Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi történne az országgal, ha...

Mi történne az országgal, ha kikerülnénk az Atlanti szövetségi rendszerből (EU/NNATO), de időközben Anyácska is összeomlásra kerülne?

Figyelt kérdés
A kérdés elméleti, nem jósokat keresek, akik tuti biztosra tudják, hogy mi nem fog megtörténni.

2023. jún. 2. 07:07
1 2 3 4 5 6
 21/59 A kérdező kommentje:
Azért megpróbálhatnánk, kezdésnek kérlek sorolj már fel kérlek, legalább egy olyan országot, ahol jelen van az általad megnevezett kritériumok mindegyike, a fenti példa alapján Szingapúr sajnos kiesett.
2023. jún. 2. 09:26
 22/59 anonim ***** válasza:
75%
És még mindig nem érti... SENKI nem írt olyat rajtad kívül, hogy önellátó gazdaság, tehát nem esett ki.
2023. jún. 2. 09:28
 23/59 A kérdező kommentje:

Azért megpróbálhatnánk, kezdésnek kérlek sorolj már fel kérlek, legalább egy olyan országot, ahol jelen van az általad megnevezett kritériumok mindegyike, a fenti példa alapján Szingapúr sajnos kiesett.

itt hol van szó önálló gazdaságról? nem értem

2023. jún. 2. 09:40
 24/59 anonim ***** válasza:
37%
Látom, magyarul nem tudsz. Megpróbáljuk angolul? Nobody but you mentioned self-sufficient economy.
2023. jún. 2. 09:46
 25/59 A kérdező kommentje:

That's okay for me, but I haven't mentioned in this comment at all, so I fully don't understand why are you forcing something, what I haven't even told.

Also can you please point on a conntry where your requerments are fully matching?

2023. jún. 2. 09:52
 26/59 anonim ***** válasza:
15%
Sajnos nem tudok más nyelvet, amin én jobban tudnék, mint te magyarul, így nem látom értelmét a további "vitának". Meg egyébként is szégyellek szellemi párbajt vívni fegyvertelen emberrel.
2023. jún. 2. 10:07
 27/59 A kérdező kommentje:
Sajnos, igy sosem fogjuk megtudni, hogy milyen országokat tekintesz referenciának.
2023. jún. 2. 10:11
 28/59 anonim ***** válasza:
76%

6-os: "Végre függetlenek lennénk, saját magunk dönthetnénk a sorsunkról, lehetne magyar ipar és mezőgazdaság, és a magyar katonákat nem vinnék el golyófogónak idegen országok megszállásához"

Volt!

Volt magyar ipar - nem is rossz, volt kiváló mezőgazdaság - a nyolcszorosát termeltük a saját igényeinknek, de akkor is elvitték a katonáinkat Csehszlovákiába...

Amint "függetlenek" lettünk és a saját sorsunkról dönthettünk, azonnal szétlopták, eladták, kiárulták az egész magyar ipart, és ugyanezt tettük a mezőgazdaságunkkal is!!!

Mára SEMMINK nincs, ezért kellet az Unióba bemászni, hogy élhessünk!

Egy mondatba elképesztő mennyiségű baromságot hordtál össze!

Az egész rendszerváltás egy iszonyúan elcseszett, totál idióta tolvajokkal levezényelt parasztvakítás! Miből csinálnál újra hazai ipart, amikor mindet elherdáltak, kutatásra, fejlesztésre semmit nem áldoztak? Miből csinálnál mezőgazdaságot? 4 millió szarvasmarhából mára maradt fél millió, a sertéseknél még rosszabb az arány! Mivel etetnéd őket? A háborúzó Ukrajna fele annyiért korlátlanul termeli a kalászosokat, nincs élelmiszeriparunk sem!

Ne dőlj be azoknak a meséknek, hogy mi önállóan egy napot is meg tudnánk élni, mert nincs rá még csak esélyünk sem!

Négyszer voltam Szingapúrban: ők 50 év alatt a világ kuplerájából a világ vezető gazdaági hatalommá lettek - fogalmad sincs hogy ott milyen az élet, milyenek a viszonyok - pedig ott is autokrata vezetés van - csak őket nem kezelik Grazban...

2023. jún. 2. 10:19
 29/59 anonim ***** válasza:
12%

#28 Az ún. "rendszerváltás" és az EU-csatlakozás között eltelt 14 év. Akkor ezek szerint ez idő alatt egyetlen napot sem tudtunk megélni? Én már éltem akkor, és nem így tapasztaltam. Nyilván rövid távon megviselne minket a kilépés - elsősorban nem is maga a kilépés, hanem a háttérhatalom bosszúja miatt -, de ezt be kell vállalni. Olyan, mint egy drogfüggőnek a leszokás: kemény, de muszáj meglépni a túlélés érdekében.

Amit Szingapúrról írsz, az igaz, leszámítva az autokrata vezetést. Ott demokrácia van, nem úgy, mint Magyarországon vagy az EU-ban.

2023. jún. 2. 10:24
 30/59 anonim ***** válasza:
31%

29 - Azért a rendszermódosulás egy folyamat volt: időbe tellett, mire mindent sikerült eredményesen szétb.szni!

Még tavaly is a kádári Ikaruszok rótták az utakat egyes városainkban, a MÁV még mindig a GANZ mozdonyokra van utalva, s még Paks is működik...

De innen mindent újra kezdeni - ritka nagy ostobaság lenne! Mint ha egy háború után kéne az országot újjá-építeni!

Ráadásul már a körülmények is gyökeresen megváltoztak!!!

A világon semmi nem indokolja, hogy Európa közepén el kezdjük a régi Albánia önállóságát eljátszani...

A közakarat az EU-ba irányította az országot, és ez az egyetlen pozitívum az elmúlt 32 évben!

Nincs ma már esélye egy önálló nemzetállamnak Európában! (Ráadásul úgy, hogy keveseket utálnak jobban a környékünkön mint minket, magyarokat!)

Nem is tudnánk megvédeni magunkat!

Te bevonulnál katonának egy ilyen bugyuta hadseregbe? A gyerekedet kötelezően besoroztatnád katonának, hogy elcsesszen az életéből 2 évet?

Mert én biztos hogy nem!

Szingapúr nagyon jó példa: a semmiből csináltak egy szuper városállamot, a világ egyik legnagyobb kikötőjével, a világ egyik legjobb repülőterével, egy totálisan liberális gazdaságpolitikával...

Amit én tapasztaltam Szingapúrban: rend, fegyelem, mérhetetlen tisztaság, szuper közbiztonság, sziporkázó jólét, környezetvédelem felsőfokon, ezer fajta és nemzetiségű, ezer nyelvű ember hatalmas békességben! Fényár, rendezettség szervezettség - nulla korrupcióval!

Hasonlót tapasztaltam Norvégiában is, csak ott még hihetetlenül gazdag az állam is, amit lépten-nyomon tapasztal az ember. A magyarok számára ismeretlen életminőség...

Itt Európa középpontjában nem kellett volna mást csinálni, mint eljátszani a gömbcsukló szerepét kelet és nyugat, észak és dél között! És ezt is, mint mindent eszementül elb.szta az egész rendszerváltó "elit", akik köztörvényes bűnözők...

Nincs más járható utunk (mert nem maradt más!) mint az Unió része maradni - talán ez az egyetlen normális kontroll a magyar agyhalál fölött!

2023. jún. 2. 23:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!