Mit nem lehet azon érteni, hogy a gazdaságnak nen jó az erős forint?
Így a versenyképességünket növeljük, ezáltal több adóbevételhez jut a kormány.
Így növekszik a GDP, a gazdaság.
Hasonlóan, mint infláció esetén.
Tulajdonképpen ez a záloga annak, hogy előre menjünk és ne hátra. Azért itt elég komoly összefüggések vannak, így nem kellene mindenben a rosszat látni és a kormányt hibáztatni.
„Utolsó oké ha szerinted ez a korrekt gazdasági életszínvonal növekedés akkor nincs több kérdésem”
Kérdéseim nekem voltak:
- Mit jelent az, hogy látszat gazdasági növekedés?
- Mitől lesz egy gazdasági növekedés valós, és mitől látszat?
- Hogy manipulálja Mészáros a GDP-t?
- Egy német összeszerelő üzemről miért állítod, hogy nem hoz gazdasági növekedést?
„az meg megint a logikai bukfenc, és nincs összefüggés aközött hogy én azt írtam, hogy van egy Német összeszerelő üzem, ami nem növeli a gazdaságot, és hogy állításod szerint a külföldi befektetők kedve megcsappant.”
A logakai bukfenc ott van, hogy szerinted a külföldi multik nem növelik a gazdaságot, de egy másik kérdés alatt meg azon problémáztál, hogy a külföldi befektetők bizalmatlansága nő.
Ha szerinted a külföldi multik nem növelik a gazdaságot, akkor miért problémázol azon, ha nem jönnek ide, hisz eleve úgysem növeleik a gazdaság? <- Itt a logikai bukfenc a te gondolatmenetedben.
„állításod szerint a külföldi befektetők kedve megcsappant.”
„a külföldi befektetők kedve állításod szerint most csappant meg”
Ismét a szövegértelmezés. :D Én nem állítottam, hogy így van. Te állítottad, te problémáztál rajta.
„nemtudom miből gondolod azt hogy én ilyet feltételeztem”
Ezt írtad egy másik kérdés alatt:
„Leírtam a dolgokat ha szerinted ezek közül semmi nem valós akkor gondolom a Sargentini jelentés, az évek óta tartó forint inflálódás, A KÜLFÖLDI BEFEKTETŐK BIZALMATLANSÁGA, az EUs pénzmegvonás, az hogy Magyarország évek óta vezeti az OLAF korrupciós listáját…”
Hát ebből. :)
"A benzint illetően: 2010-ben 330 körül volt a 95-ös olómmentes, ma 640.
2010-ben a nettó medián 100 ezer körül volt, most 285 ezer körül. Melyik évben telt több 95-ös benzinre?"
Ezt már többször olvastam itt. Azt nem kellene hozzávenni, hogy ha levonjuk a lakhatást (albérlet+rezsi, ill. házhitel+rezsi), akkor is több marad-e ma benzinre, mint 12 évvel ezelőtt? Mert oké, hogy nettóval számolunk, de azért abból még lejönnek ezek a költségek is, mielőtt benzinre tudnánk elkölteni a fizut.
"Ezt már többször olvastam itt. Azt nem kellene hozzávenni, hogy ha levonjuk a lakhatást (albérlet+rezsi, ill. házhitel+rezsi), akkor is több marad-e ma benzinre, mint 12 évvel ezelőtt? Mert oké, hogy nettóval számolunk, de azért abból még lejönnek ezek a költségek is, mielőtt benzinre tudnánk elkölteni a fizut."
2010 és 2022 között a mediánbér 185%-kal, a lakásárak 169%-kal, a lakásbérleti díjak 59%-kal nőttek. A lakásbérleti díj valószínűleg jelenleg több, mert a kimutatás Q2-re vonatkozik, a rezsicsökkentésen meg Q2 után módosítottak, de valószínűleg 100% alatt van még így is.
„Milyen logikai bukfenc lenne ?”
Az a logikai bukfenc, hogy egyik alkalommal még problémáztál azon, hogy (szerinted) kevés külföldi befektető jön ide, másik alkalommal meg már a külföldi befektetők megléte a probléma, merthogy ők (szerinted) nem járulnak hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez.
“A külföldi befektetők nem növelik a gazdaságot”
Már miért ne növelnék?
