Mi a véleményetek erről a Debreceni akksi gyar dologról? Miért nem örülnek Debrecenben hogy végre kelet Magyarországon is lesz erős multi ?
Én Komárom mellet lakom itt felvitte a béreket az hogy ide jött az aksi gyár. Konkrétan egy csomó volt kollégám ment oda dolgozni igaz vedoruhaban kell lenni és néha vannak balesetek de jól fizet és ami fontosabb mivel 2 3 e embert kellet felvenni nekik máshonnan szívtak el a munkaerot
Ez miatt meg a környező multik is emelték a fizukat.
Nem értem minek tiltakoznak mikor ha jól tudom kelet Magyarországon még mindig keveset fizetnek a multik az ország többi részéhez képest. Egy ilyen tőke erős nagy cég meg felhajtana a fizukat .
"Azért mert átlag magyar nem megy el rongyos 250-300 nettóért dolgozni, de ettől még ami hasznot az adott cég megtermel, amit megkapnak az esetleges külföldi dolgozók abból az állam (értsd a debreceniek is) megkapják a részüket."
Milyen részüket? Aki nem kap emiatt munkát, mert olcsóbban dolgozik nála a vendégmunkás, azt hogyan kárpótolja a cég által fizetett adó?
"Aki nem kap emiatt munkát, mert olcsóbban dolgozik nála a vendégmunkás"
Ki nem kap ma munkát? Pont ez a baj, hogy nincs elég ember aki szeretne dolgozni, ezért hoznak külföldieket.
Vagy szerinted aki nem megy el 250-300 nettóért egy akkugyárba dolgozni az 400-ért elmenne?
Azt nem értik az ilyen okos ellenzéki megmondóemberek, hogy az a "szar" ami itt van az évi 25 ezer milliárdba (50 Mészáros vagyonba évente) kerül és ha nincsenek nagy gyárak, az emberek nem dolgoznak akkor nem fog senki se jobban élni még akkor se ha jön egy tökéletes kormány aki csak arra költ amire kell.
Pl. az Audi, Mercedes semmit se tesz hozzá a magyar jóléthez? Ha azt a pénzt amit az ő támogatásukra költöttünk mondjuk segélyekre ment volna akkor most jobban élnénk?
13: azért nincs elég ember, mert nem emelnek a béreken, mennek nyugatra inkább sokan, ide meg hozzák az ázsiait, aki olcsóbban elvállalja
Ha emelnék itt a bért, akkor kevesebben mennének el, és nem kellene ázsiai annyi.
Az a baj, hogy hoznak egy gyárat?
Nem is csodálkozom, nektem az álmotok az alapjövedelem, hogy munka nélkül is pénzt kapjatok.
15# nekem vannak Nyíregyházi ismerőseim náluk nem olyan egyszerű meg mindig betanitott munkát találni. Főleg Falun nem .
Nálunk komarom megyében meg minden faluból tudsz járni mert melós buszok 50 km körből bejarnak .
Ezért jönnek sokan ide szállora kelet Magyarországról is fejvadasz cégek által.
Ok is ugyan annyit kapnának de nekik leveszi a fejvadasz cég a hasznát.
Az a baj meg mindig jóval kevesebb munkahely van kelet Magyarországon mint nyugaton pedig az lenne jó mindenkinek lenne helyben munka senkinek nem jó ez a munkás szállos megoldás.
Ittenieknek felnyomja az albi árakat. A szállos melosnak meg igyis úgyis kényelmetlen.
Ahogy tájékozottam róla ,amiatt mert környezetkárosító illetve nem tesz jót az emberi egészségnek sem.
Én ezt olvastam illetve hallottam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!