Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem hallunk semmit a...

Miért nem hallunk semmit a koronavírusról amióta kitört a háború?

Figyelt kérdés

2023. jan. 1. 10:21
 51/93 anonim ***** válasza:

"Facebook, youtube és társai, ahol megbízható paneltáltos életiskolájába"

Igen tudom, de ők inkább azt mondják, hogy "nyilvánvaló annak, akinek van egy kis esze" :)

2023. jan. 8. 21:42
 52/93 anonim ***** válasza:
100%

De ki mondta ezt neki, hogy ezt fogják a halotti kartonjára írni? Egyáltlaán mi értelme volt közölni vele? Ha növelni akarják a statisztikát, akkor egyszerűen ráírják a kartonjára, miután meghalt, ellene már úgysem tehet. Semmi értelme nem volt közölni vele, mert így csak terjeszteni tudja a nagy összeesküvést. És ebből az egészből mi is a konklúzió? Mi értelme növleni a statisztikát, ki határozott így, és miért?

2023. jan. 8. 21:49
 53/93 anonim ***** válasza:
87%

"én csak azt írtam le amit mástól hallottam"

Nem csak azt, hanem letagadtál egy egész járványt, meg mellé lehülyéztél mindenkit, aki elhiszi.

Egyébként én nem a csávó sztoriját hazudtolom meg, csak a következtetésedet. Egy teória: tegyük fel, hogy a kórházaknak emelt támogatás jár a kezelt covid betegek után, ezért néhány kórházigazgató csal a számokkal, hogy lóvét szerezzen. A te következtetésed ebből? Nyilvánvalóan nincs semmilyen járvány, és csak a birkák hiszik el. Hiszen neked van egy db sztorid, ami ugyan nem igazol semmit a rendszer romlottságán kívül, de neked éppen elég, hogy azt hidd mindent tudsz.

2023. jan. 8. 21:49
 54/93 anonim ***** válasza:

53.

Tudtommal nem írtam sehol sem olyat hogy nincs járvány, úgy látom a gondolkodás mellett a szövegértés se megy igazán... van járvány, a covid is létezik, csak épp a körülötte lévő hiszti világ szinten súlyosabb, mint maga a vírus komolysága, súlyossága....

"De ki mondta ezt neki, hogy ezt fogják a halotti kartonjára írni? Egyáltlaán mi értelme volt közölni vele?"

Beszélgetésekről, eseleg mélyre hatóbb beszélgetésekről hallottál már? Mondjuk mert ha nem is közvetlen kolléga, de azért kolléga volt az orvosa aki ezt mondta neki, meg az is előfordulhat hogy hasonló nézeteket vall mint a háziorvosom, aki elmondta nekem ezt mint barátjának.. idáig nem jutott el a gondolatmenet?

2023. jan. 8. 22:17
 55/93 anonim ***** válasza:

"De ebben mi volt az összeesküvés? Vagy milyen összeesküvésről rántotta le a leplet?"

Hát pl.arról, hogy amióta cvid van, azóta minden más felső légúti betegség eltűnt! Te ezt nem találod furának?! :D

2023. jan. 9. 00:22
 56/93 anonim ***** válasza:

#54, ügyesen reagáltál arra, amibe könnyedén bele lehetett kötni, hiszen valóban nem mondtál olyat, hogy nincs járvány, ezt tényleg rosszul fogalmaztam. Nehéz pontosan megfogalmazni egy-egy járványszkeptikusról, hogy ő pont mennire szkeptikus, így ebbe szinte mindig bele lehet kötni.

Ha viszont a szövegértéssel személyeskedsz, akkor reagálhatnál a lényegre is: abból, hogy van egy háziorvosod, akinek állítólag azt mondta valaki, hogy ha meghal, akkor majd azt hazudják, hogy covidos volt, pedig nem, nem következik, hogy a covid csak hiszti.

Az érvelésed arra a kognitív torzításra alapul, amikor egy turpisság kiderülése után megtagadod az egész narratívát mindenestül. Mondjuk ha a Norbi update termékekről kiderül, hogy nem is fogysz le tőlük, erre te legyintesz, hogy ez bizonyítja, hogy az egést egészséges táplálkozás egy átverés.

Valójában ez csak annyit bizonyít, hogy mindenhol vannak szélhámosok, és nyitott szemmel kell járni. A covid számokat nem szabad kérdés nélkül elhinni, elhinni, ahogyan a szkeptikus sztorikat is szkeptikusan kell kezelni.

Ha annyira büszke vagy a nagy rendszerben gondolkodó képességedre, akkor ne hagyd figyelmen kívül a neked ellentmondó tapasztalatolat sem. Nekem az a benyomásom veled kapcsolatban, hogy a magabiztosságod alapja, hogy a nem téged igazoló sztorikra csak mosolyogva legyintesz, hogy áh, ez csak egy birka, aki mindent elhisz.

2023. jan. 9. 07:18
 57/93 anonim ***** válasza:
52%

"amióta cvid van, azóta minden más felső légúti betegség eltűnt! Te ezt nem találod furának?! :D"

Én személy szerint azt találom furának, hogy mennyire nem igaz, amit mondasz. Az újságok hetekig azon hisztiztek, hogy jajjaj, most egyszerre jön a covid, a sima takony, meg az influenza, és most mi lesz. A kölkeim állandóan betegek, a csoportjuk állandóan félig üres. Múltkor azért lett lemondva egy programunk, mert a család diagnosztizáltan influenzás lett.

Ami felb.sz a viselkedésetekben, hogy most elmondtam a saját tapasztalatomat, ami tökéletesen ellentmond neked, de ahelyett, hogy elgondolkodnál, hogy végső soron lehet, hogy elhamarkodottan ítéltél, inkább legyintesz, hogy hülye birka vagyok, lepontozol és nem válaszolsz a kényesebb pontokra.

2023. jan. 9. 07:23
 58/93 anonim ***** válasza:
29%

A 48-as életében nem járt covid-osztályon. Vannak bérrettegők, akik azért kapják a pénzt, hogy a mimmeghalunk-propagandát terjesszék, ő is közéjük tartozik.

Egyébként én is meg tudom erősíteni a statisztikával való csalást. Egy barátom nagyapja hetekig haldoklott a kórházban, a halála előtt egy nappal volt egy pozitív covid-tesztje. Lehet tippelni, mit írtak a kartonjára.

2023. jan. 9. 08:00
 59/93 anonim ***** válasza:

"Vannak bérrettegők, akik azért kapják a pénzt, hogy a mimmeghalunk-propagandát terjesszék, ő is közéjük tartozik."

Ezt honnan tudod?

2023. jan. 9. 08:28
 60/93 anonim ***** válasza:
Onnan, hogy ez a kamujárvány alatt a fizetett rettegők szokása volt. Mindegyik vagy covid-osztályon dolgozott, vagy valamelyik rokona, barátja mesélt róla.
2023. jan. 9. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!