévedés!

A rendszerváltás után, amikor a német egyesítésben mi voltunk a főszereplők, akkor bárhova mentem a világon, mindenütt a szabadság embereként üdvözöltek mint magyart, a magyar azonos volt a szabadság őrzőjével, a legismertebb és legszeretettebb nemzet voltunk! Ezt a pozitív képet sikerült mára a negatívjára fordítani ezzel a orbáni illiberális agyhalállal! '992-ben bementem New Yorkban egy ír kocsmába egy Guinness sört inni. Amikor megtudták hogy magyar vagyok, az egész kocsma egyhangúlag hurrázott, és korlátlanul ihattam a sört - ingyen!!!

Ma nem mernék bemenni ugyanoda...

"A NATO egy esetleges román vagy ukrán támadással szemben nem védene meg minket, arra mérget vehetsz." - Nem veszek mérget!

A NATO nem szimpátia alapján, hanem nagyon szigorú, ratifikált szerződések alapján működik! Mivel a románok is a NATO tagjai, így soha nem fognak megtámadni! Az ukránok meg azért, mert a NATO-val még ők sem mernének ujjat húzni! Ráadásul: mi a búbánatos lóf@szért támadnának meg egy ilyen lepusztult, szerencsétlen országot?!

"Az ok egyszerű: a ma alkalmazott fajelméletben a lista alja környékén vagyunk, csak az oroszokat előzzük meg." Mi, illetve a magyar kormány játszotta el a hitelességünket az egészen ostoba külpolitikánkkal!

Nagyon egyszerű a nemlétező "háttérhatalmakra" kenni a szart, ahelyett, hogy egyesek végre tükörbe néznének, és elhúznának a jó büdös francba!

2023. jún. 3. 09:17
 34/59 Koplárovics Béci ***** válasza:
31%

"Az EU-ban is gyűlölnek minket, és nem vagyunk egyenrangúak a nyugati tagállamokkal."

Egyrészt nem minket, magyarokat gyűlölnek, ha gyűlölnek egyáltalán, hanem a kormányunkat, akik képtelenek kultúrált, szocializált emberként viselkedni. Hiába, a KISZ megtette hatását. Másrészt valóban nem vagyunk egyenrangúak, hiszen a létszámhoz képest több EU-s forrást kap(t)unk, amíg rá nem jöttek, hogy ezzel nagyrészt a NER fából vaskarika projektjék támogatják. Jó 10 évig simán elnézték ezt, valóban nem vagyunk egyenrangúak.

"A NATO egy esetleges román vagy ukrán támadással szemben nem védene meg minket, arra mérget vehetsz"

Feltételezésre szeretnél politikát építeni? Egyszerű konteókra? Félelmekre? Sajnálom, hogy kisebbrendűségi érzésed van, és ezen nem is akarsz változtatni. Valószínűleg te magad valóban alacsonyabbrendű ember lehetsz, ha igényed sincs a változásra, kiemelkedésre. Azt meg nem a konteóhit fogja elhozni, arra vehetsz csak igazán mérget!

"Az ok egyszerű: a ma alkalmazott fajelméletben a lista alja környékén vagyunk, csak az oroszokat előzzük meg."

Beszélj a magad nevében! A te leegyszerűsített szintedre vetítve: ha úgy viselkedsz, hogy európa cigányának nézzenek, akkor ne csodálkozz, ha úgy is bánnak veled.

2023. jún. 3. 10:25
 35/59 anonim ***** válasza:
15%

"Minden jobb lett az EU-s csatlakozással!"

Mi minden? Én nem vettem észre.

"Ugyan mivel zsákmányolnak ki? Annyit "zsákmányolnak" amennyit az aktuális kormányunk megenged nekik!"

Ez így van, mivel a multik parancsolnak a kormánynak, nem fordítva.

"Szerinted kik visznek ki több pénzt az országból? A milliárdokat itt befektető, és munkát adó multik, vagy a magyar "elit" az ellopott nemzeti pénzeket?!"

