Akik szerint most drágák az ingatlanok a CSOK miatt azok mégis hogy gondolják a fizetésük hány százalékát kéne lakhatásra költeni?
Tételezzük fel, hogy keresel nettó 270 ezret. (kb. ennyi a medián bér)
Esetleg azt is leírhatjátok, hogy hány személynek kéne ez az ingatlan és mekkora alapterületű lenne.
Én ha magamnak akarnék venni akkor 20-30 nm közöttit néznék, mert egyedülállóként az bőven elég tudna lenni nekem.
Az áramot direkt úgy számoltam, hogy még beleférjen a csökkentett keretbe.
Átlagos felhasználás mellett (bojler, hűtő, tv, pc, mikró, stb) kb ennyi.
A vízre meg számoltam napi 1 m3. Fürdés, mosás, főzés, stb.
Nálunk mindkettő ennek a többszöröse.
“Átlagos felhasználás mellett (bojler, hűtő, tv, pc, mikró, stb) kb ennyi.”
Igen, valoban ennyi… ha 0/24-ben mennek.
“vízre meg számoltam napi 1 m3. Fürdés, mosás, főzés, stb.“
1 m3 = 1000 liter
Zuhanyzás 8 liter viz
Mosas 25-40 liter viz
Fozes 0-5 liter viz
Utobbi kettot pedig nem csinalja mindennap az ember.
Ezert mondtam, hogy szamolj mielott szamokkal vagdalozol ossze-vissza.
Mint írtam vegyünk le nyugodtan 10.000 ft-ot az általam kalkulált áram árából.
De tudod mit legyen egy igénytelen büdös tahó az emberünk és egyáltalán ne is fürödjön, mosson, stb :)
Máris megspóroltunk 17.760 ft-ot.
Így marad hitel törlesztésre. 57.760 ft.
Ebből az összegből nem 5, hanem akár 6,5 millió ft-os hitel is fel tud venni emberünk. Nem is kell majd gondolkodnia a családalapításon, mert ugyebár nem fürdik, így nem akar valószínűleg senki a közelében tartózkodni. :)
De tudod mit ne is rakjon félre egy vasat sem. Ha bármi tönkremegy a háztartásban, akkor így járt. Majd 30 év múlva, amikor a hitel letellik vesz új mobilt, tv-t, stb.
Így lesz 87,760 ft-ja, amit kizárólag a törlesztőrészletre költhet.
Így akár már 10 millió forintot is oda adhat neki a bank.
Tehát ha az emberünk egy igénytelen, büdös tahó, aki máról holnapra él, akkor az általa vásárolható ingatlan ára 12.500.000 ft. :)
No kérem a zöld pipámat! ;) XD
Az egész számolásod hiteltelen miután azt írtad, hogy 1 ember napi 1000 liter vizet használ el, "ti" pedig ennek a többszörösét fogyasztjátok. Látszik, hogy soha nem fizettél rezsit, nem voltak ilyen feladataid, feltételezhetően a szüleiddel élsz.
Ez persze nem baj, de így ne okoskodj bele olyan dolgokba amikhez egyáltalán nem értesz.
Szervusz
Outsider. Necces ez a számolás, nem jó, hazudsz és hangulatot akarsz kelteni 😃. Ezt csak az veszi be, aki nem vezet háztartást.
5 tagú család vagyunk, 5,nem egy ember!
11-12e villany.
22-24e közös ktsg, amiben benne van a szemét és a víz, óra szerint.
25-30e a fűtés. Téli viszonylatban, nyáron 9e.
A mobilról és a kábel tv-ről le lehet mondani, ha lakásra gyűjtesz, le is kell. Ezért nem is veszem a számításba. Amúgy 80m2-es a lakásunk.
Tehát a meztelen rezsi, mondjuk 66 ezer forint, nekünk, 5 embernek😂.
Aki fizet rezsit, fenntart egy háztartást, az tudja, hogy lózungokkal dobálózol.
11#
Sajnos én is ilyen vagyok. "nagyon betalált az írásod" És még sokan így vagyunk
Eljutottunk oda idén a családdal hogy idén karácsonykor senki nem vesz ajándékot a családtagjainak, ezt megbeszéltük előre :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!