Mit fognak tenni a pedagógusok az új státusztörvény miatt?
Az új törvény szerint
-6 hónap hónap lesz a felmondási idejük
-saját telefonjukat/gépüket is megfigyelhetik
-nem nyilatkozhatnak negatívan a közoktatásról még munkaidőn kívül sem
-heti 48 óra lesz a munkaidejük
-9 hónapra bármikor átvezényelhetik őket másik iskolába
-nyári szünetben is bármikor be lehet hívni őket dolgozni, pakolni, stb. max. 15 napra
-80-ra emelkedik azoknak a helyettesítséknek a száma, amit nem kell kifizetni nekik
"És végső soron mi a konklúziód"
Az, hogy a tanárság és a kormány olyan, mint a zsák meg a foltja. Megérdemlik egymást, nem különbek. Az a helyzet, ami most van, nem a kormány hibája, hanem a tanári társadalom hagyja, hogy történjenek velük a dolgok, csak sodródnak.
"ez nem az iskola döntése, hanem a tankerületé"
Ez lehet, hogy így van. Ettől függetlenül a történetnek, amit leírtam, a lényege ugyanaz.
"Az a helyzet, ami most van, nem a kormány hibája, hanem a tanári társadalom hagyja, hogy történjenek velük a dolgok, csak sodródnak."
Nem a jelenlegi kormány a kizárólagos hibás, sokkalta inkább az elmúlt évtizedek kormányai együttesen. De továbbra is a kormány a felelős a megoldásért. És itt a fórumon is sokan mondtuk már, hogy a megoldás részét képezi az is, hogy a sok 50+-os idiótát szórjuk már ki végre, de ez nem megy anélkül, amíg valahogy vonzóvá nem tesszük újra a pályát, legalább pénzügyileg.
Szóval értem én a cinizmust, de végső soron ugyanazt csinálod és ugyanolyan vagy, mint amit átkozol.
"Szóval értem én a cinizmust, de végső soron ugyanazt csinálod és ugyanolyan vagy, mint amit átkozol."
Ha olyan lennék, még mindig tanítanék... Akikről mi beszélünk (legalábbis én), a tehetetlen emberek, akik semmit nem képesek tenni magukért, csak másokat hibáztatni, miközben észre sem veszik magukat.
41, nem, nem ugyanaz a lényege.
Hiszen te azt mondod hoztál pár jó ötletet hogan lehetne menteni a helyzetet. De olyanoknak mondtad és olyanoktól vártad el a változtatást, akinek nincs lehetősége az ötleteidet véghezvinni.
Mintha én neked mondanám, hogy milyen törvényjavaslatot kéne felterjeszteni az országgyűlésbe:D Gyanítom nem vagy képviselő.
45
Tehát neked volt egy ilyen rossz tapasztalatod és ezért mehet a kukába az egész?
Ha valami rossz akkor arra az a megoldás, hogy kidobjuk?
Én is találkoztam már olyannal, hogy elleneztek bármiféle változást AZ ÖREG tanárok. Ha kapna egy vérfrissítést az oktatás akkor nem is lenne kérdés az amit te ott felvetettél. De ha olyanoknak kell tanítaniuk akik születésekor még a pattintott kő nagy szám volt.
Ugyan ez a lenézéssel is. Akik abból a korból maradtak itt amikor még a tanár gond nélkül felpofozhatta a diákot azok sokkal nagyobb eséllyel fogják lenézni a diákokat és a kollégáikat akiknek még a fenekükön ott van a tojáshéj.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!