Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Nem kellene felemelni a...

Nem kellene felemelni a választójogi korhatárt?

Figyelt kérdés
A mai 18 évesek, de még a huszonévesek nagy része is teljesen gyerek lelkileg, nem tudnak felelősségteljes döntést hozni.
2023. ápr. 22. 10:13
1 2 3 4 5
 1/49 anonim ***** válasza:
96%
Ezen az alapon elvehetnéd egy rakás ember választójogát akinek halvány lila fogalma sincs, hogy kire szavaz.
2023. ápr. 22. 10:20
 2/49 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nem a választási korhatárral van gond, sőt még a választókkal sem feltétlen. A választási rendszert kellene az eredeti körzeteknek megfelelően visszaállitani 2 fordulósra és az ÁSZ-t megszűntetni jelenlegi formájában és egy független szervezetet felállitani.
 3/49 anonim ***** válasza:
12%
De igen, legalább 80 évre.
 4/49 anonim ***** válasza:
63%

Én inkább kitöltetnék egy tesztet alapvető kérdésekkel Magyarországról.

Mi az államforma, ki az államfő, ki a kormányfő, mikor lettünk NATO illetve EU tagok etc aki ezen nem ér el 90%-ot, az nem szavazhat.

A másik opció, hogy aki többet tesz be a közösbe, annak többet érjen a szavazata. Engem mindig is felháborított, hogy életeket mentő orvos szavazata ugyanannyit ér, mint egy közmunkásé.

A jelenlegi "demokrácia" a fideszhez hasonló populista pártoknak kedvez, akik a legostobábbakat célozzák meg.

2023. ápr. 22. 10:22
 5/49 A kérdező kommentje:
#4 Ezt legalább annyira támogatnám.
2023. ápr. 22. 10:23
 6/49 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem akkor már ne szórakozzunk, szüntessük meg ezt a szavazósdit a francba. Minek? Segített rajtunk valamit az elmúlt 33 évben? Tök felesleges.
2023. ápr. 22. 10:27
 7/49 anonim ***** válasza:
66%

Akik a négyes válaszomat lepontozzák, azok gyanítom

A) nem tudják a választ a kérdésekre

B) maguk is közmunkások, vagy hasonló intelligenciával rendelkeznek

C) fideszesek, és ők is pontosan tudják, hogy szeretett pártjuk pont emiatt van hatalmon.

2023. ápr. 22. 10:30
 8/49 anonim ***** válasza:
65%
én az általános tudás-tesztet kiegészíteném iq-teszttel, illetve az induló pártok programjának ismeretével. de amíg a 3 osztályos cigány Erzsike szavazata ugyanannyit ér, mint egy 6 éves egyetemi tanulmányokkal rendelkező főorvosé, addig sose fog változni semmi...
2023. ápr. 22. 10:30
 9/49 anonim ***** válasza:
73%

"de amíg a 3 osztályos cigány Erzsike szavazata ugyanannyit ér, mint egy 6 éves egyetemi tanulmányokkal rendelkező főorvosé, addig sose fog változni semmi..."

Pont ezt mondom én is. Ez minden, csak nem igazságos.

2023. ápr. 22. 10:32
 10/49 anonim ***** válasza:
77%
persze, hogy nem igazságos. ezért kötném alapból intelligencia teszhez is. egyből kibukna 3 millió ember...
2023. ápr. 22. 10:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!