A multik. Emellett még ott van az is, hogy amit a "magyar" politikusok ellopnak, az az országban marad, így elvileg megvan az esélyünk, hogy egy esetleges rendszerváltás után visszavegyük, de a külföldi multiktól ez esélytelen.

"Szinte nincs nagy beruházás, ahol ne látnád a kiíráson: ez is az EU pénzéből épült!"

Magyarországon az ún. "rendszerváltás" óta nem épül szinte semmi, sem az EU-csatlakozás előtt, sem azóta. Azt a keveset, ami igen, meg tudnánk építeni a saját pénzünkből, ha nem lennénk tagok, mivel az EU-tagságunk anyagi mérlege negatív.

"A rendszerváltás után, amikor a német egyesítésben mi voltunk a főszereplők, akkor bárhova mentem a világon, mindenütt a szabadság embereként üdvözöltek mint magyart, a magyar azonos volt a szabadság őrzőjével, a legismertebb és legszeretettebb nemzet voltunk!"

Az átlagemberek lehet, de nagypolitikai szinten azóta gyűlölnek minket, amióta megérkeztünk a Kárpát-medencébe.

"A NATO nem szimpátia alapján, hanem nagyon szigorú, ratifikált szerződések alapján működik! Mivel a románok is a NATO tagjai, így soha nem fognak megtámadni! Az ukránok meg azért, mert a NATO-val még ők sem mernének ujjat húzni! Ráadásul: mi a búbánatos lóf@szért támadnának meg egy ilyen lepusztult, szerencsétlen országot?!"

Ahogy írtam, megmagyaráznák, hogy miért mi vagyunk az agresszor, és erre alapozva segítenék az ellenségeinket - amit te is helyeselnél. És azért támadnának meg minket, mert Románia és Ukrajna még nálunk is lepusztultabb, na meg azért is, mert gyűlölnek minket.

"Mi, illetve a magyar kormány játszotta el a hitelességünket az egészen ostoba külpolitikánkkal!"

Nem tudom, hogy a feltétel nélküli nyugat-seggnyalással mi okot adtunk erre, mindenesetre már nagyon régóta vagyunk a fajelméleti rangsor alsó részében.

"Egyrészt nem minket, magyarokat gyűlölnek, ha gyűlölnek egyáltalán, hanem a kormányunkat"

Ahogy már az elvtársadnak írtam: azóta gyűlölnek minket magyarokat, amióta itt vagyunk a Kárpát-medencében.

"Feltételezésre szeretnél politikát építeni? Egyszerű konteókra? Félelmekre?"

Talán tudsz példát mondani a történelemből, amikor bármilyen európai ország komolyabb segítséget nyújtott nekünk?

"Beszélj a magad nevében! A te leegyszerűsített szintedre vetítve: ha úgy viselkedsz, hogy európa cigányának nézzenek, akkor ne csodálkozz, ha úgy is bánnak veled."

Én nem viselkedek úgy, te lehet.

2023. jún. 3. 11:17
 36/59 Koplárovics Béci ***** válasza:
18%

"A multik."

Melyik multik? Mennyi pénzt visz ki például egy Audi?

"az EU-tagságunk anyagi mérlege negatív."

Tudom, hogy kedvenc oldaladon olvastad, kb azt is, hogy melyiken. De tudnál egy + és - összeget mondani? Úgy évente, vagy összesen? Lehetőleg valamivel alátámasztva, hogy ez miből jött ki, és milyen feltétlezésekre épült?

"Én nem viselkedek úgy, te lehet."

Már bocs, te te kételkedsz abban, hogy mi is a EU, nem én. Te nem érzed magad európainak, nem én. Te érzed saját magadat fontosabbnak, mint a közösség, nem én.

"Talán tudsz példát mondani a történelemből, amikor bármilyen európai ország komolyabb segítséget nyújtott nekünk?"

Ennek a kérdésnek gyakorlatilag nincs köze ahhoz, amire válaszként írtad. Miért terelsz?

