Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarországon hol van nélkülö...

Magyarországon hol van nélkülözés és válság amikor Miskolcon is a KFC-ben már 6 ezer forint egy box, mégis alig férsz be annyian vannak?

Figyelt kérdés

Amikor láttam az árakat, azt hittem rosszul látok. Ennek ellenére is annyira tele volt az étterem, hogy alig találtam magamnak egy nyomorult helyet. Mert az emberek 6 ezer forintot is nevetve kifizetnek egy ebédért egy gyorskajáldában. Mindezt ugye Miskolcon, egy végtelenül lenézett Borsod megyei városban. Ahol elvileg pusztít a szegénység.

Pár évvel ezelőtt mindössze 2-3 meki volt az egész városban és a megyében is. Most néhány éve 3 KFC, 2 Burger King és még több meki nyílt, valamint megszámolni sem lehet mennyi új és fiatalos kávézó, étterem, szórakozóhely, szálloda és egyéb más minden szolgáltatás nyílt amik eddig luxusnak számítottak. És mind tele vannak! Mindemellett boldog-boldogtalan építkezik, felújít, vállalkozást nyit stb. Az építőipar max-on pörög ahogy az ingatlanpiac is.

Ha még itt is ilyen egy gazdasági válság Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, akkor milyen lehet az ország többi részén? Felhőkarcolók épülnek mint New York-ban és ezt nevezik válságnak, nyomornak?

2023. ápr. 23. 11:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
🤦🤦
2023. ápr. 23. 12:06
 12/17 anonim ***** válasza:
95%
Ezen kajákat meg lehet venni pl.: SZÉP-kártya által is, azaz aki dolgozik, és van ilyen neki, akkor mondhatni ingyen...
2023. ápr. 23. 12:07
 13/17 anonim ***** válasza:
93%
Miskolcon nyilván nem torzítja a képet az, hogy ilyen helyekre nem ér el a lyukóvölgyi nyomor, hanem inkább a Bosch mérnökök és családjaik radikálisan különböző anyagi lehetőségei.
2023. ápr. 23. 12:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A kfc oldala alapján egy classic box 3120 forint.

Milyen boxra gondolsz?

A legdrágább talán a 4000 forintos dupla zinger.

2023. ápr. 23. 12:12
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Múlt héten a miskolci BK-ben kb. 4-en voltunk. Én SZÉP kártyával fizettem, mert pénzt nem költök ott, a többieket nem tudom.
2023. ápr. 23. 12:47
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

↪ „Az építőipar max-on pörög”

Ezt honnan veszed?

▬ KSH:

• Az építőipari termelés volumenváltozása -11,8% (2023. február)

• Az építőipar tárgyidőszakban kötött új szerződésinek volumenváltozása -44,4% (2023. február)

• Az építőipar tárgyidőszak végi szerződésállományának volumenváltozása -25,2% (2023. február)

Nem kerestem ki rossz időszakot; ez a legfrissebb KSH adat.

Igaz, február nem az építőipar aktív időszaka, de az új szerződések, illetve meglévő szerződésállomány?

▬ Saját tapasztalat.

A falunk 4 km-re van egy nagyváros megyeszékhelytől, folyamatos volt a kitelepülés, építkezés.

2001-től 2017-ig minden évben gyarapodott a lakóépületek száma, ebben az időszakban pontosan 50% volt a növekedés.

2018-tól egyetlen lakóépület növekedés sincs.

És amit kora tavasztól késő őszig tapasztalt az ember: bővítések, felújítások látványa: állványok, létrák, a munkákkal járó járó zajok.

Az utóbbi években csak a fűkaszák berregnek. Mióta az energiaárak miatt szükség lenne a felújításokra, semmi sem történik.

Jónéhány évvel ezelőtt csak következő évre vállalt pl. ács, tetőfedő, és ha nem volt elég nagy a munka, nem is volt, aki vállalja. Most a szomszéd válogathatott a vállalkozókból egy félnapos munkához; három nap múlva el is végezték.

Ez a helyzet igen távol Borsod-Abaúj-Zemplén megyétől, ahol „Felhőkarcolók épülnek”.

2023. ápr. 23. 13:08
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy valhol nagy a szegénység nem egyenlő azzal hogy mindenki szegény. 150 ezres városnak ha mondjuk a 40%-a szegénységben él akkor még mindig ott van a maradék 60% akik középosztálybeliek vagy gazdagok. Csak a felső 10% 15 ezer ember, az bőven elég ahhoz hogy éttermek tele legyenek.

Épitkezés egyre inkább lassul, jelenleg azok az épületek épülnek amiknél x ideje megkezdődtek már a munkálatok. 2008 as válságnál is a mélypont csak 2010 körül volt.

2023. ápr. 23. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!