Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ön támogatná-e a halálbüntetés...

Ön támogatná-e a halálbüntetés bevezetését?

Figyelt kérdés

Tisztában vagyok vele, hogy nem alkalmazható, mivel alaptörvény ellenes, ugyanakkor az Európai Unió Emberi Jogokért felelős tanácsa küzd ellene, vagyis a kérdés elméleti.

Azonban számtalan olyan borzalmas esemény történik, amikor az elkövetőt nem börtönbe kellene zárni, hanem gondoskodni arról, hogy soha többet ne követhesse el. Én azt mondom, hogy maradjon az életfogytig tartó szabadságvesztés, viszont rendkívüli esetben - mely például közfelháborodást okoz - kiszabható legyen a halálbüntetés.

2023. jan. 28. 18:22
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
28%

Rengeteg helyen van halálbüntetés, Magyarországin is volt, és mégis vlvoktak súlyos büncselekmémyek.

Koholt vádakon álló perekről nem is beszélve.

2023. jan. 28. 18:52
 12/57 anonim ***** válasza:
36%
Igen, de csak akkor, ha minden kétséget kizáróan bizonyítható a vádlott bűnössége. Nem úgy, mint most, hogy ha nagy médiafelhajtást kap az ügy, akkor gyorsan kerítenek egy bűnbakot (más esetben meg nem is foglalkoznak vele).
2023. jan. 28. 18:55
 13/57 anonim ***** válasza:
62%
Nincs is jobb, mint olyan "embereket" életben hagyni, akik szándékosan ölnek más embereket, korra és nemre való tekintet nélkül. Inkább arról kéne szavazás, hogy akik szerint ne legyen halálbüntetés, akkor az ő adójukból legyenek eltartva az ilyen férgek.
2023. jan. 28. 18:55
 14/57 anonim ***** válasza:
83%

Azért ne a sötét középkorra gondolj. Hanem arra, hogy nemrég Kaleta megúszott nem tudom hány ezer darab pedofil tartalmat. Amivel elvileg kereskedett is, mert túl nagy volt a tartalom mennyisége "saját használatra".

Ha szerinted szigorúak a büntetéseink, akkor bízom benne, hogy a te leszármazottaidat majd elkerülik az ilyen emberek. Mert ezek bizony vagy nem kapnak semmit, vagy hamar kint lesznek.

2023. jan. 28. 18:57
 15/57 anonim ***** válasza:
42%
Én azt támogatnám, hogy az ilyeneket, akiket halálbüntetésre ítélnék, inkább használják az állatkísérletekre az állatok helyett.
2023. jan. 28. 18:59
 16/57 anonim ***** válasza:
65%
Ennyi kegyetlenkedéstől, már nekem is kedvem lett kivégezni magam...
2023. jan. 28. 19:20
 17/57 anonim ***** válasza:
71%
Keresztény vagyok, ellenzem a gyilkosságot.
2023. jan. 28. 19:43
 18/57 anonim ***** válasza:
52%

"10/17 Jewish_Girl"

Legutóbb azért álltál ki, hogy legyen szabad fegyvertartás mert az milyen jó. Most épp a halálbüntetés mellett állsz ki teljes mellszélességgel.

Te, mint a világot megjárt személy miért nem költözöl vissza a halál fszára a sivatagba, oda ahol neked ez mindkettő alanyi jogon jár?

No offense, de furcsák ezek a felvetések, mintha valami eltitkolt vágyad lenne hogy gázai övezetet csinálj az országból :D

2023. jan. 28. 20:28
 19/57 anonim ***** válasza:
92%

Ebbe az országba? Ilyen kormány kezébe? Ahol az emberi jogokat le se tojják, se az emberek, se a kormámy, a bíróságok függetlensége meg az első száz rugóig tart? Na még csak az kéne! Így is elég módon tud büntetni az állam igazságtalanul.

A Kaleta félék meg akkor sem kapnánal halálbüntetést, dehát áprilisban a magyarok kinyilvánították, hogy jól van ez így.

2023. jan. 28. 21:00
 20/57 anonim ***** válasza:
80%
#10: És képzeld el, hogy esetleg még életben van, amikor kiderül, hogy ártatlan! Mit tudna tenni a tudomány ahhoz, hogy lehetőleg teljes életet adjon vissza neki?
2023. jan. 28. 21:54
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!