Mit nem lehet azon érteni, hogy a gazdaságnak nen jó az erős forint?
Így a versenyképességünket növeljük, ezáltal több adóbevételhez jut a kormány.
Így növekszik a GDP, a gazdaság.
Hasonlóan, mint infláció esetén.
Tulajdonképpen ez a záloga annak, hogy előre menjünk és ne hátra. Azért itt elég komoly összefüggések vannak, így nem kellene mindenben a rosszat látni és a kormányt hibáztatni.
#50: "Miért olyan nehéz felfogni, hogy nem csak a két végállapot létezik? Egy gazdasággal úgy is lehet baj, hogy nem következett be összeomlás. :)"
Én pl soha nem mondtam, hogy összeomlott a gazdaság, sem azt, hogy minden rossz, amit a kormány csinál. De valahányszor felvetek valamit (bármit), amit szerintem másképp kellene csinálni, azt a fideszesek mindig kimagyarázzák, másra kenik, vagy egyszerűen csak letagadják. Ezt csak azért mondom, hogy ne gondold, hogy a te oldaladon nem feketén és fehéren látnak mindent az emberek, mert de. A többség ilyen.
"Én pl soha nem mondtam, hogy összeomlott a gazdaság, sem azt, hogy minden rossz, amit a kormány csinál."
Akkor te az értelmesebbek közé tartozol.
"Ezt csak azért mondom, hogy ne gondold, hogy a te oldaladon nem feketén és fehéren látnak mindent az emberek, mert de. A többség ilyen."
Egyetértek.
#Mint javasoltam, vegyél vissza a tempóból!
Amikor ekkora baromsággal kezded, hogy " a kormány októberben az oroszoktól 20szoros áron vette a gázt,", onnantól lényegtelen mivel folytatod, már komolytalan amit írsz és nem is érdemes vele többet foglalkozni.
Egy buta, agresszív kismalac lelkületével nyomogatod a telefonodat és megint ez lett az eredménye: butasághalmaz és lebőgés.
#55 Erről beszéltem. El se olvastad rendesen a cikket, meg se értetted.
Ott van már a címében: "az Orbán-kormány a rezsicsökkentett ár hússzorosát fizette az oroszoknak októberben"
Nem a piaci ár hússzorosáért vette a gázt, hanem annak hússzorosáért amit nekünk kell a gázt fizetni már 10 éve a rezsicsökkentés óta. Ez a piaci árnak nem hússzorosa.
Csak nem figyelsz, mert lendületből tolod a butaságot.
#57 Ott van az 53-asban: "és tapasztalom, hogy a kormány októberben az oroszoktól 20szoros áron vette a gázt, majd rezsicsökkentett áron az adófizetők pénzéből fizette ki."
Legalább a saját írásoddal legyél már tisztában!
Nem vesszük háromszoros áron a gázt a jelenlegi piaci ár helyett. Most fokozod a hülyeséget? Hányszor akarod még leégetni magad?
Kérdező:
Te kevered a szezont a fazonnal! Itt most nem arról van szó, hogy a forint 260-ról gyengült 270-280-ra Ft / euróra. Itt totális mélyrepülés történt az elmúlt 10 évben. Bárcsak ott tartanánk, hogy 10-20-30 forintot romlott a devizánk! Ez ami van most a forinttal katasztrófa, és a hozzá nem értés teljes bizonyossága.
A versenyképességet rengeteg módszerrel lehet javítani, de csak a legvégső esetben gyengítjük emiatt egy ország saját devizáját, ez a legeslegutolsó eset.
Például, esetleg akkor, ha extra magas a munkanélküliség. De ilyen az elmúlt 10 évben nem volt és még azelőtt is ritka volt; az elmúlt 6-7 évben meg kifejezetten nincs munkanélküliség, kb azok nem dolgoznak, akik nem akarnak, vagy nincsenek bejelentve, mert a szürke/fekete zóna nekik jövedelmezőbb, vagy esetleg rokkantak, sérültek, vagy lusták. Olyan sosem lesz sehol, hogy minden egyes ember dolgozik valahol bejelentve, ilyen nincs. Tehát amikor a kormány és a jegybank ezt érzékelte már évekkel ezelőtt, már akkor el kellett volna kezdenie egy nagyon intenzív forint erősítést, ha csak nem Argentína és Törökország volt a követendő példa számukra. Értelmes, tanult embereknek ez a 2 ország minden csak nem követendő gazdaságilag.
De hogy megértsd: ott van Csehország. A cseh korona még erősödni is tudott az euróval szemben és a versenyképessége emelett kimagaslóan jobb mint nálunk, a GDP-je is, a minimálbérről, és az átlag fizetésekről nem is beszélve.
Ha a magyar kormány csak így tud befektetőket, cégeket, munkáltatókat ide csábítani, hogy közben évről évre lerontja erőteljesen a forintot, akkor az pontosan megmutatja, hogy mennyire alkalmatlan és mennyire nincs fingja mit csináljon.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!