Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit fognak tenni a pedagógusok...

Mit fognak tenni a pedagógusok az új státusztörvény miatt?

Figyelt kérdés

Az új törvény szerint

-6 hónap hónap lesz a felmondási idejük

-saját telefonjukat/gépüket is megfigyelhetik

-nem nyilatkozhatnak negatívan a közoktatásról még munkaidőn kívül sem

-heti 48 óra lesz a munkaidejük

-9 hónapra bármikor átvezényelhetik őket másik iskolába

-nyári szünetben is bármikor be lehet hívni őket dolgozni, pakolni, stb. max. 15 napra

-80-ra emelkedik azoknak a helyettesítséknek a száma, amit nem kell kifizetni nekik

2023. ápr. 5. 14:16
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
5%

"És végső soron mi a konklúziód"

Az, hogy a tanárság és a kormány olyan, mint a zsák meg a foltja. Megérdemlik egymást, nem különbek. Az a helyzet, ami most van, nem a kormány hibája, hanem a tanári társadalom hagyja, hogy történjenek velük a dolgok, csak sodródnak.

"ez nem az iskola döntése, hanem a tankerületé"

Ez lehet, hogy így van. Ettől függetlenül a történetnek, amit leírtam, a lényege ugyanaz.

2023. ápr. 14. 12:09
 42/49 anonim ***** válasza:
67%

"Az a helyzet, ami most van, nem a kormány hibája, hanem a tanári társadalom hagyja, hogy történjenek velük a dolgok, csak sodródnak."

Nem a jelenlegi kormány a kizárólagos hibás, sokkalta inkább az elmúlt évtizedek kormányai együttesen. De továbbra is a kormány a felelős a megoldásért. És itt a fórumon is sokan mondtuk már, hogy a megoldás részét képezi az is, hogy a sok 50+-os idiótát szórjuk már ki végre, de ez nem megy anélkül, amíg valahogy vonzóvá nem tesszük újra a pályát, legalább pénzügyileg.

Szóval értem én a cinizmust, de végső soron ugyanazt csinálod és ugyanolyan vagy, mint amit átkozol.

2023. ápr. 14. 12:15
 43/49 anonim ***** válasza:
54%

"Szóval értem én a cinizmust, de végső soron ugyanazt csinálod és ugyanolyan vagy, mint amit átkozol."

Ha olyan lennék, még mindig tanítanék... Akikről mi beszélünk (legalábbis én), a tehetetlen emberek, akik semmit nem képesek tenni magukért, csak másokat hibáztatni, miközben észre sem veszik magukat.

2023. ápr. 14. 12:32
 44/49 anonim ***** válasza:
72%

41, nem, nem ugyanaz a lényege.

Hiszen te azt mondod hoztál pár jó ötletet hogan lehetne menteni a helyzetet. De olyanoknak mondtad és olyanoktól vártad el a változtatást, akinek nincs lehetősége az ötleteidet véghezvinni.

Mintha én neked mondanám, hogy milyen törvényjavaslatot kéne felterjeszteni az országgyűlésbe:D Gyanítom nem vagy képviselő.

2023. ápr. 14. 12:44
 45/49 anonim ***** válasza:
A tagintézmény vezetője hívta össze azt a tanári megbeszélést, amiről írtam. Ezen a megbeszélésen mindenki elmondta a VÉLEMÉNYÉT. Ezzel szemben, amikor én kértem szót, kb. úgy néztek rám, hogy mit képzelek magamról, hogy zöldfülűként beleszólok a nagyok dolgába. Senkitől nem vártam el, hogy az ötleteimet valósítsa meg, én nem erről beszéltem, hanem erről a kádári stílusról, a tekintélyelvűségről olyan emberek részéről, akiknek éppen a 21. századi innovációt kéne képviselniük, hiszen ők nevelik a gyerekeket. Ordít egyébként, amikor végignézel a tanári karon az áthidalhatatlan szakadék a tanárok és a gyerekek világa között. Amikor elmondom a véleményemet arról, hogy fel kellene szerelni az iskolát interaktív táblákkal és frissíteni kéne a számítógép parkot, akkor lehurrognak, hogy ne képzeljem okosabbnak magam náluk. Erről a stílusról, erről a mentalitásról írtam, de ez csak a jéghegy csúcsa, rengeteg más sztorit tudnék idézni még. Most erre te boncolgathatod, hogy egy tanári gyűlésnek mire van hatásköre és mire nem, ez felesleges szőrszálhasogatás, mert én nem erről beszélek.
2023. ápr. 14. 13:09
 46/49 anonim ***** válasza:

45

Tehát neked volt egy ilyen rossz tapasztalatod és ezért mehet a kukába az egész?

