Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit fognak tenni a pedagógusok...

Mit fognak tenni a pedagógusok az új státusztörvény miatt?

Figyelt kérdés

Az új törvény szerint

-6 hónap hónap lesz a felmondási idejük

-saját telefonjukat/gépüket is megfigyelhetik

-nem nyilatkozhatnak negatívan a közoktatásról még munkaidőn kívül sem

-heti 48 óra lesz a munkaidejük

-9 hónapra bármikor átvezényelhetik őket másik iskolába

-nyári szünetben is bármikor be lehet hívni őket dolgozni, pakolni, stb. max. 15 napra

-80-ra emelkedik azoknak a helyettesítséknek a száma, amit nem kell kifizetni nekik

2023. ápr. 5. 14:16
1 2 3 4 5
 21/49 árokpart ***** válasza:
100%
Egyébként simán lehet a törvény ellen akár alkotmányjogi panaszt is benyújtani és ha ezt az Alkotmánybíróság megállapítja, akkor akár meg is semmisítheti a törvényt.
2023. ápr. 5. 20:53
 22/49 anonim válasza:
100%

Ezek az óvodában is érvényben lesznek? Áthelyezés....

Óvodapedagógusra,

pedagógiai asszisztensre,

dajkákra is vonatkozik?

2023. ápr. 10. 08:44
 23/49 A kérdező kommentje:
Igen, mindenre vonatkozik, óvoda, egyházi suli, magániskola.
2023. ápr. 10. 10:30
 24/49 anonim ***** válasza:
47%

"Hát nem tudom, hogy a rabszolgáknak kellett-e ennyit dolgozniuk mondjuk a Római korban, vagy a piramisépítéseknél. Szégyen-gyalázat amit a pedagógusokkal művelnek ebben az országban. Szégyen és gyalázat."

Akkor javaslom neked, tanulj kicsit többet, ugyanis tudod régen ha nem dolgoztál az uradnak, mint rabszolga, akkor lehetett téged verni érte, ráadásul voltak bányamunkák is, amikor a bányában kellett cipekedniük egész nap. Korbácsolásról hallottál e már? Az is volt régen.

Te tanáraid sem végeztek akkor túl jó mukát.

Illetve hadd kérdezzem meg, te mit teszel ez ezzel? Ugyanis a te "ellenállásod" is kimerül a kommentelgetésben.:)

2023. ápr. 11. 23:50
 25/49 anonim ***** válasza:
Ja és a kommentem, mindenféle rabszolgamunkára/gyerekmunkára vonatkozott.
2023. ápr. 11. 23:51
 26/49 anonim ***** válasza:
96%

@24

És akkor most annak kellene hogy örüljek, hogy még nem korbácsolják a rabszolgákat ebben az országban? Jajj de jó is ez az ország, most hogy mondod.

2023. ápr. 12. 00:31
 27/49 anonim ***** válasza:
2%
Ja és azt kihagytam, hogy a rabszolga nem mondhatta az urának, hogy bocsika uram, nekem nem tetszik amit te csinálsz velem, elhagylak téged és boldogulok majd magam. Ha egy rabszolga szökni próbált, kőkemény büntetés járt érte. A tanár elhagyhatja a pályát, senki se korbácsolja meg érte.
2023. ápr. 12. 12:06
 28/49 anonim ***** válasza:
29%

"@24

És akkor most annak kellene hogy örüljek, hogy még nem korbácsolják a rabszolgákat ebben az országban? Jajj de jó is ez az ország, most hogy mondod."

Nem ezt mondtam, csak sajnos az értelmi képességeid nem elegendőek arra, hogy felfogd amit írtam, a szövegértésedet a tanáraid nem vitték fel túl magasra, akkor ne is kapjanak a tanáraid fizetésemelést.

Azt írtam, hogy azért ne higgye azt bárki, hogy egy tanárnak olyan rossz lenne a dolga, mint egy rabszolgának. Azért eléggé rossz volt olvasni, hogy ezt a kettőt összevetetted. Igen, dolgozniuk kell, de azért a dolgozatok kijavítását ne hasonlítsd már ahhoz, amit régen egy rabszolgának kelett átélnie. A kommentem erre vonatkozott, de sajnos se te, se a felpontozóid nem értették meg, kérem a ti tanáraitok ne is kapjanak fizetésemelést, rossz munkát végeztek.

A régi időkben láncon kellett evezni egy hajón, ha nem eveztél, még meg is korbácsoltak, de tán akkor is, ha eveztél, így bátorításként kaptál kettőt a hátadra, hogy evezz tovább, jól csinálod. A tanár meg ül a papír felett és dolgozatot javít, ez tényleg egy szint a kettő (irónia).

Aki ezt nem érti, annak a volt tanárai nem érdemelnek fizetésemelést.

2023. ápr. 12. 12:11
 29/49 anonim ***** válasza:
83%

"A tanár elhagyhatja a pályát, senki se korbácsolja meg érte."

Fúú de jó is ez az ország, még nem korbácsolják meg a tanárt, ha felmond. Ez igen, ez már komoly pozitívum ebben az országban, csak így tovább, előre!

2023. ápr. 12. 12:11
 30/49 anonim ***** válasza:
6%

Szóval a kommentem nem arra vonatkozott, hogy egy tanárnak nincs rossz dolga, de azért a láncon egész nap evező megkorbácsolt gályarabokhoz nehogymár egy tanár életét hasonlítsuk. De tudom, ezt felfogni nem túl könnyű, csak azt nem értem, hogy a ti tanáraitok mit tanítottak nektek eddig. Bár piramisépítő rabszolgák lettek megemlítve, meg a Római koriak. Nos, a gladiátorharcok megvannak nektek? Bármikor megölhettek, ha rabszolga voltál. Egy tanárt nem ölhetnek meg bármikor, ők dönthetnek a sorsukról.

A tanár dönthet, a rabszolga nem dönthetett, ráadásul nekik még rosszabb dolguk is volt, de emellett nem is dönthettek.

Kettőt kérem ne hasonlítsuk össze és menjetek vissza ötödikbe általánosba. Lesz még dolga a tanároknak.

2023. ápr. 12. 12:15
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!