Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit nem lehet azon érteni,...

Mit nem lehet azon érteni, hogy a gazdaságnak nen jó az erős forint?

Figyelt kérdés

Így a versenyképességünket növeljük, ezáltal több adóbevételhez jut a kormány.

Így növekszik a GDP, a gazdaság.

Hasonlóan, mint infláció esetén.

Tulajdonképpen ez a záloga annak, hogy előre menjünk és ne hátra. Azért itt elég komoly összefüggések vannak, így nem kellene mindenben a rosszat látni és a kormányt hibáztatni.

2022. dec. 22. 00:25
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
65%

„27es mondatértelmezés nem megy, azt írtam hogy mondok egy példát arra, hogy egy korrupt országban hogy lehet olyan látszatintézkedést csinálni, ami feljebb tudja húzni az ország gazdasági mutatóját, érdemi fejlődés nélkül.”

Értem. Tehát Magyarország gazdasági fejlődéséről beszélgetünk, te meg azzal érvelsz, hogy nálunk csak látszat fejlődés van, majd hozol egy példát a látszatfejlődésre, nevezetesen: „cég ami olcsón állít elő terméket rabszolga munkával, és az adott ország lakosságának baromi drágán adja így rengeteg bevétele lesz”, majd amikor mondom, hogy mondj erre egy példát magyar viszonylatban, már jön a kifogás, hogy „ááá, amugy ez csak egy random példa volt. Nem mondtam, hogy Magyarországra érvényes.” :D

Hát miért nem olyan példát hoztál, ami Magyarországgal kapcsolatos? Ha már arról beszélnük. Miért meséled el, hogy „na így volt látszatfejlődés itt: <indoklás>”, helyette másról bullshittingelsz, majd elkezdesz makogni, a másik szövegértelmezési képességéről.

Apropó szövegértelmezés: én nem mondtam egy szóval sem, hogy te azt írtad Magyarországra is érvényes példád, én csak kértem, hogy hozz rá magyar példákat. :)

„Egyébként majd hozok neked példákat az általad felsorolt dolgokra azonnal, amint te hozol kimutatást arról, hogy a jelenlegi kormány centre pontosan hogyan számol el minden pénzzel ami az utóbbi 12 évben befolyt hozzájuk :).”

Miért kellene nekem kimutatást arról, hogy mit hogyan számolt el a kormány? :) Én egy szóval nem állítottam, hogy ismeretében vagyok ilyen infóknak, vagy hogy egyáltalán korrupció mentesen ment az egész. Ellenben veled, aki állította, hogy a nálunk lévő érdemi gazdasági fejlődésnek elkönyvelt jelenség valójában csupán Mészáros EU-s pénzekből megvalósult befektetései. Hát ilyen merész kijelentést tenni arra enged következtetni, hogy te nagyon is képben vagy azzal, hogy hogyan mozognak az EU-s pénzek Magyarországon. Megosztanád velünk is az ezzel kapcsolatos észrevételeidet? Számokkal alátámasztva. :)

2022. dec. 22. 20:36
 32/67 anonim ***** válasza:
28%
31es oké Magyar példa amit már egy másik hozzászóló is írt, Német összeszerelő üzem, ami olcsó munkával állít elő olcsón árukat amiket exportál drágán, növeli az ország gazdasági mutatóit, de érdemi gazdasági fejlődést nem hoz. Korrupcióra példa pedig, ezzel össze kötve, hogy ezeket a kimutatásokat főleg kétharmaddal nagyon könnyen lehet szabályozni, a gazdasági növekedést jobb színben feltüntetni mint amilyen, vagy éppen a munkanélküliségi mutatóval játszadozni és még megannyi dolog :). Ha egy szóval nem állítod hogy teljesen korrupció mentesen zajlott az egész folyamat, akkor ha minimális korrupció is felmerül, ami nem is olyan minimális, nézd meg az OLAFot ahol listavezető volt drága hazánk éveken keresztül, de még idén is februárban előkelő helyet foglalt el, akkor ezek után miért lenne alaptalan amit írok ? Hiszen ha minimális gyanú is felmerül a korrupcióra, a kormánynak biztosítani kéne a népet, mindenféle évekre visszamenő kimutatással, centre pontosan, hogy kérem itt tévedés van, de ezt a kormány nem tette meg, sőt én ugye tettem egy állítást, de a kormány ezt sem lenne képes megcáfolni teljesen, tehát hogy Mészáros Lőrinc cégei nem csináltak korrupt látszatintézkedéseket, amikkel uniós és egyéb pénzeket tettek zsebre. Na most ezek után milyen bizonyítékot szeretnél ? Ha létezne cáfolat arra amit állítok, akkor semmi jogom nem lenne arra, hogy ilyeneket állítsak, viszont mivel nem létezik cáfolat rá, azt jelenti hogy vagy vaj van a kormány füle mögött és igazam van vagy pedig egyszerűen nem érdekli őket, hogy rengeteg ember illetve az EU amivel gazdasági partnerek egy kétes hazug korrupt pártnak tartja. Akármelyik eset is áll fent, nekem ilyen kormányra nincsen szükségem, elég szomorú, hogy neked igen, nos ez viszont téged minősít :).
2022. dec. 23. 00:55
 33/67 anonim ***** válasza:
43%

