Orbán Viktor előbb vagy utóbb ki fogja léptetni Magyarországot az EU-ból?
Maga Hegedűs Zsuzsa adta a kérdésedre a választ:
IGEN.
Mivel mi (is) vagyunk az EU egyik szemétlerakója és a németeket sok gazdasági előny fűzi ehhez az országhoz, ezért nem valószínű, hogy engednék, hogy orbika kilépjen, sőt ezt ő sem nagyon akarhatja tevőlegesen, maximum szavak szintjén. Tovább megyek... Putyin sem akarhatja, hogy ez a csatlós országa kilépjen, mert sok orosz (és nem orosz, de ahhoz kötődő) kém nem tudna szabadon ki-be járkálgatni az eu-ba.
És ténylegesen be kell látnunk mindig kell egy kis szutyok, akibe a lábukat törölhetik a nagyok, akin élősködni lehet. Szóval nem menne az olyan könnyen, mint a briteknek :D
Irreális, pontosabban attól függ mit értesz alatta. Orbán mellett nincs senki, szóval nincs olyan nagy törésvonal itt.
Arról lehet szó, hogy kilép mindenki és létrehoznak egy új EU-t Orbán nélkül.
1-2 év múlva sem lesz sokkal több fasiszta hatalmon.
A fasiszták pont, hogy mindenhol megbuktak, rosszabbul szerepeltek, így esélytelen, hogy Orbánnak szövetségesei legyenek.
A belépéshez népszavazás kellett.
Szerintem a kilépéshez is az kell.
Én inkább arra lennék kíváncsi, hogy Orbán lemond-e, mint David Cameron, ha nem úgy dönt a nép ahogy ő szeretné.
Vagy bárhogy döntenénk, utólag kiderülne, hogy Orbán pont erre számított?
Köszi a válaszokat!
Ha népszavazáson múlna a dolog, én ennyi sorosozás, brüsszelezés és nyugatozás után, nem hinném hogy a többség arra szavazna, hogy bent maradjunk…
Sőt szerintem a magyar nép -sajnos- azt is megszavazná, hogy lépjünk be a Szovjetunióba.
hypno-nak:
Rosszul hiszed:
Alaptörvény
8. cikk
(3) Nem lehet országos népszavazást tartani
a.) .
b.) ..
c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról;
d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!