Magyarországon hol van nélkülözés és válság amikor Miskolcon is a KFC-ben már 6 ezer forint egy box, mégis alig férsz be annyian vannak?
Amikor láttam az árakat, azt hittem rosszul látok. Ennek ellenére is annyira tele volt az étterem, hogy alig találtam magamnak egy nyomorult helyet. Mert az emberek 6 ezer forintot is nevetve kifizetnek egy ebédért egy gyorskajáldában. Mindezt ugye Miskolcon, egy végtelenül lenézett Borsod megyei városban. Ahol elvileg pusztít a szegénység.
Pár évvel ezelőtt mindössze 2-3 meki volt az egész városban és a megyében is. Most néhány éve 3 KFC, 2 Burger King és még több meki nyílt, valamint megszámolni sem lehet mennyi új és fiatalos kávézó, étterem, szórakozóhely, szálloda és egyéb más minden szolgáltatás nyílt amik eddig luxusnak számítottak. És mind tele vannak! Mindemellett boldog-boldogtalan építkezik, felújít, vállalkozást nyit stb. Az építőipar max-on pörög ahogy az ingatlanpiac is.
Ha még itt is ilyen egy gazdasági válság Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, akkor milyen lehet az ország többi részén? Felhőkarcolók épülnek mint New York-ban és ezt nevezik válságnak, nyomornak?
Utálom, hogy emlékszem a 2008 utáni fb kommentekre, amikor ugyanezt a mélyostobaságot tolták az emberek, mert sajnos akkor elhasználtam minden életerőm, hogy érdemben reagáljak rájuk, így mostanra már nem maradt :(
Igen kérdező, igazából mindenki gazdag, most sincs semmi gond, 2008-ban sem volt, mert láttál 10 embert KFCt venni. Jól mondod.
Először is, aki nem engedheti meg magának, hogy KFC-be menjen, azt evidens nem fogod ott látni...f.ck logic... xD xD
Másodsorban, a KFC-ben van 800 és 1500 forintos kaja, nem a legdrágább terméket kell kiválasztani és azt be halózni magadnak, hogy mindenki a legdrágább 6k kajájért jár KFC-zni.... ez is f.ck logic.. xD xD
Harmadsorban, a KFC, Meki, BurgerKing egy közösségi tali helyként működik, aki haverokkal spanokkal ott találkozik beszélget és közben lehet, hogy csak egy üccsit iszik meg és nem kajál semmit, tehát az, hogy te benézel az ablakon és azt látod, hogy tele a KFC, még nem azt jelenti, hogy mindenki 10 ezreket költ... gondolkozzunk már összetetten egy kicsit, pls bro.
"Mindemellett boldog-boldogtalan építkezik, felújít, vállalkozást nyit stb. Az építőipar max-on pörög ahogy az ingatlanpiac is."
Gondolom nem nézel gazdasági adatokat, de az építőipar nagyon nem pörög maxon, 2022 májusában volt a csúcson, azóta átlagosan havonta -2,8%-kal zsugorodik a piac, a havi építési engedélykérés 2022 májusában volt a csúcson 1483-mal, azóta hónapról hónapra csökken februárban már csak 713 engedélyt kértek, ezzel a 2016-os szintre esett vissza. Az MNB magas alapkamat miatt stagnál az ingatlanpiac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!