#32 Leírsz pár mesét amit valamelyikőtök kitalált, hogy így van, de soha semmivel nem bizonyítottátok, majd azzal jössz hogy azért igaz, mert mi nem bizonyítjuk ezen mesék ellenkezőjét.

Számtalanszor, részletesen leírták már miért mese amiket állítasz, de te most is itt tartasz, hogy "senki nem írta le az ellenkezőjét".

Mindenesetre szépen megmutatod a saját okfejtésetek hülyeségét ezzel a "nincs is érdemi fejlődés" szöveggel is. 12 éve állandóan azért bezzegországoztok, hogy lám, a GDP ott milyen magas stb. stb. most meg amikor eléd van téve, hogy az elmúlt években a magyar GDP növekedése az eu-s átlag feletti volt, máris nem számít ez a mutatószám.

Akkor csak egyet megismétlek a sok éve, sokszor bizonyított hazugságaitokról:

"Mészáros Lőrinc alig nyert közbeszerzést 2011-2019-es időszakban

2011-19-es időszakban összesen 21613,7 milliárd forint értékű közbeszerzés valósult meg, ebből 11719,6 milliárd forintot tett ki építési közbeszerzés, amely az összes érték 54,2%-a.

A 9 év alatt mindösszesen 795,6 milliárd forint értékű építési közbeszerzést teljesítettek Mészáros Lőrinc építőipari cégei (Mészáros és Mészáros Kft., R-Kord Kft.). Ezt az összeget a HVG számolta ki, tehát biztosak vagyunk benne, hogy egy forintot sem hagytak figyelmen kívül, ugyanis cikkük alapfelütése: kormányellenes propaganda.

Ez az összes építési közbeszerzés mindössze 6,8%-a. Csak ennyi? Wow.

Mészáros úr cégei természetesen nem értenek minden feladathoz, így konzorciumok tagjaként indultak a legtöbb eljáráson, valamint alvállalkozókkal is dolgoztattak. A fenti összeg a fent megjelölt cégekre eső részt takarja (alvállalkozókkal együtt). Feltesszük, hogy még a HVG-nek is kevésnek tűnt a 800 milliárd, mert Szíjj László Duna Aszfalt nevű cégét is belevették a számításba, ami így 2100 milliárd forintot jelent. Ennyi erővel az Altus Zrt-t is számításba vehették volna, hogy a nagyotmondó versenyen jobban szerepeljenek.

Az építés nem babra megy, nem végezheti bárki - csak komoly szakértelemmel, garanciával, stabil háttérrel elképzelhető a feladat végrehajtása. Nem mindegy, hogy egy cég hidakat, utakat épít vagy pedig WC-papírt szállít kórházaknak közbeszerzési szerződés keretein belül.

A cégek már közzétették a 2019-es éves beszámolójukat. Nézzük őket sorra!

Mészáros és Mészáros Kft-t 2001. június 1-én alapították, azaz közel 20 éves tapasztalattal rendelkezik. 2019-ben 98 fő alkalmazottal dolgoztak, 87,3 milliárdos árbevétel mellett 0,7 milliárd forint bruttó bért fizettek ki. 15,9 milliárdért szereztek be árut, építőanyagokat, valamint 56,2 milliárd forintért vettek igénybe szolgáltatásokat más cégektől.

Az R-Kord Kft-t 1997. január 7-én alapították, több mint 23 éves tapasztalattal rendelkezik. 2019-ben 207 fő alkalmazottal dolgoztak, 35 milliárd árbevétel mellett 1,4 milliárd bruttó bért fizettek ki. 7,3 milliárdért szereztek be árut, építőanyagokat, valamint 20,6 milliárd forintért vettek igénybe szolgáltatásokat más cégektől.