"Ahogy már az elvtársadnak írtam: azóta gyűlölnek minket magyarokat, amióta itt vagyunk a Kárpát-medencében."

Előszöris ne mutasd azt, hogy egybites vagy, mert téged alacsonyít le. Másrészt nem én követek exMSZMP/exKISZ-es bandát. Tehát az elvtársakat a magad oldalán kell keresned, ha már egyszer magadból indultál ki.

Másodszor: mennyit tettünk azért, hogy elfogadjanak, befogadjanak, vagy épp ellene? Nem lenne időszerű végre ebben is változni? Vagy te nem úgy gondolod, hogy ha valaki a másikhoz költözik, akkor elsősorban neki kell alkalmazkodni a házigazdához?

2023. jún. 3. 12:17
 37/59 anonim ***** válasza:
59%

"Melyik multik? Mennyi pénzt visz ki például egy Audi?"

Gyakorlatilag minden hasznot, amit Magyarországon szereznek. Adózniuk annyit kell, amennyit akarnak, mert nem ellenőrzi őket senki.

"Tudom, hogy kedvenc oldaladon olvastad, kb azt is, hogy melyiken. De tudnál egy + és - összeget mondani? Úgy évente, vagy összesen? Lehetőleg valamivel alátámasztva, hogy ez miből jött ki, és milyen feltétlezésekre épült?"

Nincs ilyen kimutatás, nem véletlenül.

[link]

"Már bocs, te te kételkedsz abban, hogy mi is a EU, nem én. Te nem érzed magad európainak, nem én. Te érzed saját magadat fontosabbnak, mint a közösség, nem én."

Semmi ilyet nem írtam. Ne szalmabábozz!

"Ennek a kérdésnek gyakorlatilag nincs köze ahhoz, amire válaszként írtad. Miért terelsz?"

Dehogynincs. Gyengébbek kedvéért: ha eddig soha nem segített nekünk senki Európában, miért pont most tennék?

"Előszöris ne mutasd azt, hogy egybites vagy, mert téged alacsonyít le. Másrészt nem én követek exMSZMP/exKISZ-es bandát. Tehát az elvtársakat a magad oldalán kell keresned, ha már egyszer magadból indultál ki."

Vagy hazudsz, vagy fogalmad sincs a politikáról. Gyurcsányra szavazol, tehát ex-MSZMP-s és ex-KISZ-es bandát követsz. Az én oldalamon, a Mi Hazánkban nincsenek elvtársak.

"Másodszor: mennyit tettünk azért, hogy elfogadjanak, befogadjanak, vagy épp ellene? Nem lenne időszerű végre ebben is változni? Vagy te nem úgy gondolod, hogy ha valaki a másikhoz költözik, akkor elsősorban neki kell alkalmazkodni a házigazdához?"

Minden tőlünk telhetőt megtettünk. Felvettük a kereszténységet, alkalmazkodtunk az európai szokásokhoz és kultúrához, sőt, gazdagítottuk is azt annyival, amennyivel kevés más nemzet. Oké, hogy te gyűlölöd a magyarokat, de a tényeket ne tagadd le!

2023. jún. 3. 12:24
 38/59 Koplárovics Béci ***** válasza:
18%

"Gyakorlatilag minden hasznot, amit Magyarországon szereznek. Adózniuk annyit kell, amennyit akarnak, mert nem ellenőrzi őket senki."

