Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondolsz a nettó 207...

Mit gondolsz a nettó 207 ezres fizetésért dolgozó tanárokról?

Figyelt kérdés

2023. jan. 4. 22:01
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/125 anonim ***** válasza:
29%
#96 Nekem 90%-ban jó tanáraim voltak, egyetemen is. Ennyit ér az anekdotikus fröcsögésed. Azt láthatjuk, hogy a jobboldal milyen jól oldja meg a problémát, mert ők juttattak oda, hogy egy diák jelentkezett már csak idén fizikatanárnak. De lemehet ez még nullára is.
2023. jan. 5. 14:47
 102/125 anonim ***** válasza:
37%

"Ráadásul a nagyszerű Orbán Viktor nevét ti is szándékosan elírjátok, vagy épp csüngőhasúzzátok, akkor én miért ne azt írjam, hogy tanyár? "

Orbán Viktor egy konkrét személyt, akit meg lehet ítélni a tetteik alapján, a tanárok egy többtízezer főből álló csoport, valószínűleg elég sok jobboldali is van közöttük, őket biztosan nagyon megnyeri az, hogy libernyáknak meg kommunistának nevezitek őket, amiért ki mernek állni az érdekeikért.

Az meg sajnálatos, hogy Orbán Viktorral olyan paraszociális kapcsolatot építettél ki, hogy vérig sért, ha őt becsmérlik, pedig azt még a fideszesek is tudják, hogy egy korrupt bűnöző, legfeljebb úgy vannak vele, hogy legalább fifikás politikus és nem Gyurcsány. Csak a szektások szerint nincs ok őt szidalmazni. Bár alapból gáz, hogy valaki azt gondolja mindenáron tisztelni kéne valakit, csak azért mert miniszterelnök. Én nem csicskulok be azért ennyire a politikusoknak.

" Verselemzés, kovalens kötések, évszámok bemagolása."

A verselemzés például fejleszti a kritikus gondolkodást és a szövegértést, mivel a versek általában elég bonyolult szövegűek (nem midnegyik, van sok, mivel a versek legtöbbször sűrítenek), így fejlesztik a diákok analitikus készségeit. Persze van egy olyan rossz trend az irodalomoktatásban, hogy szerzőőközpontú elemzést csinálnak, de én személyszerint a recepcióesztétikában hiszek, ami sokkal inkább serkenti a kreativitást és az önálló ítéletek meghozatalát.

A kovalens kötésekkel nem tudom mi a bajod, elemi kémia. Azt még a hűde fejlett skandináv államokban is tanítják, de gondolom velük meg az a bajod, hogy libernyákok. Azért ez még csak nem terhel meg. De mint mondtam, a tanárok szerint is túl nagy az anyag, irodalomból gyakorlatilag nem is lehet az anyag végére érni, de a jobboldali kormányod ezt letojja, helyette bevezettek egy műveltségi tesztet az érettségibe, ami miatt még többet magolhatnak a diákok, most már irodalomból is. Konkrétan azt várják majd el a diákoktól, hogy címeket meg szerzőneveket párosítsanak, anélkül, hogy elolvasnák a regényeket. Ezt tudta kiszarni magából a jobboldal.

Évszámokat fölösleges magolni, de érettségin se sok évszámot kérdeztek már töriből, nagyrészét amúgy is ki lehetett nézni az atlaszból, ez már tanár kérdése, hogy magoltat-e évszámokat, velem nem magoltattak, inkább az általános összefüggésekre hívták fel a figyelmet, vagy hogy például hogyan működött a hitleri propaganda a náci Németországban, ami hasznos tudás lehet, ha Magyarországon élsz.

De most, hogy én válaszoltam írhatnál te is, hogy mik az elképzeléseid, lehet most sikerül meghaladnod "a tananyag szar és az is marad" álláspontot, és valami értékelhetőt is írsz.