“de az már eléggé árulkodó, hogy ő nekik is megcsappant a lelkesedése a gyengülő forint miatt”
Még azzal sem vagy tisztában, hogy a gyengülő forint éppenséggel pozitív a külföldi befektetők számára.
“…ez arra utal, hogy a gazdaság szr, és a külföldi befektetők sem akarnak már ide jönni”
Nem figyeltél eléggé a korábbi beszélgetésünkben, fiam. A külföldi befektetők lelkesedése nem csappant meg. Írtam ott is forrást, de írok itt is, hogy a régiónkban Magyarországon a legmagasabb a külföldi befektetések mértéke.
“ de mi köze van ahhoz hogy ettől nő e a gazdaság vagy nem xddd”
Én kérdeztem tőled, hogy szerinted a külföldi multik miért nem hoznak valós gazdasági növekedést?
“nekem van logikai bukfenc”
Igen, neked van. :DDD
“Mellesleg miért nem hoz hosszútávon gazdasági növekedést egy külföldi cég ? Talán mert olyan adókedvezményt kapnak, úgy hogy mellette szrért hugyért dolgoztatják az embereket xd”
A külföldi cégeknél sem rosszabb a fizetés, mint általában a magyar közszférában, vagy a magyar cégeknél, sőt. Egy külföldi multi nagyobb fizetést tud adni, mint egy kis magyar cég. Akkor ilyen alapon a logikád szerint a magyar cégek még kevésbé hoznak gazdasági növekedést. :)
“Érted egy külföldi multi adókedvezménnyel olcsón dolgoztat itt embereket, minimálisat leadózik és a bevétele hatalmas része nála marad”
Minimális a különbség, amennyivel kevesebbet adózik egy külföldi multi, mint egy magyar.
A bevétel hatalmas része a tulajdonosnál marad, és a tulajdonos ha úgy látja, hogy a magyar telephely kellően nyereséges, visszaforgatja oda a pénzt, növeli, új munkahelyeket hoz létre.
“többet adózik, kevesebb bevétele is van mint egy külföldi multinak, ezzel előnytelen helyzetbe kerülnek a hazai cégek, úgy hogy ők többet fizetnek, nemtudnak úgy fejlődni, míg a külföldi multi kevesebbet és sokkal több marad neki”
Áruld már el, hogy a Mercedes, Audi, Suzuki, Bosch, ZF mely magyar cégeket hozta előnytelen helyzetbe? Csak mert ezeknek nincs magyar konkurenciája. Sőt, sok magyar cégnek adnak munkát. Én egy külföldi forgácsolócégnél dolgozom, egy magyar szervízes cég jár hozzánk karbantartani, a munkaruháinkat is egy magyar cég biztosítja, az egyedi gyártóeszközeiket is egy magyar cég gyártja.
“és ezáltal a gazdaság sínyli meg, ha nem látod az összefüggést hát xdd oké ügyes gyerek vagy mit ne mondjak.”
Hát akkor én arra mit mondja, hogy ha nem látod az összefüggést, hogy a külföldi multikkal kb. 1 millióval több magyar munkahely van, és a GDP-nk kb 40%-kal nőtt. Ja de ez szerinted “látszat növekedés”, csak még mindig nem derült ki, hogy miért. Amit eddig írtál abból max azt a következtetést lehetne levonni, hogy ha nem lennének a külföldi multik helyette talán nem 40%, hanem 45% lenne ez a növekedés, de 1.: az a 40% attól még valós növekedés, 2.: nincsenek olyan magyar multik amik helyettesíteni tudnák. És mit kellene tennie szerinted a magyar kormánynak? Ne engedjen be külföldi multikat? Helyette mesterségesen próbáljon magyar cégeket pénzzel tömni, miközben már a Mészáros is a patás ördögötök? :D
Ha szerinted a külföldi cégek jelenlétét a magyar gazdaság sínyli meg vegyél egy pillantást Észak-Koreára, vagy a 60-as évek Kínájára. Ott nincsenek külföldi cégek, ugye milyen jó a gazdaságuk? :D
“Csak úgy Magyarország harmada van nála, és közel egymillió embernek biztosít áram és gáz ellátást, de igazad van véletlenül sem fontos piaci szereplője az országnak, és a gazdaságnak, áh miért is lenne.”
