Miért hisz sok magyar fiatal a náci/fasiszta eszmékben?
A világ ellen. Te fiatal korodba nem lázadtál semmi ellen?
Fiatalság bolondság.
"A világ ellen. Te fiatal korodba nem lázadtál semmi ellen? "
Megöregedtem volna? Óóóóhhh.. :)
Én azért nem sok nácival találkoztam eddig, pedig sokszor járom az utakat.
De cigányok próbáltak már kirabolni - nem is egyszer.
De biztos a náciktól kellene félnem, és én vagyok a hibás. Bocsánatot is kérek ezért...
Kérdező, ha már jelképekkel dobálózol, én is szeretnék valamit megjegyezni (idézek a National Geographic oldaláról):
A későbbi „Führer” igencsak nagyot tévedett: a horogkereszt ugyanis ősibb jelkép, minthogy azt egyszerűen csak az indoeurópai népek használták volna (az árják Indiában is csupán kései bevándorlók voltak, az Indus-völgyi civilizációhoz képest).
Ázsiában, Polinéziában és Amerikában már sokkal korábban napszimbólumként használták a szvasztikát, ennek megfelelően gyakran arany színben ábrázolták, illetve valamilyen pozitív dolgot – például termékenységet – jelképező díszítésként szolgált. Buddhista emlékeken, műtárgyakon, szobrokon is sokszor feltűnik a szvasztika, de a hindu Ganesa istennel is összefüggésbe hozható.
Ismerték a szvasztikát a kínaiak, a polinéziaiak, egyes afrikai törzsek, de még a zsidók és az amerikai indiánok is. A kínaiaknál körben ábrázolva a horogkereszt a napot személyesítette meg, kör nélkül pedig a végtelenséget vagy a tízezres számot.
Az amerikai indiánok négy pontot is tettek a horogkereszt „szárai” közé, és szintén valamiféle szerencsét hozó dolognak tekintették ezt a szimbólumot. (Amerikában fennmaradt olyan képeslap, amelyet az átszúrt szívek mellett egy horogkereszt is díszít, vagyis nemcsak szerelmet, hanem boldogságot is kívánt a lap küldője a címzettnek – persze ez még a XX. század elején történt, amikor Amerikában még nem jött híre a német szélsőséges nézeteknek és szimbólumoknak. Ekkoriban még a Coca-Cola is reklámozta termékeit horogkereszttel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!