Mit nem lehet azon érteni, hogy a gazdaságnak nen jó az erős forint?
Így a versenyképességünket növeljük, ezáltal több adóbevételhez jut a kormány.
Így növekszik a GDP, a gazdaság.
Hasonlóan, mint infláció esetén.
Tulajdonképpen ez a záloga annak, hogy előre menjünk és ne hátra. Azért itt elég komoly összefüggések vannak, így nem kellene mindenben a rosszat látni és a kormányt hibáztatni.
„tapasztalom, hogy a kormány októberben az oroszoktól 20szoros áron vette a gázt, majd rezsicsökkentett áron az adófizetők pénzéből fizette ki”
Tapasztalod? Te átlagfogyasztásig továbbra is a rezsicsökkentett árat fizeted. A mi vételi árunk az EU-s átlagot nem sokkal haladja meg, de a lakosság a legolcsóbban kapja.
Ha 20x-os árat kellene fizetned érte, akkor te nyígnál a leghangosabban. Az energiaárak az egekbe szöktek, de neked továbbra sem kerül többe, ha az átlagfogyasztást nem haladod meg, mégis picsogsz. Áruld már el mit kellene tennie szerinted a kormánynak egy ilyen helyzetben, úgy hogy teljesen elégedett legyél?
A cikked meg közönséges uszítás:
„Számításunk szerint a magyar állam az év első tíz havában csak a gázáron keresztül legalább 1779 milliárd forinttal segítette Putyin Ukrajna elleni agresszióját.”
Azt se hallgassák már el, hogy pl.: Németország mennyivel támogatta az oroszokat.
„De látom efelett elég könnyen elsiklottál, csak kiemeltél egy szerinted tévedést amit sehol nem írtam le”
Tévedésekkel és kérdésekkel tele a padlás amiket te írtál, de mindig elsiklasz felettük. :D
A 4/5-re még mindig nagyon kíváncsi vagyok, hogy mikor volt, a többit már nem is említem.
„egyébként az oroszokkal kötött szerződés miatt, háromszoros áron vesszük jelenleg a világpiaci ár helyett,”
Az oroszokkal kötött szerződés miatt meg az év első felében fordítva volt, akkor mi vettük a piaci ár töredékéért. Most (legalábbis október környékén) ez számunkra kedvezőtlen irányba fordult, de le fog csökkenni itt is.
„konkrétan leírták, hogy itt mennyire jól csinálja a kormány a dolgokat”
Hol írtunk ilyet konkrétan?
„és ez a gazdaság az elmúlt tíz évben erősödött”
Így van, erősödött. Lehet, hogy tudott volna jobban is erősödni, biztos lehetett volna jobban is csinálni, mint ahogyan a Fidesz csinálta, de attól még tény, hogy a tíz évvel ezelőtthöz képest kedvezőbb a gazdaságunk.
„De ezaz hogy csak jobban lehetett volna csinálni”
Az elmúlt 12 évben a térségünkben a magyar gazdasági növekedés átlagos volt. Ez már kizárja, hogy csak jobban lehetett volna csinálni. De vehetjük példának az MSZP-t, akik garantáltan rosszabbul csinálták, hisz az ő kormányzásuk idején messze a leggyengébben teljesítettünk.
„az nekem nem kedvezőbb gazdaság, hogy valamivel jobb lett minden, és az is kb csak papíron, mert nekem küldheted a rohadt kimutatásokat, az átlag dolgozó ember semmi javulást nem vagy csak minimálisat tapasztalt tíz év alatt”
Jelentős javulás volt. Ezt nem csak a szerinted semmit nem érő statisztikák mondják. Nyugodtan vissza lehet keresni akciós újságokat, és arányosítani az évenkénti minimálbérhez. Vagy akár átlagbérhez, mediánbérhez, azért mondtam a minimálbért, mert annak az értéke nem statisztikai alapú.
Legkézenfekvőbb dolog az üzemanyagára.
2010-ben a 95-ös Euro benzin 320 Ft, 2020-ban 400 Ft. A minimálbér meg ugyanennyi idő alatt nettó 60.000-ről nettó 107.000-re nőtt. Az egyik esetben 187,5 liter tudna tankolni egy minimálbérest, a másik esetben 267,5 litert. Másfélszer annyit. Ez is kamu szerinted?
„amúgy a 4/5öd amin annyira pattogtok az a covidos különleges jogkör, és oké nem valódi 4/5öd de durván annak felelt meg mivel gyakorlatilag az összes döntést átvitték, volt amit egyetlen éjszaka leforgása alatt, és az alkotmány módosítás volt konkrétan, szóval visszaélt a kormány a hatalmával de hát ez nem újdonság”
Nincsenek 4/5-ös többséghez köthető törvénymódosítások. De még ha lenne, sem lehetne végez vinni egyetlen éjszaka leforgása alatt. Ez a rendeleti kormányzásnak volt köszönhető.
Alkotmánymódosítás meg konkrétan 2/3-os többséggel is lehetséges.
„A rezsire meg annyit, hogy én biztos nem pattognék mert nekem baromi alacsony a fogasztásom, konkrétan múlt évből még túlfizetésem is van, szóval egy ideje nem fizetek gáz számlát, így ha a valódi piaci árat is kéne fizetnem mindenből is kitudnám fizetni”
Hónapok óta hisztériázol itt a gyakorin a kétszeresére nőtt élelmiszerárakon, 1 hónapja még azt írtad, hogy te és a környezeted mennyire nehezen viseli az utóbbi évet, erre most előadod, hogy a hússzoros rezsiár nem is érdekelne? :)
"2010-ben a 95-ös Euro benzin 320 Ft, 2020-ban 400 Ft. A minimálbér meg ugyanennyi idő alatt nettó 60.000-ről nettó 107.000-re nőtt. Az egyik esetben 187,5 liter tudna tankolni egy minimálbérest, a másik esetben 267,5 litert. Másfélszer annyit. Ez is kamu szerinted?"
Amit szamolsz, az a kamu. Jelenleg nem 400 hanem 650 ft egy lityo benzin.
Ertem en, hogy te a 8 eves konjunktura vegen levo benzinarral szamolsz, de miert hasonlitod egy valsag vegi arat egy konjunktura vegi arral?
Ha valsagbeli 650-nel szamolsz, akkor mindjart kijon az, hogy a minimalberbol osszesen 165 liter jon ki ma, ami joval rosszabb, mint a Gyurcsany idoszakbeli 188 liter.
Amit szamolsz, az a kamu. Jelenleg nem 400 hanem 650 ft egy lityo benzin."
Nem tudsz olvasni?
Segítek: "2020-ban 400 Ft"
Tehát hol is a kamu?
"Ertem en, hogy te a 8 eves konjunktura vegen levo benzinarral szamolsz, de miert hasonlitod egy valsag vegi arat egy konjunktura vegi arral?"
Azért, mert akinek a kommentjére reagáltam az beszélt a covid meg háború előtti 10 évről.
De akkor nézzük a válság előtti időszakot.
2006, válság a kanyarban nincs, folyamatosan konjunktúra, benya 280 Ft minimálbér 54.000 Ft. Ebből 192 liter jött ki, nem sokkal jobb, mint 2010-ben.
“Ha valsagbeli 650-nel szamolsz, akkor mindjart kijon az, hogy a minimalberbol osszesen 165 liter jon ki ma, ami joval rosszabb, mint a Gyurcsany idoszakbeli 188 liter.”
Na ez a kamu. Hogyan jött ki 165 liter? Mutasd már a számítást!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!