Miért akkora baj a magas infláció?
Hol dolgozol?
Az én fizetésem alig emelkedett.
Nem harcol. Kirakat. De páran elégedetlenek, és ezt az elégedetlenséget át kell csatornázniuk.
Csodálom, hogy ennyi ésszel alkalmaznak téged valahol, kérdező...
Azért, mert te olyan helyen dolgozol, hogy a munkahelyed képes rá és akarja is, hogy a reálbéred megmaradjon, ugyanez a legtöbb helyen nincs meg... Nyilván ha nem emelték volna a fizetésedet, akkor te is nagyokat néznél, hogy mondjuk a kenyér már kétszer annyiba kerül, mint 1 éve, és ez sok más termékről is elmondható.
🤦
Neked tényleg annyi a világod, hogy te és a te fizetésed? Se anyád, se apád, se egyetlen ember a környezetedben, aki nem ilyen szerencsés? Amúgy, míg végig nem olvastam a válaszokat, már megfogalmazódott bennem a vélemény, aztán a 6-os le is írta.
Amit fizetségként kapsz az is pénz, ami a tartozásod az is pénz. Ha a tartozásod értéke romlik (ami ismétlem: szintén pénz) az éppenséggel jó.
A hitel mivel fix törlesztős változatlan marad, de a fizetséged az folyamatosan emelkedik.
Ha még most nincs is meg sok helyen, majd meglesz. A nyugdíjak bérek folyamatosan emelkedtek, általában jobban, mint az infláció. Az utóbbi egy évben nem, de véleményem szerint 1-2 éven belül utolérjük magunkat.
Bírom amúgy, hogy mindenki arról dumál, hogy a fizetés nem emelkedik eléggé. A másik oldaláról, amire rávilágítani próbálok meg senki: a törlesztőd sem emelkedik semmivel.
Persze,annak nem emelkedik, aki végig fix kamatozású hitelt vett fel. De hidd el, hogy még a devizahitelesek kabaréja után is van olyan, aki nem érti, hogy miért fontos megfelelően kiválasztani egy hitelkonstrukciót. Épp a napokban mesélte egy kollégám, hogy a gyereke hogy megszívta, hogy csak két évig volt fix kamatozású, pont mióta elszállt mindennek az ára, elkezdett emelkedni a törlesztő is. Lesz olyan gáz, mint a devizaadósoknak volt. Mondjuk nem is értem, aki hosszú lejáratú kölcsönt törleszt,az mit gondol, 15-35 év alatt nem lesz komoly változás?
Egyébként én is pont néztem, hogy mennyi van még hátra az enyémből, mellette meg ott az egyenlegem, majdnem egyforma. Aztán töprengtem, hogy lehet végtörleszteni kéne, aztán megszabadulnék tőle. De végül úgy döntöttem, hogy jobb ha van tartalékom.
"Bírom amúgy, hogy mindenki arról dumál, hogy a fizetés nem emelkedik eléggé. A másik oldaláról, amire rávilágítani próbálok meg senki: a törlesztőd sem emelkedik semmivel."
Te kevered a szezont a fazonnal. Te fizetésemelést kaptál, ami egy + bevételi pénzáram. Az, hogy a törlesztőt nem emelkedik, attól még nem lesz sem + bevételi pénzáramod, sem kevesebb kiadási pénzáramot. Az, hogy néhány embernek nem emelkedik a törlesztője, az nem segítség. Enyhe vígasz maximum.
Próbálj kiindulni abból, hogy a legtöbb ember nem kapott infláció követő béremelést. Ez a valóság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!