Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszeseknek tulajdonképpen...

A fideszeseknek tulajdonképpen mi bajuk van Dobrev Klárával?

Figyelt kérdés
Nekem annyi, hogy Gyurcsány Ferenc felesége. De a fideszesek konkrétan miért gyűlölik? Kizárólag emiatt, vagy egyéb okokból is?

2023. ápr. 12. 15:00
1 2 3 4 5
 21/44 A kérdező kommentje:

#18: Mondjuk a fél parlament kommunista, de az embereket ez nem szokta zavarni.

#19: Miért nevetsz? Mi abban a vicces, hogy hazudnak? Nem csak nekem, neked is.

Tudom, hogy tömegeket ilyen beszédekkel lehet elriasztani, nem mondtam, hogy enélkül is megvalósul a népszerűség csökkenése, csak annyit, hogy számomra ez nem mérvadó. A kérdés viszont nem erről szólt, hanem hogy mi az, ami nem tetszik Dobrev Klárában, Gyurcsányon kívül.

2023. ápr. 12. 16:29
 22/44 anonim ***** válasza:
19%

#14. "az ellenzéki szavazók akkora férgek"

Hahaha, Freud. :) Akárhogy is, nagyra értékelem. :D

Nade figyelj, fütyi! Ott mi elsősorban annak intettünk be, hogy az ellenzék azt képzelte, hogy ez valami saját kis titkos klubjuk, amiből majd kizárnak mindenkit, aki nem ellenzéki. Erre mondtuk mi azt, hogy meg az @nyátokat! :) Nekem is ugyanannyira szabad taktikai szavazni, mint nektek, az én motivációm pedig az volt, hogy a Fidesz nyerjen a végén. Ez nem rólatok szól, szarok én rá, hogy DK-snak tűnik-e az ellenzék vagy sem, nem vagytok ti annyira tényezők hál' Istennek. :D Spoiler: amúgy nem annak *tűntök*, hanem azok *vagytok*, élesben is kiderült, hogy a DK a legnépszerűbb ellenzéki párt, vagy szerinted április 3-án is kormánypártiak szavaztak oda Dobrev miatt? :D

Azért szavaztam Dobrevre, hogy ő nyerje az ellenzéki előválasztást, mert azt szerettem volna, ha ez minél több Fidesz-szavazót vonz az urnákhoz. Ugyanolyan legitim volt a szavazatom, mint másoké, az viszont eléggé antidemokratikus, hogy te ezt megpróbálod elvitatni. :)

2023. ápr. 12. 16:33
 23/44 anonim ***** válasza:

#17. "A választók döntése és az alkalmasság két külön dolog. Ellenzékben nem lehet bizonyítani, hogy kormányon alkalmas lenne valaki."

Dehát nem szól másról az egész, minthogy a választók döntenek. :) Felmérik, hogy ők kit tartanak alkalmasnak és annak szavaznak bizalmat. Neked nyilván az "alkalmas" szóval van bajod, te azt várod a választóktól, hogy akkor is szavazzanak bizalmat Gyurcsánynénak, ha nem látják alkalmasnak. :D Nekem mindegy, a választók majd döntenek. :D

2023. ápr. 12. 16:37
 24/44 anonim ***** válasza:

#20. "Épp ezt mondom, hogy megteszik, csak mert megtehetik. Nem biztos, hogy az országnak jó. Itt most nem a Fideszt bírálom konkrétan ezzel, ha az általam preferált párt lenne hatalmon és ezt csinálnák, akkor azt is károsnak találnám."

Ebben van igazságod, szerintem is káros a folyamatos kétharmad. Ettől még a választói akaratot tiszteletben kell tartani, továbbá már 2010 májusában el kellett volna kezdeni azon dolgozni ellenzéki részről, hogy többé ilyen ne legyen. Ez a mai napig elmaradt, és ez nem a szavazók hibája.

2023. ápr. 12. 16:40
 25/44 anonim ***** válasza:

#21. "Miért nevetsz? Mi abban a vicces, hogy hazudnak? Nem csak nekem, neked is."

Hát csak az, hogy úgy akarod egálba állítani őket erőltetetten, hogy baromira nincs egál.

Kb. mintha azt mondanád, hogy simán leúsznád Milákot, csak még nem volt kedved megtanulni úszni, de amúgy ha lenne, akkor sima ügy, hát te is hasonló korú férfi vagy, csak őt minden ok nélkül tisztelik, téged meg igazságtalanul nem. Én meg ne röhögjek? :D Ugyanez a fenti példa is. Orbán is lemondana, ja. Ha lenne ellene is akkora tüntetés, ja. Meg ha mondott volna olyan beszédet sunyiban, ami kiszivárog, ja. De b+ mondott? :D Csak te sopánkodsz itt, hogy milyen kár, hogy nem mondott...pedig attól ugyanúgy megbukhatna a kiszivárgott beszéd, tüntetés, rendőrattak, meg miegymás nélkül is, tudom. Elhiszem, hogy az tetszene. :D

2023. ápr. 12. 16:48
 26/44 anonim ***** válasza:
Gyurcsány
2023. ápr. 12. 16:52
 27/44 A kérdező kommentje:

#22: Joga volt bárkinek szavazni az előválasztáson. Igaz kicsit megszállottságra vall ez a spekulációd, de nem baj.

