Mit nem lehet azon érteni, hogy a gazdaságnak nen jó az
erős forint?
Figyelt kérdés
Így a versenyképességünket növeljük, ezáltal több adóbevételhez jut a kormány.
Így növekszik a GDP, a gazdaság.
Hasonlóan, mint infláció esetén.
Tulajdonképpen ez a záloga annak, hogy előre menjünk és ne hátra. Azért itt elég komoly összefüggések vannak, így nem kellene mindenben a rosszat látni és a kormányt hibáztatni.
#20 Mi az hogy nincs nálunk érdemi gazdasági fejlesztés?
Akkor mi a tököm az hogy évek óta magasabb a gazdasági növekedés nálunk, mint az eu átlaga?
2022. dec. 22. 12:10
22/67 anonim válasza:
21es az hogy Uniós közpénzekből Mészáros Lőrinc csinál befektetéseket amik a vagyonát növelik, és ezzel a gazdasági mutatót feljebb húzzák, azt nem nevezném érdemi gazdasági fejlesztésnek :).
2022. dec. 22. 12:18
23/67 anonim válasza:
Én a gazdaságról egy szót nem szóltam, életszínvonalról beszéltünk.
2022. dec. 22. 12:24
24/67 anonim válasza:
Nem is neked kell annak nevezni. Az Eurostat nevezi annak. :)
2022. dec. 22. 12:29
25/67 anonim válasza:
24es ha nem tudsz mondatot értelmezni miért válaszolsz nekem :) ? Egy korrupt országban nagyon könnyen feljebb lehet vinni a gazdasági mutatókat látszat intézkedésekkel, csak egy példát mondok, van egy cég ami olcsón állít elő terméket rabszolga munkával, és az adott ország lakosságának baromi drágán adja így rengeteg bevétele lesz, a gazdasági mutatókat növeli de hosszútávon nem erősíti az adott ország gazdaságát.
2022. dec. 22. 12:45
26/67 anonim válasza:
Ja és Slusszpoén, hogy te konkrétan azt írtad hogy az én 22es válaszomat tehát hogy Mészáros uniós közpénzből történő befektetéseit, amik a vagyonát növelik, az Eurostat érdemi gazdasági intézkedésnek nevezi xdd, mármint én tudom, hogy te nem erre akartál utalni, csak olyan hülyén fogalmaztad meg a mondatodat, hogy gyakorlatilag ezt írtad le.
2022. dec. 22. 12:54
27/67 anonim válasza:
Oké. :) Akkor szeretném hallani azokat a Mészáros cégeket itt Magyarországon, amik olcsón állítanak elő terméket rabszolgamunkával és az ország lakosságának baromi drágán adja.
Valamint valami matematikai számítást arra, hogy Mészáros hogyan húzta feljebb az ország gazdaságát. Ugyanis az ő 12 év alatt felhalmozott vagyona valahogy túl kevésnek tűnik az ország GDP-jéhez képest. :)
2022. dec. 22. 12:58
28/67 anonim válasza:
És nagy dicsőség, ha a szar bérek miatt idetelepülnek a multik? Jó érzés ha az ország egy Németország csicskája és amiatt van versenyelőnye, ami amúgy érdemben szart se ér?
2022. dec. 22. 14:21
29/67 anonim válasza:
Zseniális ahogy a fideszesek azt is meg fogják magyarázni hogy az 500 ft-os euró valójában nagyon jó a gazdaságnak miközben egy paradicsomkonzervre nem telik majd nekik a boltban.
2022. dec. 22. 14:23
30/67 anonim válasza:
27es mondatértelmezés nem megy, azt írtam hogy mondok egy példát arra, hogy egy korrupt országban hogy lehet olyan látszatintézkedést csinálni, ami feljebb tudja húzni az ország gazdasági mutatóját, érdemi fejlődés nélkül. Egyébként majd hozok neked példákat az általad felsorolt dolgokra azonnal, amint te hozol kimutatást arról, hogy a jelenlegi kormány centre pontosan hogyan számol el minden pénzzel ami az utóbbi 12 évben befolyt hozzájuk :).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!