Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán Viktor előbb vagy utóbb...

Orbán Viktor előbb vagy utóbb ki fogja léptetni Magyarországot az EU-ból?

Figyelt kérdés

2022. aug. 2. 14:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
36 szavazat
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
19%
Én inkább arra látok nagyobb esélyt, hogy az EU bizonyos törésvonalak mentén szétesik 2-3 év múlva...az egyik törésvonal kétségtelenül Orbán Viktor és szövetségesei lesznek! De ez nem baj!
2022. aug. 2. 14:42
 2/21 anonim ***** válasza:
77%

Maga Hegedűs Zsuzsa adta a kérdésedre a választ:

IGEN.

2022. aug. 2. 14:47
 3/21 anonim ***** válasza:
51%

Mivel mi (is) vagyunk az EU egyik szemétlerakója és a németeket sok gazdasági előny fűzi ehhez az országhoz, ezért nem valószínű, hogy engednék, hogy orbika kilépjen, sőt ezt ő sem nagyon akarhatja tevőlegesen, maximum szavak szintjén. Tovább megyek... Putyin sem akarhatja, hogy ez a csatlós országa kilépjen, mert sok orosz (és nem orosz, de ahhoz kötődő) kém nem tudna szabadon ki-be járkálgatni az eu-ba.

És ténylegesen be kell látnunk mindig kell egy kis szutyok, akibe a lábukat törölhetik a nagyok, akin élősködni lehet. Szóval nem menne az olyan könnyen, mint a briteknek :D

2022. aug. 2. 14:48
 4/21 anonim ***** válasza:
76%

Irreális, pontosabban attól függ mit értesz alatta. Orbán mellett nincs senki, szóval nincs olyan nagy törésvonal itt.

Arról lehet szó, hogy kilép mindenki és létrehoznak egy új EU-t Orbán nélkül.

2022. aug. 2. 14:49
 5/21 anonim ***** válasza:
31%
4# .... látszólag még nincs, de 1-2 év múlva totálisan más lesz a politikai helyzet!!
2022. aug. 2. 14:50
 6/21 anonim ***** válasza:
83%

1-2 év múlva sem lesz sokkal több fasiszta hatalmon.

A fasiszták pont, hogy mindenhol megbuktak, rosszabbul szerepeltek, így esélytelen, hogy Orbánnak szövetségesei legyenek.

2022. aug. 2. 14:54
 7/21 anonim ***** válasza:
66%
Igen. Orbán Viktor nem tudja/akarja kezelni az EU-tagságot.
2022. aug. 2. 15:00
 8/21 anonim ***** válasza:
78%

A belépéshez népszavazás kellett.

Szerintem a kilépéshez is az kell.

Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy Orbán lemond-e, mint David Cameron, ha nem úgy dönt a nép ahogy ő szeretné.

Vagy bárhogy döntenénk, utólag kiderülne, hogy Orbán pont erre számított?

2022. aug. 2. 15:25
 9/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Ha népszavazáson múlna a dolog, én ennyi sorosozás, brüsszelezés és nyugatozás után, nem hinném hogy a többség arra szavazna, hogy bent maradjunk…

Sőt szerintem a magyar nép -sajnos- azt is megszavazná, hogy lépjünk be a Szovjetunióba.

2022. aug. 2. 15:33
 10/21 anonim ***** válasza:
65%

hypno-nak:

Rosszul hiszed:

Alaptörvény

8. cikk

(3) Nem lehet országos népszavazást tartani

a.) .

b.) ..

c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról;

d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;

2022. aug. 2. 15:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!