Forintosítva meg tudnád mondani, hogy mekkora az egyenlege az Audinak? És hogy milyen hasznonról beszélünk? Mert ugyebár az Audi megvesz egy csomó alapanyagot (külföldről és itthonról), majd (többnyire) magyar embereknek munkát ad (rendesen bejelentve, nem kamufoglalkoztatással), ami után az emberek adóznak, és ezek az emberek az átlag fölött keresnek még csavarhúzóként is. Majd az elkészült terméket értékesítik a világ minden pontján. A magyar költségvetést hogyan károsítja tehát meg? Hogy visz ki innen bármilyen pénzt is? Az világos, hogy a nyereséget nem itt realizálja, és nagyrészt nem itt adózik utána, de ez messze nem azt jelenti (a valóságban legalábbis), hogy innen akár csak egy forintot is "kivisz". Ha pedig költségvetési csalást gyanítasz, akkor kérlek tedd meg a megfelelő jogi lépéseket, ez mindkettőnk érdeke. Ha pedig csak olvastál valamit valahol, akkor kérd meg őket, hogy tegyék ezt meg. Mert amíg ez nincs meg, addig bárkinek joga van téged teljesen hülyének nézni.

"Nincs ilyen kimutatás, nem véletlenül."

Hát csinálj! Mi tart vissza? Félsz, hogy más derül ki? Leszarom, hogy mit csinál a fidesz, még mindig rossz ajtókat döngetsz :) Dehát mit várok egy kurucolvasótól? Én vagyok a bolond, hogy gondolkodást. Igazad van.

"Vagy hazudsz, vagy fogalmad sincs a politikáról. Gyurcsányra szavazol, tehát ex-MSZMP-s és ex-KISZ-es bandát követsz. Az én oldalamon, a Mi Hazánkban nincsenek elvtársak."

És még mindig tévedsz. Annyira csinálod magadból a hülyét, hogy az már nekem fáj. Ezerszer leírtam, hogy Gyurcsányt, Orbánt, de mellé tehetjük konteólacit is a lámpavasra. És még mindig itt tartasz. Egyszerűen szánalmas a vergődésed. Ha nem fidesz, akkor majd Gyurcsány. LOL, egybit :)

"Oké, hogy te gyűlölöd a magyarokat, de a tényeket ne tagadd le!"

Én a hülyéket gyűlölöm, nem a magyarokat. Sajnálom, ha ez sok helyen egyezik. Tudod, mint a cigánybűnözés (bocs, de le kell mennem a szintedre. mondjuk itt lehet, hogy legyőzöl a rutinoddal).

"Minden tőlünk telhetőt megtettünk. Felvettük a kereszténységet, alkalmazkodtunk az európai szokásokhoz és kultúrához, sőt, gazdagítottuk is azt annyival, amennyivel kevés más nemzet. "

Mindent? Betámadtuk fél Európát. Sosem bántuk jól a kisebbségekkel. Megalomániás uralkodókat engedtünk magunkra. A háborúkban gyakran választottunk meglehetősen rossz oldalt. Nem tanultunk a hibáinkból. Ez nekem nem tűnik úgy, hogy mindent megtettünk volna. Hogy ezért (is) a magyarokat gyűlölném? Azért, mert kritikus vagyok a saját népemmel, és a hibákat is meglátom? Kétlem, hogy így lenne. Szerintem épp az gyűlöli őket, aki kirekeszti saját magát a közösségből, mivel az rosszat akar a saját népének. Márpedig továbbra is: nem engem gyűlölnek Európában, hanem a szélsőséges nézeteket. Ideje lenne felnőnötök a fejlődés nevű feladathoz, és nem a múltban élni.

2023. jún. 3. 12:47
 39/59 anonim ***** válasza:
37%

"Forintosítva meg tudnád mondani, hogy mekkora az egyenlege az Audinak?"

Nem, de nem tudom, ez hogy jön ide. Minden hasznot kivisznek tőlünk, ennyi.

"Hát csinálj! Mi tart vissza? Félsz, hogy más derül ki?"

Talán az, hogy nem publikusak ezek az adatok? :)

"És még mindig tévedsz. Annyira csinálod magadból a hülyét, hogy az már nekem fáj. Ezerszer leírtam, hogy Gyurcsányt, Orbánt, de mellé tehetjük konteólacit is a lámpavasra."