Az idő nem segített rajtad, ugyanúgy szalmabábozásba meneküls, ha szorul a hurok. :) Soha nem állítottam, hogy ne lenne fontos szereplője az országnak és a gazdaságnak. Én indoklástkértem, hogy Mészárosnak miféle látszatbefektetései vannak, amikkel manipulálja a GDP-t.
“de igazad van ők semmit nem járulnak hozzá az ország gazdaságához, aha mesélj még :)”
Itt is a szokásos hazudozás, ilyet sem állítottam soha. :)
“És akkor ő még egy Fidesz érdekeltségű ember a top listán a leggazdagabb emberek között, nézd meg a többit, jaja hát egy csomó baromi gazdag ember fideszes, különféle cégek tulajdonosai akik összesen milliókat látnak el szolgáltatásokkal és termékekkel”
Na, milliókat látnak el szolgáltatásokkal és termékekkel, az már valami! :) Voltaképpen mi a problémád velük, miért mondod ezekre is, hogy látszatgazdaság?
Itt vannak a külföldi multik, ők szerinted látszatgazdaság, aztán itt vannak a magyar tőkések a cégeikkel, amik a multik szöges ellentéteid, de neked ők sem tetsztenek, mert ők is csak látszatgazdaság? Akkor voltaképpen mi az, amire te azt mondod, hogy nem látszatgazdaság, hanem neked is megfelel?
“Szóval erről ennyit te bajnok gyerek, és már kicsit kezd elegem lenni, hogy oda jössz minden kérdés alá okoskodni, csak éppen hülyeségeket beszélsz.”
Hülyeségeket te beszélsz, kb. minden kérdésnél le vagy teremtve, ahol okoskodni próbálsz. :D
„Ja értem vagyis akkor elismered, hogy a korrupt Fidesz meg a behozott külföldi multik adják az ország GDPjét, valódi hazai független vállalatok helyett amik normál esetben kéne hogy legyenek”
Külföldi vállalatok, és a fidesz-közeli vállalkozók is hozzájárulnak a GDP-nkhez, ahogyan minden más ország esetén is.
„ezzel megakadályozva a valódi hosszútávú gazdasági fejlődést”
Miért van ezzel megakadályozva a hosszútávú gazdasági fejlődés? :)
„államosított az ország és külföldi összeszerelő üzem vagyunk”
Ez a kettő már eleve kizárja egymást. :D
„jaj de buta vagyok”
Igen, eléggé, össze-vissza zagyválsz.
„hát én meg azt hittem, hogy a versenyképes ágazatokba történne beszállás”
Te hogyan képzeled a versenyképes ágazatokba való beszállást?
„Az meg külön poén hogy, azt már nem ismered el, hogy ha az ország cégeinek és vállalatainak a nagy része kb a Fidesz kezében”
Hány százalékuk? Mit jelent az egyáltalán, hogy a Fidesz kezében van? Ha én nekem van egy nagyra nőtt cégem, és a kormány támogatást ad, akkor én már automatikusan fideszes leszek, és a cégem a fideszé? Ha Mészáros esetleg nem működne együtt a kormánnyal, és „független vállalat” lenne (amiben te a fejlődés kulcsát látod) az miért hoz hatékonyabb fejlődést, mint ha nem működne együtt a kormánnnyal?
„akik 4/5el lazán kormányoztak jó darabig”
Mikor volt az a 4/5-ös kormányzás? :D
„akkor a gazdasági mutatókat még csak véletlenül sem tudja befolyásolni az a korrupt kormány akiknek a gazdaság hatalmas része a kezükben van, a fideszes emberkék által akiket oda ültettek”
A GDP-nket nemzetközi szervek is mérik. Ha a Fidesznek sikerül őket is átverni, akkor olyat visznek véhez, amit más nem. :D De azért kíváncsi vagyok a véleményedre, szerinted hogyan manipulálják Mészárosék a magyar GDP-t? Hogyan hoznak létre látszat gazdaságot?
„Konkrétan te magad elismered hogy a kormány államosította gyakorlatilag az egész országot”
Neked ezzel az államosítással valami beragadt. Csak nem egy új, eddig ismeretlen szó? :D
„de az már lehetetlen dolog, hogy ezek ahhoz vezessenek, hogy látszat gazdaságot csináltak az elmúlt 12 évben”
De mitől látszatgazdaság ez a gazdaság? Mi különbözteti meg a valódi gazdaságtól?
