Budapesten előbb-utóbb az angol lesz az elsődleges nyelv?
Ez az etnikai arányoktól függ. Bizonyos helyeken, munkahelyeken, bárokban lehet, hogy többségben, nagy számban vannak jelen külföldiek, de ez biztosan nem igaz általánosságban Budapesten.
Ez a jövőben is hasonló lehet, azért közel sincs annyi külföldi, mint Brüsszelben, Stockholmban, Amszterdamban, ahol a lakosság kb. 30%-a külföldi, így tényleg az angol egy alap kommunikációs nyelvvé válik, bár szerintem még náluk is az angol másodlagos, elsődleges az ország, város hivatalos nyelve, francia, svéd, holland.
Budapesten csak pár százalék lehet a nem magyar nyelvű külföldiek aránya.
És az itt maradó külföldiek itt születő gyermekei már anyanyelvi szinten fognak tudni magyarul.
Öt éve vagyok itt, de nem tapasztaltam ezt.
Amúgy mi köze van az ellenérzéseidnek a nemzethez?
Saját állításod alapján elég lenne kb. 50 külföldi körülötted egy pár óráig és máris "eltelítődnél". De a te személyes preferenciáidtól még nemlettek többségben a kúlföldiek
3 évet éltem Budapesten, de nem igazán tapasztaltam ezt. Életemben kétszer fordult elő, hogy egy pincér nem tudott magyarul és mindenhol magyarul szóltak hozzám azon kívül.
Már Hollandiában élek, ami egy nagyságrenddel jobban multikulti hely, de itt se elsődleges nyelv az angol, hiába beszéli kb mindenki és van tele az ország hollandul nem tudó külföldiekkel.
Bementem valami bárba, pénzt akartam váltani automatához.
Elkezdett angolul brekegni a kiscsaj, mondtam nem vagyok külföldi, beszélhet Magyarul is. Mire ő, nem tud Magyarul, mivel nem Magyar...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!