Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kellene felemelni a...

Nem kellene felemelni a választójogi korhatárt?

Figyelt kérdés
A mai 18 évesek, de még a huszonévesek nagy része is teljesen gyerek lelkileg, nem tudnak felelősségteljes döntést hozni.
2023. ápr. 22. 10:13
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
71%
Vicces hogy az életkort hoztad fel kérdező, mert az első gondolatom rólad és #4-ről, hogy "ahogy egy 15 éves elképzeli a demokráciát" :)) Édes istenem, kérjünk számon értelmetlen lexikális tudást (mit számít, hogy 96-ban vagy 99-ben csatlakoztunk a NATO-hoz?), meg vezessünk be pontrendszert a társadalmi hasznosságra, és azzal súlyozzuk a szavazatot... Az a baj, hogy azon a híres Dunning-Kruger grafikonon ti most épp a "mount stupid" tetején vagytok a politikai műveltséget illetően, szóval pontosan semmi jogotok számonkérni a szavazókon semmit. Egy ilyen rendszerben ti lennétek az elsők között, akik nem szavazhattok.
2023. ápr. 22. 10:34
 12/49 anonim ***** válasza:
20%

Na megjött a vérfideszes. Igenis, számon kellene kérni, hogy a 4 osztályos közmunkás meg a főorvos szavazata miért ér ugyanannyit.

Ja, hogy így a fidesz menne a levesbe?

2023. ápr. 22. 10:38
 13/49 anonim ***** válasza:
55%
Arról nem is beszélve, hogy aki írni, olvasni nem tud, az nyilván el tudja dönteni, hogy kire szavazzon. Igen, arra akitől a krumplit kapja. Na ezért tartunk itt jelenleg.
2023. ápr. 22. 10:44
 14/49 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem nincs szükség szavazásra, és jelenlegi formájában teljesen értelmetlen is.

A számonkérhetőséget kellene szigorítani,hogy orbán gyurcsány és a többi a kötélen lógjon,ha csak lopni és hazudni tudnak.

2023. ápr. 22. 10:44
 15/49 anonim ***** válasza:
5%

-7-

Mert ezek nehéz kérdések!Mit erdekel au államforna engem?semmit.én a fideszre szavazok és kész értve vagyok?

2023. ápr. 22. 10:48
 16/49 anonim ***** válasza:
5%
-9- de igazságos! mindenkinek joga van okosnak vagy kevésbé okosnak lennie,de eztől még szavazásra jogosult marad értve vagyok?kismalac..
2023. ápr. 22. 10:50
 17/49 anonim ***** válasza:
91%
Miért rájuk szavazol?
2023. ápr. 22. 10:50
 18/49 anonim ***** válasza:
72%
Kismalac :DDDDDDDDDNa látom megjött az akit érintenek a felvetések
2023. ápr. 22. 10:51
 19/49 anonim ***** válasza:
91%

ha tovább gondoljuk, rakhatnák az iskolai végzettséget szorzókkal.

1. osztály ×0.1

2. osztály x0.2

...

12. osztály x1.2

...

2023. ápr. 22. 10:51
 20/49 anonim ***** válasza:
28%

"9- de igazságos! mindenkinek joga van okosnak vagy kevésbé okosnak lennie,de eztől még szavazásra jogosult marad értve vagyok?kismalac."

persze, mindenkinek joga, hogy hülye legyen, meg szavazzon. csak ne annyit érjen...

2023. ápr. 22. 10:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!