2023. jan. 5. 14:58
 103/125 anonim ***** válasza:
0%
Oktatásfejlesztés = Hogyan neveljünk még nagyobb kizsákmányoló kapitalistákat, mint az elődeink.
2023. jan. 5. 16:27
 104/125 anonim ***** válasza:
84%
Hahaha a roma férjem árufeltöltő egy falusi boltban és a 300 nettót megkapja.
2023. jan. 7. 14:39
 105/125 anonim ***** válasza:
71%
Mi a versenyszférában nem tüntikézünk. Nincs meg a pénz akkor itt a felmondás, vagy egyszerűen be sem megyünk dolgozni.
2023. jan. 8. 00:35
 106/125 NTBS ***** válasza:
100%
Nagyon alacsony. És nem csak ez a magyar oktatás baja. Egy tanár.
2023. jan. 13. 15:44
 107/125 anonim ***** válasza:
47%

Aki lusta a kétkezi munkához és főnököt akar játszani, az ment mindig is tanárnak. Az elmúlt bő 60 év hozadéka ez a helyzet.

Ők a hatalommal nem rendelkező értelmiségiek. Jól megutáltatják magukat az ember gyerekével, aztán fel vannak háborodva, hogy később nem köszönnek neki az utcán. Amikor te pedig, jó diák módjára felnőttként előre köszönsz a volt tanárodnak megtapasztalod, hogy még a fejét is elfordítja, nehogy vissza kelljen köszönni. persze, te csak egy melós lettél, nem alacsonyodik le az értelmiség a szintedre.

ám azt mondom én nektek, ha egy egész értelmiségi réteg ugyanezt művelte, akkor kétség sem férhet hozzá, hogy ez mind vissza fog nyalni.

Azzal jönnek, hogy nem azért tanultak évekig, hogy egy gyárban dolgozzanak. Pedig egy gyárban fognak dolgozni, ha több pénzt akarnak, különben pedig az értelmes gyári munkásokat meg szokták becsűlni, kivéve, ha főnöknek képzelik magukat.

Aki pedig szívügyének érzi a tanítást és valóban szereti tanítványait és szívesen tanítja őket, az éhen akkor sem halhatna, ha bére 0 Ft lenne. hiszen a jó tanáraiknak a jó tanítványaik segítenek. Sütit, almát, hamuban sült pogácsát visznek a tanítónak tiszteletük jeléül, A hülyegyerek csirketenyésztő vállalkozó szülei pedig havi 2-3 csirkét is levágnak a pedagógusnak, csak tutira ne buktassa meg hülyegyereküket.

Nem értitek értelmiség?

Próbára vagytok téve. vagy lagalizáljátok a korrupciót vagy éhen dögletek vagy pedig pályát váltatok.

Így ti magatok nyeritek meg a fidesznek a választásokat még 2026 előtt.

Értelmiségiek és ezt nem látják át?

Ámulatba ejt a felszinességetek.

Ássatok mélyebbre, hogy lássátok, amit az már régóta lát, aki a gyárban dolgozik. Ott van a bölcsesség és aki nem megy be a gyárba dolgozni, az sosem érti meg ezt a bölcsességet.

Isten végtelenül igazságos a magyar néppel. Szeretem.

2023. jan. 14. 08:37
 108/125 anonim ***** válasza:
85%

107#

Na itt van az ész, nem a tanácsházán.

2023. jan. 14. 09:33
 109/125 anonim ***** válasza:
100%

#107 - Oh, my sweet, summer child.

Igen, amikor pályaválasztásra kerül a sor, akkor általában az ember több dolgot mérlegel, köztük a megélhetést. A pedagógusi pálya megbecsülése az ország jövője szempontjából a legfontosabb. Ha nincs jó pedagógus, ki fogja átadni a tudást a következő generációknak?

