Románia keletebbre van de szellemiségében erősebben a nyugahthoz tartozik mint ma hazánk Magyarország, akinek a Kelet és Kelet-Európa "A Nyugat"?
Hazánk hiába van nyugatabbra valahol szellemiségben mégis Ázsia és Európa között van valahol annak ellenére is, hogy Románia egy keleti keresztény Ortodox ország és mégis szellemiségben nyugatabbra van, míg hazánk Nyugati-Római keresztényként szellemiségben mégis keletebbre van.
Mégis csak érződik a hazai Ázsiai származás Szent István után is ennyi sok évvel?
"Tumor" vagyunk a keresztény-Nyugat testén?
A románok mindig is szerették magukat abba a hitbe ringatni, hogy ők a latin népekhez tartoznak. Ez mindig is megvolt bennük, hogy különösen a franciák valagát szeretik nyalni, de a néplélekhez közel állnak az olaszok, spanyolok is. (tele is vannak román vendégmunkásokkal)
De ettől eltekintve ha a morált nézed, a gondolkozást akkor jó szlávok ők, a Balkán legjava.
Nem tudom, nem éltem ROmániában. Erre a kérdésre most két fajta válasz fog érkezni.
1. Kiábrándult ellenzékiek, akik szerint már mindenütt jobb lassan Európában, mint Magyarországon.
2. Jobbodaliak akik Trianon miatt a mai napig nem bocsátottak meg, és így nyilván lenézik a románokat.
" Ez mindig is megvolt bennük, hogy különösen a franciák valagát szeretik nyalni,"
Mi a német segget szerettük mindig, ő hozzájuk is mérjük magunkat állandóan.
ma 19:54
A románokat kérdezték, de szerintem is vicces pl. hogy az osztrákokra sógorokként hivatkozunk, holott az egész nemzetet akarták eltörölni, míg a törököket meg utáljuk, holott ők "csak" a pénzünket akarták és különben hagytak szabadon élni minket.
De ettől még amit leírtam igaz, hogy a románok szeretnének latin népként tetszelegni, közben meg ha megnézed a hagyományaikat, a moráljukat akkor az igazi Balkán.
Szellemiségében erősebben a nyugahthoz tartozik?
Még nálunk egy kb 3000 fős településen is probléma volt az, mikor alsós voltam (kb 15 éve), hogy voltak akik nem tudták, hogy kell ülni az angol wc-n, mert max ilyet használtak: [link]
S ez is Erdélyben történt, bele se merek gondolni Olténiában mik lehetnek...
Románia? A Nyugathoz?
Ahol korrupció miatt fel kell menteni az állami számvevőszék ellenőrző hatóságának alelnökét?
Ahol ugyanezért lemond a mezőgazdasági miniszter?
Ahol a megyeitanács-elnök hivatalos útként számoltatta el, hogy a korrupciós ügye miatt bíróságra kellett mennie?
Ami az egyetlen ország Európában, ahol a lakosság többsége szemet huny a korrupció fölött?
Ahol a védelmi miniszter szerint a kultúrájuk része, hogy lopják az üzemanyagot?
Ahol lopott autóval jár a digitalizációs hatóság vezetője?
Ahol több ezer bűnöző úszhatja meg a büntetést?
Ahol a horrorkaravánnak nevezett járművek fokozott veszélyt jelentenek a többi közlekedőre is?
Ahol egy 1973-as irányelv miatt nem takarítják a bukaresti utcákat télen?
Satöbbi...
Románia európai szinten első a méhnyakrák okozta halálozásokban (ami amúgy szinte teljesen megelőzhető és korai stádiumban gyógyítható). A csecsemőhalandóság a magyarországi duplája. Stb.
Nem titeket fényezlek, mert tüdőrák okozta halálozás terén ti vagytok az elsők az EU-ban, de azért mások az arányok.
Egyetemre kellet csináljak a HPV-ról ppt-t, s a halálozásoknál Kirgizisztán volt Románia után a 2., pedig felvolt sorolva vagy 50 ország. S nem kis mértékbeli eltérésekről van szó, hanem más értékek többszöröséről...
Mardj má.
Amelyik itt maradt,az az alja.
Semmire nem való.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!