A lazán kapcsolódó Duna Aszfalt Kft-t 1996. december 18-án alapították, közel 24 éves tapasztalattal rendelkezik. 2019-ben 518 fő alkalmazottal dolgoztak, 157,7 milliárd árbevétel mellett 2,9 milliárd bruttó bért fizettek ki. 42,4 milliárdért szereztek be árut, építőanyagokat, valamint 66,8 milliárd forintért vettek igénybe szolgáltatásokat más cégektől."

[link]

2022. dec. 23. 07:54
 34/67 anonim ***** válasza:
61%

#33 szamokadatok: idóták szemezgetnek idiótáknak 🤣

[link]

Igen látszat növekedés, lásd orbán kuncsorog ingyenpénzért még mindig, rekordinflációval, támogatásból kifizetett munkabérekkel a német szarokat összeszerelő üzemekben, különben máshogy azok se jönnének ide összeszereltetni.

2022. dec. 23. 09:27
 35/67 anonim ***** válasza:
71%
Figyelj 33as Nem olvastam végig amit írtál, már a GDPnél megbukott az egész. Igen volt GDP növekedés, és igen nagyobb is lehetett az EUs átlagnál, csak az a szomorú, hogy egyrészt ez az egyik évben volt, másrészt meg nem nehéz egy alapból szr gazdasággal rendelkező országnak egy évben növekedést elérni magához képest, míg a fejlett EUs országok GDPje nyilván nem fog hirtelen növekedésnek indulni, jó hogy értessz az alapvető gazdaság tanhoz, ja várj. Imádom mikor valahol meglátom ezt, hogy növekedett a GDPnk jobb mint az EUs átlag, hát persze a növekedés mértéke jobb tegyem oda, innentől kezdve nem is olvastam tovább mert egyszerűen annyira vagy csak képes, hogy a kormány propagandát felböfögd. Ha annyira rohadt erős növekedésnek indult volna a gazdaság az elmúlt 12 évben, akkor a Covid meg a háború nem dönti be és szállnak el az árak ilyen mértékben, és mellette normális fizetések lennének, erős forint mellett, szerintem ezek az erős gazdaság mutatói, amik gyakorlatilag az EUban mindenhol jelen vannak, minket kivéve. Nem beszédes ez kicsit neked ? Úgy látom nem, szóval innentől kezdve én befejeztem, ha téged nem zavar és nem veszed észre, hogy 27 tagállamból 25ben erősebb gazdaság és magasabb életszínvonal, és jobb fizetés van, és rajtunk kívül csak Bulgária az amelyik nem tudott rendesen felzárkózni, akkor ott óriási problémák vannak nálad fejben. Én meg ilyen emberekre nem fogom ah időmet pazarolni.
2022. dec. 23. 11:30
 36/67 anonim ***** válasza:
69%

„Magyar példa amit már egy másik hozzászóló is írt, Német összeszerelő üzem, ami olcsó munkával állít elő olcsón árukat amiket exportál drágán, növeli az ország gazdasági mutatóit, de érdemi gazdasági fejlődést nem hoz.”

Miért nem?

„Korrupcióra példa pedig, ezzel össze kötve, hogy ezeket a kimutatásokat főleg kétharmaddal nagyon könnyen lehet szabályozni, a gazdasági növekedést jobb színben feltüntetni mint amilyen, vagy éppen a munkanélküliségi mutatóval játszadozni és még megannyi dolog :).”

A kimutatásokat, mint pl.: gazdasági növekedés nem csak a magyar kormány ellenőrzi, hanem uniós, és nemzetközi szervek is.

„Ha egy szóval nem állítod hogy teljesen korrupció mentesen zajlott az egész folyamat, akkor ha minimális korrupció is felmerül…”

Nézd, minimális korrupció mindenhol felmerül. Mondj olyan országot, ahol nem. :)

„…sőt én ugye tettem egy állítást, de a kormány ezt sem lenne képes megcáfolni teljesen, tehát hogy Mészáros Lőrinc cégei nem csináltak korrupt látszatintézkedéseket, amikkel uniós és egyéb pénzeket tettek zsebre. Na most ezek után milyen bizonyítékot szeretnél ?”