Két probléma van: az egyik, hogy a feje tetejére állt a világ. Sok szülő fel van háborodva, ha a gyerekével kapcsolatban kritikát fogalmaznak meg. Már a bölcsődében is láttam olyat, hogy a szülő felhúzta magát, hogy az ő gyerekének aztán nem kell külön fejlesztés, a gondozó a hülye. Később csak romlik a helyzet. Ez nem így megy: ő a szakember, látja, hogy mi van a gyerekkel. Mindannyiunk érdeke, hogy hallgassunk rá. És a helyzet általános és középiskolában csak romlik. Egyre több idióta szülő van, aki szerint a tanár a hülye. Persze, vannak rossz tanárok, van köztük tényleg jópár hülye is, de felnőtt fejjel pl. teljesen másképp értékelem már a tanáraimat, mint diákként. Értem a szigor okát és célját. Szóval eőször is otthon kéne rendet tenni a fejben, hogy a tanár azt akarja, hogy a gyerek a legjobban tudja az anyagot, és megadni már otthon is a tanárnak a tiszteletet. Ezzel önmagában nagyon nagyot tudnánk előre lépni.

A másik probléma a kontraszelekció. Már most is a szerényebb képességő diákok mennek a pályára, mert a jobbak egyszerűen látják, hogy nem éri meg. Raádásul azok közül, akik végül elvégzik, alig maradnak a pályán, mert egy bölcsészdiploma valójában rohadt vonzó és flexibilis a munkaerőpiacon. Egy tanári diplomával annyi mindent lehet csinálni rohadt jó pénzekért, hogy el sem tudom sorolni.

A baj nagyon nagy. Tegyük fel, hogy egy csettintésre máról holnapra a legvonzóbbá válik a pedagógusi pálya. Tanító szak 4 év, mesterképzés továbbo 2-3 év, összesen 4-7 év. Vagyis azok, akik így most mennének középiskolai tanárnak, legkorábban a 2030/31-es évben kezdenének el tanítani. Az ő diákjaik 2034/35-ben érettségiznek, és 2040 körül lépnek diplomásként a munkaerőpiacra. 18 év! Ennyi idő alatt kezdene el igazán hatása lenni, ha a jövő héttől megindulnának a jó reformok. Látod, hogy mennyire az utolsó utáni pillanatban vagyunk?

A másik: munkaerőpiaci és gazdasági szempontból, bocsánatot kérek, de a gyári munkás egy utolsó rabszolgánál is kevesebb. Egy szabadon csereberélhető, súlytalan eszköz, aki csak egy kéynszerű kiadás, és egy névtelen sor egy excel táblában. Kemény, mi? Emberek ők is, tudom. Családosok, érzelmekkel, saját individuummal. De amíg munkáról van szó, addig csak egy homogén tömeg. Ebből csakis és kizárólag tanulással lehet kiemelkedni.

Nem véletlenül fizetnek jól ám az irodai munkák. A legtöbb "gyári munkások nélkül" duma csak irigykedés (be lehet helyettesíteni földművessel, takarítóval, akárkivel). Egy business analyst kiválasztása és betanítása több milliós befektetés. Egy gyári munkást két óra alatt be lehet tanítani, és termel. Melyiket egyszerűbb csereberélni...? Nem olyan triviális dolog ám elemzéseket írni, modellezni bármilyen vállalat működését.

Száz szónak is egy a vége: csakis és kizárólag a tudás visz előbbre, azt meg tanulással lehet megszerezni. A tanárok megbecsülése meg otthon kezdődik, és igen nagy felelőssége van benne a szülőknek is.

2023. jan. 14. 14:56
 110/125 anonim ***** válasza:
47%

109#

Egy gyermeknek 10-14 éves koráig az anyja mellett lenne a helye. Feje tetejére állt a világ ahogy mondod. Generációkat kukáztunk ki az elmúlt 1-2 évszázadban. Univerzális tudás helyett egy-egy társadalmi szerepre készítjük fel a kölyköket, ez pedig tarthatatlan mert hanyatlásnak, drasztikus visszaegyszerűsödnek néz elébe a fogyasztói civilizáció.

2023. jan. 14. 15:33
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!