Ha gyurcsánynak lámpavason a helye szerinted (amivel egyetértek), akkor miért szavazol mégis rá? Ja, mert nem tudod, hogy az Összefosásnak, amire szavazol, a DK a legerősebb pártja, és annak ő az elnöke? Hát jó, de ha ennyire tudatlan vagy, akkor inkább ne szavazz, köszi!

"Én a hülyéket gyűlölöm, nem a magyarokat. Sajnálom, ha ez sok helyen egyezik."

Magyarul gyűlölöd a magyarokat.

"Mindent? Betámadtuk fél Európát."

Szinte minden európai ország több támadó háborút vezetett, mint Magyarország.

"Sosem bántuk jól a kisebbségekkel."

Ez is hazugság, a magyar kisebbségpolitika mindig a legliberálisabbak közé tartozott egész Európában.

"Megalomániás uralkodókat engedtünk magunkra."

Ahogy más országok is.

"A háborúkban gyakran választottunk meglehetősen rossz oldalt."

Nem tudok olyan háborút mondani, ahol különösebben rossz oldalt választottunk volna.

"Hogy ezért (is) a magyarokat gyűlölném? Azért, mert kritikus vagyok a saját népemmel, és a hibákat is meglátom?"

Igen, mert nemlétező hibákat hazudsz be. Hol saját néped neked a magyar? Te nem vagy magyar. Vagy talán saját magadat is gyűlölöd?

2023. jún. 3. 13:06
 40/59 Koplárovics Béci ***** válasza:
18%

"Minden hasznot kivisznek tőlünk, ennyi."

De mi ez a haszon? Meg tudod foglamazni, hogy ez miből jön össze? Vagy hogy ezt kitől veszik el ahhoz képest, mintha itt sem lennének? Értsd: megállja-e a helyét a "talicskázzák ki a magyarok pénzét" állítás? Hiszen többek közt az általad korábban linekl kurucinfó nem keveset cikkezik/cikkezett ilyenről. Szóval mit is visz ki? Meg tudod fogalmazni? Nincs leírva a kurucinfón, tehát gondolkodnod kell(ene) hozzá. Én bízok benned, remélem nem hiába!

"Talán az, hogy nem publikusak ezek az adatok? :)"

Tehát esélytelen bármit is bizonyítani, te viszont már az adatok titkossága miatt felállítottál egy elképzelést. Tehát lehet, hogy egy nemlétező dologban hiszel. Nem gond, van ilyen sokszor.

"Magyarul gyűlölöd a magyarokat."

Magyarul az értő olvasás nem megy.

"Ez is hazugság, a magyar kisebbségpolitika mindig a legliberálisabbak közé tartozott egész Európában."

Hogy hol? Ha "mindig", akkor most is, Orbán alatt? Huh, hát ez azért így elég erősen megkérdőjelezi a történelmi ismereteidet.

"Nem tudok olyan háborút mondani, ahol különösebben rossz oldalt választottunk volna."

Nem tudom, hogy rémlik-e az első és a második világháború. Végülis az elsőben csak a területeink több, mint a felét veszítettük el, a másodikban pedig a jó hírnevünket. Apropó második világháború és a kisebbségek. A zsidótörvények is liberálisnak számítottak a maguk korában Európában? Biztosan egy fogalmat értünk az alatt, hogy "liberális"? Nem árt tisztázni, mert különben elbeszélünk egymás mellett.

"Igen, mert nemlétező hibákat hazudsz be. "

Melyikeket nem tettük meg, amit felsoroltam?

"Hol saját néped neked a magyar? Te nem vagy magyar. Vagy talán saját magadat is gyűlölöd?"

N+1, lassan mantrává válik, hátha úgy elhiszed ezt is, nemcsak a kurucinfót: a hülyéket gyűlölöm, nem a magyarokat. Igen, a magyar hülyéket is. Meg az albán hülyéket is. Meg a kamcsatkai hülyéket is. Igen, az amerikai hülyéket is.

Persze lehet, hogy te nem is érted a magyar nyelvet és a translate félrefordít neked. Egyre inkább ez az érzésem.

2023. jún. 3. 13:20
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!