Mit gondolsz a nettó 207 ezres fizetésért dolgozó tanárokról?
Miért teszünk úgy, mintha a pedagógusok bére csak az Orbán kormány alatt lett volna alacsony? A baloldal idején tömeges elbocsájtások, sikolabezárások voltak, elvették a 13.havi bért!
A tanár mindig keveset keresett 80 évre visszatekintve. Ezt mindenki tudta, amikor odament. Ott van nekik a nyári szünet, téli szünet, őszi szünet, napi 5-6 óra iskola, szabad 7végége....részmunkaidős állás és a nyári szünet teljes 2.5 hónapja alatt megkapják a fizut
22.
12 éve a Fidesz van.
7.
Nem Brüsszel dolga a tanárok fizetése, erre fizetjük az adót.
Nem lesz tanár, de gondolom az itteni inceleket nem zavarja, mert kanyarban sincsenek, hogy gyerekük legyen.
23
"12 éve a Fidesz van."
Attól még a baloldal ezt tette
"Nem Brüsszel dolga a tanárok fizetése, erre fizetjük az adót."
Az adóból 3*10%-ra telik. A többit a megszavazott EU-s pénzeinkből menne, amit antidemokratikusan nem kapunk meg. Még Tölgyessy is elismerte
"Ott van nekik a nyári szünet, téli szünet, őszi szünet, napi 5-6 óra iskola, szabad 7végége....részmunkaidős állás és a nyári szünet teljes 2.5 hónapja alatt megkapják a fizut"
Ezt cáfolnám, édesanyám is tanár volt, amíg két éve fel nem mondott. Apa halála után már nem tudott volna meglenni tanári fizetésből két egyetemista gyerek mellett.
4-5 hét a nyári szünet nekik, cserébe viszont nekik nem volt olyan szabadság, amit akkor vehettek ki, amikor ők akarták.
Általában reggel 7:30-tól már az iskolában volt, 3 előtt nem igazán szabadult. Magyartanárként volt kb. 6 csoportja minden évben, mindegyikben volt 32-38 diák, legalább havonta volt minden osztályban dolgozat. Mikor már egyetemre jártam, néha én is segítettem neki esszét javítani. Leültünk délután 5-kor, aztán este 9-kor még azokkal szenvedtünk. Minden héten többször. Tudod te, hogy írnak a mai kamaszok? Kíndzenvedés kihámozni belőle bármit is.
Anyukám élete legjobb döntése volt, hogy 21 év tanítás után pályát váltott. Most a dupláját keresi és sokkal több szabadideje marad.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!