Miért akkora baj a magas infláció?
Fideszes vagy, tehát teljesen felesleges veled vitatkozni, úgyis eldöntötted már, hogy mi a válasz a primitív kérdésedre.
KSH-s hazug inflációs statisztikákat veszel alapul és szerinted 32%-os összinfláció volt 2010 és 2020 között, ebben a véleményedben megingathatatlan vagy. Mi a francnak teszel fel itt kérdést? Fidelitas házi feladat?
Ha nem kamu a kérdés:
Az emberek kb. 1%-a tud olyan multis vezetői pozíciót elcsípni, ahol autót és üzemanyagkártyát raknak alá. Emellett a többi termék inflációja téged is érint, mert ezeknek a 12%-os emeléseknek semmi köze a valós áremelkedéshez. Csak az élelmiszerek ára 100%-ot emelkedett egy év alatt. A hitel ha fix, az nyilván nem érint, így szerencsés vagy, hogy a benzin mellett ez sem érint. Nyilván így még az infláció ellenére is jó színvonalon tudsz élni, a fidesznek meg a fő szavazóbázisa az elhülyített jobbágyok mellett a mindenkit lenéző, nagyképű, egykulcsos adóval és ingyen lakáshitelekkel megtámogatott felső-középosztály. Mi a valódi kérdésed? Mert ez eddig inkább csak provokáció.
Meg tudod, van, aki jól él, de mégsem akar olyan országban élni, ahol ha kimegy az utcára, csupa alkoholista, csöves, proli, kisebbségi ember jön vele szembe, és kb. 5 percenként akarják cigivel meg pénzzel lehúzni, vagy ha autóval jár, nem akar a büntetőfékező 25 éves német fosprémiummal járó tesztoszterin-huszárokkal harcolni.
„Neked. De az embereknek nincs + bevételi pénzáramuk, nem kaptak fizetésemelést, vagy ha kaptak, akkor az infláció mértéke alatt. Szóval szerintem lépjünk túl azon, hogy veled mi újság.”
Rendben, viszont úgy gondolom, hogy az elkövetkezendő években fognak kapni emelést, és visszaállunk a kb. 2 évvel ezelőtti bérszínvonalra.
„ De beszélhetnénk akár a nyugdíjasokról is. Nekik is infláció felett volt emelésük az elmúlt 10 évben, de közel sem olyan mértékben, mint a versenyszféra bérszintjének. Szerintem őket is érzékenyen érintheti ez.”
Viszont a nyugdíjasok az utóbbi inflációs időszakban ha összegzed az emeléseiket 40% körüli, ami már azért elég korrekt.
Köszönöm a korrekt válaszod, elfogadom az érveidet. Én nem azt állítottam, hogy ez az infláció mindenkinek jó, hanem rá akartam világítani, hogy van egy pozitív hozadéka is, hogy a hiteltörlesztők gyorsabban értéktelenednek el.
„Fideszes vagy, tehát teljesen felesleges veled vitatkozni, úgyis eldöntötted már, hogy mi a válasz a primitív kérdésedre.”
Akkor meg mi a fаsznak vitázol?
„KSH-s hazug inflációs statisztikákat veszel alapul és szerinted 32%-os összinfláció volt 2010 és 2020 között, ebben a véleményedben megingathatatlan vagy.”
Vásárlócsapat infláció kalkultárában néztem. Miért, szerinted mennyi volt az összinfláció?
„Csak az élelmiszerek ára 100%-ot emelkedett egy év alatt.”
Ez nem igaz, 50% alatti. Attól még, hogy van olyan, aminek a duplájára növekedett nem lesz az összesre igaz.
„a fidesznek meg a fő szavazóbázisa az elhülyített jobbágyok mellett a mindenkit lenéző, nagyképű, egykulcsos adóval és ingyen lakáshitelekkel megtámogatott felső-középosztály.”