#23: "Dehát nem szól másról az egész, minthogy a választók döntenek. :) Felmérik, hogy ők kit tartanak alkalmasnak és annak szavaznak bizalmat."

Igen és épp erről szólt a kérdés, hogy miért nem tartjátok alkalmasnak. De eddig csak annyit tudtatok mondani, hogy a választók így döntöttek. Ezt eddig is tudtam.

"Neked nyilván az "alkalmas" szóval van bajod, te azt várod a választóktól, hogy akkor is szavazzanak bizalmat Gyurcsánynénak, ha nem látják alkalmasnak."

Én ugyan nem várok semmit a választóktól, csak kíváncsi voltam, hogy miért nem tartjátok alkalmasnak. De úgy látom, hogy ez túl nehéz kérdés.

2023. ápr. 12. 17:35
 28/44 A kérdező kommentje:

#25: "Csak te sopánkodsz itt, hogy milyen kár, hogy nem mondott..."

Ezt nem tudom honnan szedted, nem sopánkodtam. Azt se gondolom, hogy Orbán lemond, vagy hogy le kellene mondania. Az emberek rá szavaztak és én ezt elfogadom. Mindössze a magánvéleményemet mondtam el ezzel kapcsolatban, miszerint számomra nem szükséges őszödi beszéd ahhoz, hogy felmérjem, hogy ugyanolyan hazugok. Nem tudom, hogy mit nem lehet ezen megérteni.

2023. ápr. 12. 17:38
 29/44 anonim ***** válasza:

#27. "Igaz kicsit megszállottságra vall ez a spekulációd"

Az bizony meglehet, de ez az én dolgom.

"Igen és épp erről szólt a kérdés, hogy miért nem tartjátok alkalmasnak."

Nem figyeltél, pedig én ezt már megválaszoltam korábban. Hibás a kérdésed, erre ugyanis nem az a válasz, hogy "azért nem tartjuk alkalmasnak, mert...", hiszen eleve fordítva ülsz a lovon. Nem azt kell bárkinek is bizonygatnia, hogy miért NEM tart bárkit is alkalmasnak. A jelöltnek és az őt támogatónak lenne inkább érdemes arról meggyőznie a választókat, hogy miért alkalmas a jelölt. Érted a különbséget? Ez nem valamiféle terelés, nem ezzel akarlak lerázni, szeretném elmagyarázni, hogy ez egyszerűen így működik. Persze, hogy nem mondanak a fideszesek a rosszul feltett kérdésre semmit, miért csodálkozol rajta?

#28. "Mindössze a magánvéleményemet mondtam el ezzel kapcsolatban, miszerint számomra nem szükséges őszödi beszéd ahhoz, hogy felmérjem, hogy ugyanolyan hazugok."

Azért itt mégiscsak két lehetőséget látok. Vagy egy keserű sóhajt részedről, amit csak ki akartál ventilálni magadból és nem vár reakciót, vagy választ szeretnél rá. Azt hiszem, mindkét eshetőséget figyelembe vettem korábban, nem ismételném magam. A magánvéleményedhez jogod van, én viszont jelzem, hogy kisebbségben vagy vele, és igazából eléggé érdektelen is, hogy szerinted Orbán a részéről el nem hangzó őszödi beszéd ellenére is egy kategória Gyurcsánnyal.

2023. ápr. 12. 17:54
 30/44 A kérdező kommentje:

#29: "Az bizony meglehet, de ez az én dolgom."

Igen ez így igaz.

"Nem azt kell bárkinek is bizonygatnia, hogy miért NEM tart bárkit is alkalmasnak. A jelöltnek és az őt támogatónak lenne inkább érdemes arról meggyőznie a választókat, hogy miért alkalmas a jelölt."

Akkor úgy kérdezem, hogy téged mivel tudna meggyőzni? Vagy inkább úgy, hogy egyáltalán létezik olyan dolog, amivel meg tudna győzni, vagy előre eldöntötted, hogy ő szóba sem jöhet és kész?

#28. "A magánvéleményedhez jogod van, én viszont jelzem, hogy kisebbségben vagy vele, és igazából eléggé érdektelen is, hogy szerinted Orbán a részéről el nem hangzó őszödi beszéd ellenére is egy kategória Gyurcsánnyal."

Tudom, hogy kisebbségben vagyok vele, ha nem így lenne, akkor nem lenne a Fidesznek kétharmada. Anno Gyurcsány hazugságait is ugyanúgy láttam, még az őszödi beszéd előtt. Az emberek akkor ugyanúgy nem látták, pedig az orruk előtt ment. Ez van, ilyen a társadalom és ilyenek az emberek, tudom én is.

2023. ápr. 12. 18:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!