Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok a királyság...

Mit gondoltok a királyság intézményéről?

Figyelt kérdés
Én baloldaliként illegitimnek tekintek minden királyt,de azt gondolom hogy napjainkban ez nem fekete-fehér dolog,és pl Magyarországon is érdekes lenne ha a kiüresített kb bábként funkcionáló köztársasági elnök pozíció helyett mondjuk a Habsburg trónörökös lenne az államfő,ugyanolyan jogkörökkel mint a brit királyi család.

2023. jan. 16. 19:15
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Milyen érdekes, hogyha a politikusok manipulálják a szavazókat, akár 20-30 évig is hatalmon vannak, de köztársaság az államforma az egyesek számára jobb, mint az, hogy van egy ember, akit nem választanak a manipulált szavazók. Egyébként eléggé reprezentatív sok országban az uralkodó, kevés tényleges hatalommal, mindenhol tömegdemokrácia van, ahol a tömegpszichológia érvényesül. Az érzelmek. Úgyhogy elő az érzelmekkel, szeressetek, gyűlöljetek szavazzatok...
2023. jan. 16. 23:10
 12/15 progizo ***** válasza:
59%

Jobb lenne visszatérni hozzá hazánkban; 1946-ban is az emberek megkérdezése nélkül törölték el a királyságot.

Viszont nálunk nem celebkirályság kéne, hanem komoly, az országot vezető, összefogó, felemelő uralkodó (király vagy királynő).

A nyugatiak azért tűnnek már csupán jelképeknek, mert megfosztották őket tényleges hatalmuktól, a liberalizmus beférkőzött-beerőszakoskodott ebbe az államformába is.

2023. jan. 17. 11:21
 13/15 anonim ***** válasza:
36%
Szerintem még egy abszolút monarchia is százszor jobb lenne, mint egy Orbán, vagy Gyurcsány-kormány. mi legitimálja most a Fideszt a kormányzásra azon kívül, hogy egy nagy csoport iskolázatlan tömeg beikszelte a Fideszt egy papírlapon? Nekem aztán ne mondja meg a műveletlen többség, hogyan éljek, ki uralkodjon felettem. A többség semmiféle legitimitást nem ad.
2023. jan. 18. 05:30
 14/15 anonim ***** válasza:
52%
Anno volt egy rész, a Legyen ön is milliomosban, amikor már nagyon a vége felé meg lett kérdezve a közönség. A közönség többsége a rossz válaszra szavazott, a játékos végül nem hallgatott a közönségre és megjelölte a jó választ.
2023. jan. 18. 05:38
 15/15 anonim ***** válasza:
Magyarországon csak úgy lenne érdemes bevezetni, ha lenne az intézménynek valamilyen funkciója (parlament feloszlatása, vétó stb.), és tényleg lenne erre alkalmas jelölt.
2023. febr. 8. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!