Itt te vagy az, aki lenéző módon viselkedik.
„Meg tudod, van, aki jól él, de mégsem akar olyan országban élni, ahol ha kimegy az utcára, csupa alkoholista, csöves, proli, kisebbségi ember jön vele szembe, és kb. 5 percenként akarják cigivel meg pénzzel lehúzni”
Melyik országról beszélsz? Én itt nem tapasztaltam ilyet.
„vagy ha autóval jár, nem akar a büntetőfékező 25 éves német fosprémiummal járó tesztoszterin-huszárokkal harcolni.”
Látszik, hogy voltak ilyen sérelmeid, és azóta sem tetted túl magad rajta. Még kopaszok és kigyúrtak is voltak, mi? :D
Persze, bocsi, a zongorahúr meg a tengeralattjáró ára csökkent, így nem is vészes az infláció...
Aki felül a fidesz hazugságainak, az egy primitív proli, az európai társadalom legalja, ezzel a kioktató stílussal csak nevetségesebbé teszed magad.
Na mehetsz a templomba bégetni, birka.
Miért kellene örülni annak, hogy a hiteleseknek a mások adójából kapott ingyenpénzüket a mások által is viselt infláció miatt reálértéken nézve gyakorlatilag nem kell teljes mértékben visszafizetniük?
Én speciel rohadtul nem akarom a hülye magyar paraszt állandó plazmatévés, házcsinosítgatós, újautós magamutogatásait finanszírozni. Ezért nem jut sehova az ország, mert a magyar nem tud kinőni ebből a kádári, állandó állami segítségre vágyó, nagyra nőtt gyerek mentalitásából.
"Persze, bocsi, a zongorahúr meg a tengeralattjáró ára csökkent, így nem is vészes az infláció..."
Ismét kérdezem: mennyi a valós infláció szerinted? Ha a 32% kamu.
"Aki felül a fidesz hazugságainak"
Miféle hazugság konkrétan?
"az egy primitív proli, az európai társadalom legalja, ezzel a kioktató stílussal csak nevetségesebbé teszed magad."
Nem volt kioktatás a célom, de örülök, ha te úgy érezted, hogy ki lettél oktatva. :)
"Na mehetsz a templomba bégetni, birka."
Ember, most jövök a templomból! :D
"Miért kellene örülni annak, hogy a hiteleseknek a mások adójából kapott ingyen pénzüket a mások által is viselt infláció miatt reálértéken nézve gyakorlatilag nem kell teljes mértékben visszafizetniük?"
A hiteleseknek kell örülnie ennek.
"Ezért nem jut sehova az ország, mert a magyar nem tud kinőni ebből a kádári, állandó állami segítségre vágyó, nagyra nőtt gyerek mentalitásából."
Hát hogyan tudna előrébb jutni ez az ország, áruld már el! Hogyan kellene házat vennie az embernek, ha nem hitelből?
Egy 2010-ben 10 millióba kerülő lakás 2020-ban 50 millióba került.
A kenyeret meg egyéb alapvető élelmiszereket nem keresem ki, de kb. 3-5-szörös szorzó van ott is.
Meg minden másnál is.
Ha megeszed a KSH hazugságait, akkor egy végtelenül primitív, tájékozatlan képmződmény vagy.
#26-#27
"Nem mindenkinek emelkedik a fizetése. Kb az ország 90%-anak. Fogyatékos..."
Mármint mikor? 2010 és 2020 között? :)
"Egy 2010-ben 10 millióba kerülő lakás 2020-ban 50 millióba került."
Akkor 2010-ben ha valaki felvett egy 10 milliós lakáshitelt 10 évre, és a kamatokkal együtt vissza kellett fizetnie 15 milliót, az azt jelenti, hogy 15 millióért vett egy 50 millás házat. Király! :)
"A kenyeret meg egyéb alapvető élelmiszereket nem keresem ki, de kb. 3-5-szörös szorzó van ott is.