Ha valami rossz akkor arra az a megoldás, hogy kidobjuk?

Én is találkoztam már olyannal, hogy elleneztek bármiféle változást AZ ÖREG tanárok. Ha kapna egy vérfrissítést az oktatás akkor nem is lenne kérdés az amit te ott felvetettél. De ha olyanoknak kell tanítaniuk akik születésekor még a pattintott kő nagy szám volt.

Ugyan ez a lenézéssel is. Akik abból a korból maradtak itt amikor még a tanár gond nélkül felpofozhatta a diákot azok sokkal nagyobb eséllyel fogják lenézni a diákokat és a kollégáikat akiknek még a fenekükön ott van a tojáshéj.

2023. ápr. 14. 18:39
 47/49 anonim ***** válasza:
Egyébként én nem írtam azt, hogy menjen az egész a kukába. Nekem inkább az a véleményem, hogy azért nem változik semmi, mert maguk a tanárok sem akarják.
2023. ápr. 14. 21:07
 48/49 anonim ***** válasza:
100%
Nem sok hozzászólást olvastam el. Mit fognak lépni? Nos,akinek lesz esze az felmond,pályát módosít,stb. Remélem ezt teszik majd a legtöbben. A férjem gyerekkori álma volt,hogy pedagógus legyen,20 éve tolja a pályát közel,mellette persze mellékállásban is dolgozik,mert a pedagógusfizetéstől felkophat az ember álla is amúgy,sajnos. De talán ez az egy szerencséje,hogy az ő szakjával másban is remekelhet,úgyhogy most főállásra váltja azt és felmond. Bántja persze,mert imádta csinálni a tanítást,de nem minden áron! Nem állat ő sem,hanem ember. Legtöbben gondolom maradni fognak és tűrni,de közbe persze szidni az egészet. A nyugdíj előtt állók nem fognak váltani,utánpótlás pedig nem lesz,ennyi. Már így is tanárhiány van különben,úgyhogy ezután még nagyobb lesz,az oktatás pedig becsődöl végleg. Aki meg szidta a tanárokat a tüntetéseknél,stb. elszégyellheti magát... na de majd,amikor a gyerekét nem lesz ki tanítsa és neki kell otthon,remélem mosolyogva fogja tenni. :)Mert a covid alatt ment ám a kollégáim részéről is a nagy pampogás,hogy otthon kell segíteni a gyerekének és milyen már ez. Na majd most milyen lesz ez,megérdemlik. Őszintén? Magam ellen beszélek,mert nekem is van lányom,bár még nem iskoláskorú,de én annak örülnék a legjobban,ha az ÖSSZES tanár felmondana és bezárnák az összes iskolát,hadd tanulja meg a kormány a leckét. Egyébként ezt nem is értem,hogy mi a francért nem tudnak leállni pár hétre? Nem halna meg senki oktatás nélkül,megtehetnék. Megyeszékhelyen lakunk,tegyük fel itt az összes iskola leállna bizonytalan ideig,amíg nem változtatnak. Eü.-ben vagyok,nyilván ott ezt nem tehettük meg,nem is szerettük volna a betegekkel megtenni,de elmondanám,hogy amikor jöttek az egyre durvább változtatások konkrétan a kollégáim tömegesen adták be a felmondásukat,jelenleg mindegyik más szakmát talált,csinál és soha többet nem szeretne visszatérni(én is most fogok végre). Ne legyenek senkinek illúziói,nem azok maradtak,akik az empátiáról és tudásról híresek. De itt megtehetnék simán,hogy leállnak. Sajnálom őket végtelenül amúgy,mert tényleg hogy ennyi megbecsülés járjon,szégyen. Nekem ez a véleményem és még durvább,de az nem szalonképes. :D
2023. ápr. 17. 17:29
 49/49 anonim ***** válasza:
91%
Hagyják ott a pályát mindannyian. Remélem, ez lesz.
2023. ápr. 19. 19:58
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!