Amit most csinálsz: tettél egy állítást, amire én indoklást kértem, te meg erre egy másik állítást bizonygatsz. :D

Segítek, ez volt a kiinduló állításod:

„- Az hogy Uniós közpénzekből Mészáros Lőrinc csinál befektetéseket amik a vagyonát növelik, és ezzel a gazdasági mutatót feljebb húzzák, azt nem nevezném érdemi gazdasági fejlesztésnek.” Ez volt a reakciód arra a kommentre, hogy évek óta nagyobb nálunk a gazdasági fejlődés, mint az EU átlaga.

Én meg erre az állításra kértem valami alátámasztást, számítást, hogy Mészáros hogyan húzta feljebb az ország gazdaságát.

És az állítás amit helyette bizonygatsz (mivel ez eredetit nem vagy képes):

„- Mészáros korrupt, és EU-s pénzeket nyúlt le.”

Haver, senki nem állította, hogy nem korrupt. Te viszont azt állítottad, hogy „Mészáros befektetései miatt nőtt a gazdaság.”

Ez már csak azért is hülyeség, mert Mészáros 12 év alatt felhalmozott vagyona 500 milliárd Ft (kb. 1,25 milliárd euro), a magyar GDP meg egyedül 2021-ben volt 172 milliárd euro. 12 év alatt meg volt kb 1500 milliárd euro. Mészáros vagyona ennek kevesebb, mint a 0,1%-a.

„Ha létezne cáfolat arra amit állítok, akkor semmi jogom nem lenne arra, hogy ilyeneket állítsak, viszont mivel nem létezik cáfolat rá…”

:D :D :D

Ez jó, akkor bármiféle hülyeséget be lehet böfögni, ha nincs rá cáfolat, akkor igaz. Én pl.: azt mondom, hogy Orbán Viktor lelőtt egy embert. Hogyan cáfolod meg? Az nem cáfolat, hogy nincs elítélve, hisz önkényuralom van, és bármit megtehet következmények nélkül. :)

2022. dec. 23. 13:39
 37/67 anonim ***** válasza:
28%
36os ne haragudj már meg de a felhalmozott vagyonnak mi köze ahhoz, hogy egy adott cég ami az ő neve alatt van látszat gazdasági növekedést hoz, az egy dolog, hogy a felhalmozott vagyona mennyi, én azt írtam, hogy uniós pénzeket lopott, és mellette a látszat befektetéseivel lehet manipulálni a GDP-t, az ő vagyona, és a cégei piacgazdasága és kimutatásai két külön dolog. Bill Gates össz vagyona se azt jelenti, hogy a Microsoft ennyi pénzt gyakorolt az USA GDPre, szóval alapból hibás logika mentén gondolkodsz. Más valaki felhalmozott vagyona és más a különféle cégei által bejött bevétel, kifizetések stb. Innentől kezdve kár veled vitatkozni, mert ha itt ennyire sötéten látod a dolgokat xd most erre mit mondjak. Az meg hogy azt állítok amit akarok ? Visszatérve az Orbános példádhoz ha valaki azt állítja Orbán Viktor lelőtt valakit, akkor illene neki bizonyítania hogy nem tette, nem gondolod ? Ugyanez van itt is, a kormánynak nem kéne az OLAF számára valamilyen kimutatást küldeni, hogy az EUs pénzeket hogyan használták fel, illetve hogy a korrupció mértéke nem olyan magas mint gondolják? Ja hogy ez nem történt meg, márpedig amíg egy európai intézmény ami ezt vizsgálja ezt állítja Magyarországról és Magyarország kormány nem hajlandó ezt cáfolni, addig ez lesz. De tudod mit, írj levelet nekik, hogy bizonyítékok meg érvek nélkül, miért állítanak ilyet, gondolom válaszolnak majd neked hajrá sok sikert kívánok hozzá :).
2022. dec. 23. 14:08
 38/67 anonim ***** válasza:
28%
De tudod mit, legyen az, hogy az összes kimutatás amit nekem küldtél igaz, mintha ezeket nem lehetne manipulálni, de mondjuk, hogy a diagramok alapján valóban egy nagyon klassz GDP emelkedés meg gazdasági növekedés ment végbe nálunk. Most őszintén te úgy érzed, hogy itt ebben az országban minden rendben van ? Tényleg olyan jó a gazdaságunk, ha egy covid meg két másik ország háborúja után nálunk egyedül Európában szálltak el az árak úgy hogy mellette olyan alacsony fizetések vannak, hogy a második legrosszabbak vagyunk átlag bérek tekintetében, hangsúlyozom átlag, ez ugye a legtöbb és legkisebb kereset átlaga, a legtöbb ember nettó 180-200 ezer körül keres, egy albérlet ára 120-140, rezsi megugrott, élelmiszer ár megugrott, benzin ár megugrott, mellette infláció van és forint gyengülés, szóval papíron, egy átlag dolgozó albérlet mellett, szinte megélni alig, de albérlet nélkül is max 10-20 ezret tud félretenni, és ezek csak az alapvető dolgok, hol van akkor még a szórakozás ami eg 21. Századi európai országban azért elég alap kéne, hogy legyen. Szóval te így ezek mellett tényleg azt gondolod és érzed, hogy nálunk mennyire rendben mennek a dolgok, és a gazdaság pörög ? Ha igen inkább ne válaszolj, mert te tényleg egy elveszett ember vagy.
2022. dec. 23. 14:46
 39/67 anonim ***** válasza:
16%