„ami most a covid és háború miatt, be is dőlt”
Nem dőlt be a gazdaságunk, nincs GDP visszaesés, nem vagyunk recesszióban, nincsenek megszűnő munkahelyek. Éppenséggel a covid lezárások alatt a mi gazdaságunk nem volt a legjobban visszaesők között.
„ Igazad van miért is lenne összefüggés azok között amiket leírtam”
Konkrétan egy összefüggéstelen hablaty az egész, amit odavertél. :D
„hiszen nincsen arra utaló jel, hogy a kormány rosszul csinált volna bármit is”
De, nyilván nem csinált minden jót, de a magas infláció nem azt jelenti, hogy a gazdaság bedőlt, kevered a szezont a fazonnal. :)
#48 Unalmas amit csinálsz.
A 47-es minden mondatodnál szépen megmutatja milyen zagyvaság, mennyire értelmetlen és mekkora tévedés vagy önellentmondás, de még ezután sem vagy képes abbahagyni.
Egyértelműen van egy katyvasz a fejedben és megpróbálod kihozni belőle, hogy a zorbán megafidesz blabla, de nem sikerült, ezt értsd már meg!
Egyszerűen butaságokat írsz le.
Kicsit vegyél vissza a tempóból, hagyd a telefonodat és nézd meg a valóságot, tanulj! Rád fér mind.
"Jaj Istenem ezek a mocskos dolgok ha Mészáros nem működik együtt a kormánnyal akkor az miért lenne kedvezőbb a gazdasági fejlődésre. Mintha nem tudná mindenki, hogy Mészáros Orbán pincsije aki mindent pontosan úgy csinál ahogy felülről parancsolnak..."
Igen, Mészáros valószínűleg egy stróman, de te magad írtad, hogy a többi fidesz-közeli vállalkozóval együtt milliókat lát el szolgálatatásokkal és termékekkel, és hogy van hatásuk a magyar gazdaságra.
Az én kérdésem, hogy szerinted az ő cégeik mitől látszatgazdaságot generálnak? Valamint ha nem lennének fidesz-közeliek, hanem független vállalkozók az szerinted miért hozna tényleges, hosszútávú fejlődést? Mitől lesz automatikusan rossz, vagy haszontalan annak a vállalkozónak a tevékenysége, aki a Fidesszel jóban van?
"te leírod hogy a gazdaságnak semmi baja"
Nem azt írtam, hanem azt, hogy a gazdaságunk nem dőlt be. Miért van az, hogy sok ellenzéki ilyen fekete-fehéren lát mindent? Tökéletes példa vagy rá te is, számodra csak kétféle állapot létezik, az egyik, hogy összeomlott a gazdaság, a másik, hogy teljesen jó minden.
Kb így:
Te: A gazdaság bedőlt!
Én: Nem dőlt be a gazdaság.
Te: Aha! Szóval szerinted a gazdaságnak semmi baja!!!
Miért olyan nehéz felfogni, hogy nem csak a két végállapot létezik? Egy gazdasággal úgy is lehet baj, hogy nem következett be összeomlás. :)
"hát persze hogy nem szűntek meg munkahelyek a covid idején sem szűntek meg munkahelyek tudod miért ? Mert kimentek az elbocsátott emberek külföldre és a statisztikába beleírták, hogy a covid nemhogy munkahelyeket tett tönkre még munkahelyeket is teremtett"
Épp ellenkezőleg külföldről egy csomó embert hazaküldtek, főleg a vendéglátóiparból. A foglalkoztatottak számában sem volt jelentős visszaesés, így itt bukik is az elméleted; ha kimentek volna külföldre, akkor az a hazai foglalkoztatottak számán meglátszana.
"a csak mellette az rossz a fórum tele volt azokkal az emberekkel akik felháborodva mesélték, hogy egyik napról a másikra bocsátották őket el a turisztikából és vendéglátásból"
És mi van ezekkel az emberekkel most? Hallani a hangjukat, hogy azóta sem találtak munkahelyet? Vagy elhelyezkedtek szépen? :)
Egy másik kérdés alatt a rendőrök fizetésemelésén problémázott, és hogy emiatt Magyarország rendőrállam. Meg ott is a nem létező 4/5-öt emlegette, de nem derült ki, hogy mire gondol. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!