Meg minden másnál is."
Hát pedig keresd már ki! Mondjál már olyan élelmiszereket, amiknek az ára a 3x-osára nőtt 2010 és 2020 között! 2010-es és 2020-as árral!
"Ha megeszed a KSH hazugságait, akkor egy végtelenül primitív, tájékozatlan képmződmény vagy."
A KSH valószínűleg közelebb áll a valósághoz, mint a 3-5x-ös hazugságaid.
Persze. A KSH meg a valóság...
Na itt van, nincs időm sokat foglalkozni vele, nem tudom, milyen irányultságú ez a növekedes.hu, de az adataik ráadásul pont a KSH-tól származnak. Én itt csupa 100-200-300%-os emelkedést látok.
A kérdés meg úgy szól, hogy mi a baj a magas inflációval, nem úgy, hogy mi a baja a magas inflációval azoknak, akik már 2010-ben évek óta munkaképes korúak voltak, és egy lakáshitelhez szükséges önerővel rendelkeztek.
Én pl. 10.-es voltam a középiskolában, így engem zavar, hogy azóta 5-szörösére nyomták fel a lakásárakat, mert most már annyira elszakadtak a fizetésektől, hogy esélytelen egy önerőt is összerakni, pedig a magyar átlagfizetés kicsivel több mint dupláját keresem.
"Persze. A KSH meg a valóság..."
Erre belinkelsz egy forrást, ami a KSH adatait közli. :D
Miért küldesz egy olyan forrást, amit te magadnak is hiteltelennek minősítesz?
Miért nem mondod emlékezetből? Mondd hát el, te hogy emlékszel, mennyibe került X és Y termék amikor 10-ikes voltál.
"Na itt van, nincs időm sokat foglalkozni vele, nem tudom, milyen irányultságú ez a növekedes.hu, de az adataik ráadásul pont a KSH-tól származnak. Én itt csupa 100-200-300%-os emelkedést látok."
Ilyen az öngól. Tudsz olvasni? A 100-200-300%-os emelkedések 2000-2020 közöttre vonatkoznak. Mi meg 2010 utánról beszélgetünk.
De a forrásodban ott a 2010-es ár is. Utána lehet számolni az emelkedésnek, nézzünk párat, amik 2010 és 2020 között a legjobban emelkedtek!
Marhahús: 1.440 -> 2.260 (+57%)
Párizsi, felvágott: 1.030 -> 1.900 (+84%)
Pontyszelet, vagy filé: 964 -> 2.200 (+128%)
Kenyér: 244 -> 356 (+46%)
Burgonya: 140 -> 255 (+82%)
Ezek közül egy van, ami több, mint a duplájára emelkedett. A kenyér kevesebb, mint a másfélszeresére.
"Én pl. 10.-es voltam a középiskolában, így engem zavar, hogy azóta 5-szörösére nyomták fel a lakásárakat, mert most már annyira elszakadtak a fizetésektől, hogy esélytelen egy önerőt is összerakni, pedig a magyar átlagfizetés kicsivel több mint dupláját keresem."
Amúgy ezek az 5x-ösére felnyomott lakásárak annyira valósak, mint az élelmiszerek 3-5x-ösére emelkedése. :D
Hát gyerekek itt tényleg nincs miről beszélni. A Fidesznyik kérdező eldöntötte, hogy az infláció ami egy rossz dolog az valójában jó dolog és innentől bárki bármit mond az idiótája akkor is jó dolognak fogja tartani azt ami egyértelműen rossz.
Hiszen ő megmagyarázza, hogy az ingatanok sem lettek drágábbak, az élelmiszerek sem, és minden remek. Az ilyennel nem lehet mint csinálni, egyetlen dolgot tudunk tenni, elfogadjuk, hogy valaki szellemileg sérült, és megveregetjük a vállt, hogy igazad van hülye gyerek. Hagy örüljön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!