#37-#38

„Ne haragudj már meg de a felhalmozott vagyonnak mi köze ahhoz, hogy egy adott cég ami az ő neve alatt van látszat gazdasági növekedést hoz”

Hát azért elég sok köze van hozzá. Például az a cég, ami a neve alatt van szintén a vagyonát képezi. És ha egy ilyen cég értéke mondjuk X euro, és ebből képes 10X euro GDP-t előállítani, az már egy elég nyereséges cég. És még így is legfeljebb 1%-nyi, amivel hozzájárul a GDP növekedéshez, na de eddig arról szólt a mese, hogy a Mészáros csak pénzt nyel el és lop. :)

„látszat gazdasági növekedést hoz, az egy dolog, hogy a felhalmozott vagyona mennyi, én azt írtam, hogy uniós pénzeket lopott, és mellette a látszat befektetéseivel lehet manipulálni a GDP-t,”

Mik azok a látszat befektetések? Mit jelent az, hogy látszat gazdasági növekedés? Mitől lesz egy gazdasági növekedés valós, és mitől látszat? Ezekre tényleg nagyon kíváncsi vagyok, úgyhogy ne hagyd figyelmen kívül.

Azt sem indokoltad meg, hogy a német multik szerinted miért nem hoznak érdemi fejlődést.

Nem értem amúgy mi bajod velük, hisz egy másik kérdés alatt még azon problémáztál, hogy nő a külföldi befektetők bizalmatlansága. :)

„a látszat befektetéseivel lehet manipulálni a GDP-t, az ő vagyona, és a cégei piacgazdasága és kimutatásai két külön dolog.”

Jó, de hogyan manipulálja Mészáros a látszat befektetéseivel a GDP-t? És milyen kimutatásairól beszélsz?

„Az meg hogy azt állítok amit akarok ? Visszatérve az Orbános példádhoz ha valaki azt állítja Orbán Viktor lelőtt valakit, akkor illene neki bizonyítania hogy nem tette, nem gondolod ?”

Persze így, gondolom, ahogyan neked is illene bizonyítanod, hogy a magyar gazdasági növekedés csupán Mészáros GDP manipulációja és látszatbefektetései.

„Ugyanez van itt is, a kormánynak nem kéne az OLAF számára valamilyen kimutatást küldeni, hogy az EUs pénzeket hogyan használták fel, illetve hogy a korrupció mértéke nem olyan magas mint gondolják? Ja hogy ez nem történt meg, márpedig amíg egy európai intézmény ami ezt vizsgálja ezt állítja Magyarországról és Magyarország kormány nem hajlandó ezt cáfolni, addig ez lesz.”

Jó, de már megint egy másik dolgoról beszélsz.

Én nem az EU-s pénzek korrupt felhasználásáról vontam kétségbe, hanem azt a kijelentésed, hogy a magyar gazdasági növekedés Mészáros-féle GDP manipuláció, meg látszatbefektetéseknek köszönhető. Én erre kértem cáfolatot, erre meg te arról dumálsz, hogy az OLAF szerint itt korrupció van.

„Ja hogy ez nem történt meg, márpedig amíg egy európai intézmény ami ezt vizsgálja ezt állítja Magyarországról és Magyarország kormány nem hajlandó ezt cáfolni, addig ez lesz.”

Így van, az a része igaz is, Magyarországon korrupció van, de az OLAF azt nem állítja Magyarországról, hogy látszat gazdasági növekedés van, meg Mészáros manipulálja a GDP-t. :)

„De tudod mit, írj levelet nekik, hogy bizonyítékok meg érvek nélkül, miért állítanak ilyet, gondolom válaszolnak majd neked hajrá sok sikert kívánok hozzá :).”

Azt sem tudod merre vagy arccal, de azért te beszélsz szövegértelmezésről. :D

Miért kéne levelet írnom? Én soha nem vontam kétségbe az OLAF állításait, sem azt, hogy Magyarországon korrupció van. Én a te Mészáros-féle látszat gazdasági növekedésedről kérdeztem. Az OLAF-ról meg a korrupcióról te kezdtél el makogni. És most vitatkozol (tulajdonképpen senki ellen), hogy az OLAF-nak tuti igaza van. Haver, senki nem vonta kétségbe. Ez árnyékboxolás, amit csinálsz: nem tudsz érdemben vitázni az ellen, amiről szó van, így helyette olyan dolgok ellen vitázol, ami nem is hangzott el.

„Most őszintén te úgy érzed, hogy itt ebben az országban minden rendben van ? Tényleg olyan jó a gazdaságunk, ha egy covid meg két másik ország háborúja után nálunk egyedül Európában szálltak el az árak úgy hogy mellette olyan alacsony fizetések vannak, hogy a második legrosszabbak vagyunk átlag bérek tekintetében”

Nem mondtam, hogy minden rendben van. Nem egyedül nálunk szálltak el az árak. A Balti-államokban megközelítőleg ennyire, a régiónkban sem sokkal maradnak el, Moldovában meg pl.: jobban elszálltak az árak, és a fizetések is jóval rosszabbak.

Nem a második legrosszabbak a fizetések nálunk Európában, ez a kijelentés legfeljebb az Európai Unióra igaz, de még úgy sem állja meg a helyét. A napokban megjelent eurostat felmérés bruttó fizetésről szól. Romániában nagyobb az adóteher a fizetéseken, konkrétan 41,5%, szemben a magyar 33,5%-kal, ezért a nettójuk jóval karcsúbb, és még kedvezmények sincsenek gyerekek esetén.

„hangsúlyozom átlag, ez ugye a legtöbb és legkisebb kereset átlaga”

Nem, nem a legtöbb és legkisebb kereset átlaga. Nézz utána, hogy mi az átlag. :)

És az átlag más országokban is ugyanazt jelenti, amit itt, szóval ha azon problémázol, hogy nálunk valójában keresebb, ugyanannyival kevesebb máshol is.

„a legtöbb ember nettó 180-200 ezer körül keres”

A nettó 285 ezer mediánbér. Ugyanannyian keresnek nettó 285 ezer fölött, mint ahány alatt, szóval itt meg is dőlt a legtöbb ember 180-200 ezer körül keres meséd.

„rezsi megugrott, élelmiszer ár megugrott, benzin ár megugrott”

És arányaiban még mindig kevesebb, mint 12 éve. A rezsi konkrétan a legalacsonyabb az Unióban nálunk.

A benzint illetően: 2010-ben 330 körül volt a 95-ös olómmentes, ma 640.

2010-ben a nettó medián 100 ezer körül volt, most 285 ezer körül. Melyik évben telt több 95-ös benzinre?

„de albérlet nélkül is max 10-20 ezret tud félretenni, és ezek csak az alapvető dolgok, hol van akkor még a szórakozás ami eg 21. Századi európai országban azért elég alap kéne, hogy legyen.”

Ha olyan borzasztó itt minden, akkor miért nincsenek tüntetések? Hm? Mint amilyenek 2006-2010 között zsinórban voltak?

„Szóval te így ezek mellett tényleg azt gondolod és érzed, hogy nálunk mennyire rendben mennek a dolgok, és a gazdaság pörög ?”

Nem gondolom, hogy minden rendben megy, és hogy annyira pörög a gazdaság, de egy korrekt gazdasági és életszínvonal-beli növekedés van folyamatban, utóbbi az utolsó egy évben eléggé elszaródott, de szerintem pár éven belül visszaáll a 2020 körüli szintre.

2022. dec. 23. 21:57
 40/67 anonim ***** válasza:
32%
Utolsó oké ha szerinted ez a korrekt gazdasági életszínvonal növekedés akkor nincs több kérdésem, az meg megint a logikai bukfenc, és nincs összefüggés aközött hogy én azt írtam, hogy van egy Német összeszerelő üzem, ami nem növeli a gazdaságot, és hogy állításod szerint a külföldi befektetők kedve megcsappant. Egy gyárat évekkel ezelőtt is ide lehetett telepíteni, míg a külföldi befektetők kedve állításod szerint most csappant meg, mert nemtudom miből gondolod azt hogy én ilyet feltételeztem :).
2022. dec. 24. 11:54
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!